reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witam mamusie i dzieciaczki.
Od razu przepraszam ale nie czytałam Was od początku... za dużo naskrobałyście ;-)

konwalianko, u nas na zimę nie wiem jak to będzie. Ogólnie stałam się zmarźluchem i gdy nie ma 23 stopni to jest zimno. A w zimę jak nikt nie napali w piecu to będzie poniżej 20 stopni i zimna woda w kranie. A w nocy temp spada poniżej 15 stopni... Taki dom.

maqnio... współczucia naprawdę. Masz straszliwego wrażliwca w domu. No chyba że naprawdę coś jej jest. Może zmień lekarza?

A ja nie wiem co się dzieje z Filipem. Nie je i nie śpi w nocy. Jada za każdym razem ostatnio 40-50 ml mleka a gdzie wcześniej jadł 150ml. No i w nocy wybudza się tak jak był noworodkiem.

reklama
Cześć dziewczyny!
U nas nocka w sumie ok: pobudka o 2 (jedzenie i kupa), potem o 6. I już za bardzo spać nie chciał ale całe szczęście tata się zajął młodym i mama mogła pospać do 9 :)

dodi - najlepszego dla małej :)
psotka - &&&&& !!!
konwalianka - my utrzymujemy temp. 22-23w pokoju, wydaje mi się że jest taka optymalna
maqnio - mój Mateusz może nie pluje śliną ale robi balony :) czytałam, że robienie balonów ze śliny to jest kolejny etap rozwoju :p

Dziewczyny, chyba mnie coś bierze :/ Nos mam zapchany, gardło na razie ok ale czuję się taka rozbita. No i temperatura mi wyszła 37,1 :( Co mogę wziąć jako karmiąca??

Wróciliśmy ze szczepień. Dziękujemy za wszystkie kciukasy! Tak, jak przy pierwszym szczepieniu Dawidek nic nie płakał, tak teraz krzyczał strasznie, a łzy, jak grochy:( Bidulek mój kochany, ehh… ale to dla jego dobra. Przez weekend mamy nie wychodzić z domu i nie przyjmować gości.

Miczka,Alexandra, może to kolejny skok?

Alexandra, ja patrzę w lustro i od razu czuję się zmotywowana;)

Wydrusia, e tam;)

Maqnio:***, resztę już przegadałyśmy;)

Em_ka, no proszę jaką masz grzeczną córeczkę :)

Konwalianko, ja mam w domu 22-23 stopnie.

Malamii, ja nie mam pojecia co możesz:/

A! Dawidek waży 7300g ;]

Ostatnia edycja:
psotka no świetna waga, moja tydz temu wazyła 6900 wiec pewnie 7 kg tez juz wskoczyło.Alez te pociechy nam rosna:) Z jednej sstrony ciesze się ale z drugiej coraz bardziej doskwiera mi mój terminatorowy kregosłup i martwię się co bedzi edalej-boję sie zeby nie było kolejnej przepukliny bo drugiej operacji nie zyczyłabym sobie

Sestinko, no tak, bo Ty bidulko masz ten kręgosłup chory, współczuję Ci bardzo, ja mam tylko problemy z barkiem i czasami nie wyrabiam, a co dopiero cały kręgosłup.

Ale muszę Wam powiedzieć, że była dzisiaj w lux medzie kobitka z takim 6 tygodniowym maluszkiem i aż uwierzyć nie mogłam, że jeszcze chwilkę temu nasze serduszka też były takie tyci tyci, a teraz już jakie duże:)))

Wydrusia, nie, dzisiaj mieliśmy infanrix hexa, prevenar 13 i rotarix.

Ostatnia edycja:
psotko waga piękna i niech te poszczepienne dni minął wam spokojnie
wydrusiu też waga niczego sobie :-D

maqnio może to i od ,,zająca ''taka mała niespokojna i jak cie coś niepokoi to rehabilitant po swojemu sprawdzi.my zaczeliśmy od poradni reh. a w nastepnym tygodniu do neurologa
em ka cieszę się że nocka spokojna :tak:

no a my po reh. uffff... pani miła i sympatyczna z super podejściem do dzieci .najpierw pokazywała ćwiczenia potem ja powtarzałam i mały płakał i ja już z tych emocji nie pamietam nic .okazało się że źle małego noszę w ciągu dnia ( za bardzo pionowo) to stanowczo za duże obciążenie dal kręgosłupa . asymetria jest mała ale sporo pracy przed nami . moim zdaniem te 5 spotkań to stanowczo za mało i pewnie będziemy jeździć prywatnie chociaż jeszcze z kilka razy .jedno z fajnych ćwiczeń- rodzicie łapią za rogi koca i bujają :tak:mały piszczał z radości

wisienko ty podawałaś link do tej stronki z ćwiczeniami jakbyś mogła to bardzo proszę

miczka, alex trzymam kciuki oby sie nie powtórzyło
alex dobrze że mama reaguje na alarm :tak:

konwalianko my wszyscy zimnolubni i u mnie w domu zawsze chłodniej ale nie mam tem. i nie wiem ile stopni mały kima w pajaciu i jest ok
sesti kochana uważaj na siebie z tym kręgosłupem ( wiem wiem łatwo się mówi) &&&&&

Malami, mój Mateusz, który jutro skończy 14 tyg pewnie waży coś ok. 5 kg - dorbniaczek z Niego :)

no i deszcz mnie za spaceru wygonił, a teraz znowu słońce..... co za pogoda.... a wogóle musielismy wracać, bo gumę złapałam.... :( w przednie kółko mi sie pinezka wbiła.... :( Mąż dziś późńo przychodzi to poprosiłam szwagra, żeby załatał.... jakoś muszę jutro na zakupy pójść.....

Mailuj, to możemy Mateuz i Krzysia o jednej godzinie na nocnik sadzać (w przyszłości) - Mateusz też ok. 10 robi wielką kupę.... :) rano się zastanawiałam, żeby mu założyć nowego pajacyka, ale sobie przypomniałam, że pewnie kupa wyjdzie bokiem - no i wyszła.... :) mimo, że zaraz po odgłosach zabrałam go do przewijania....

Psota, ale to strasznie restykcyjnie - żeby przez 4 dni nie wychodzić z domu - moja lekarka powiedziała, że dziecko po szczepionce to zdrowe dziecko, no chyba, że są jakies powikłania (temperatura i takie tam....). my na szczepienia dopiero za 2 tyg.....

Aaaa... miałam Wam napisać co zamiast telewizora w Mateuszu wzbudza ogromne zainteresowanie - akwarium! - mamy 120litrowe akwarium - Mateusz potrafi przed nim siedzieć godzinę - wodzi oczaki za rybkami i gada....

Co do prężenia to Mateusz też się wygina, jak lezy na leżaczku, a mu się nie chce.... to samo, jak lezy na kolanach i mu się nie podoba.... przed wyjściem na spacer odkładam go do leżaczka, żeby się ubrać, a dziś musiałam go dodatkowo przypiąc, bo tak się wyginał, że myślałam, że spadnie.... no i kciuk jest nieustannie w buzi.... a ja walczę przy pomocy smoka....

Co do temperatury to u nas w nocy jest ok 20 st, bo my tez zimnolubni, a Mateusz w pajacu i pod kołderką - w ciągu dnia też w śpiochach i z długim rękawem.... bodziaki z krótkim to już dla nas wyłacznie bielizna....

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry