reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

reklama
Hejka, nie bylo mnie od wczoraj bo moje dziecko dostało jakiejś histerii... najpierw od 15 tak płakał, że musiałam po mamę dzwonić na ratunek, przyszła, udało jej się odwrócić jego uwagę, troszkę się pobawili i zasnął o 17... Obudził się o 17:40 i na nowo - MASAKRA, płakałam razem z nim, znów musiałam zadzwonić po mamę, jak przyszła to cała się trzęsłam z rozpaczy, że własnego dziecka nie mogę uspokoić... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Mąż wrócił wcześniej z pracy i już było dobrze, kąpiel go zrelaksowała i zasnął biedulek a ja zaraz za nim... Nocka minęla spokojnie, w prawdzie budził się często na jedzonko ale jakoś gładko minęła ta noc... :-:)-( oby dziś było lepiej...

wisienka - też mam te huśtawkę, tylko ja mam niebieską z rybkami - i chwała bogu bo gdyby nie ona to wiele razy bym chyba oszalała... Mały tam często zasypia, uspokaja się, gada do rybek i zachwyca się światełkiem... To chyba najlepsza rzecz jaką kupiłam dla NAS :-) szkoda, że już na wykończeniu bo ona do 9 kg jest a Alexik już pewnie ponad 7 ma :baffled:

emka - Guinness plecki ma za słabe żeby Alexa nosić ale już czekamy na zimę i od razu kupujemy sanki :tak: w tym się Guinness spisze na medal!!!

psota - &&&&&&&&&&& na pewno pójdzie gładko!!!

psota, balkan, wydrusia - jezu ja już nawet nie chce poruszać tematu mojej figury... :eek::eek: Cyce mam jak donice, jak zakładam stanik normalny (nie ten do karmienia) to mam wrażenie że mogę nimi drzwi otwierać zamiast rękami... :confused2: Niestety brzuch też został a ja coś nie mogę się zmusić do ćwiczeń, byłam na siłowni, byłam na basenie i jakoś tak dziwnie, kompletnie brak motywacji... W prawdzie i tak ważę 2-3 kg mniej niż przed ciążą, ale no ta figura... tragedia... Jak tu zrobic, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...?????!!!!!

basieniak - tylko pozazdrościć takiego aniołka!!

mailuj - hahahaha, kochana nie słyszałaś, że najmądrzejsze umysły świata rozmyślały właśnie na "tronie"? Także wszystko rozwija się prawidłowo ;-)

miczka - no właśnie, dlaczego te nasze chłopaki tak histeryzują???? Jak się dowiesz daj znać... Oby u nas nie było już dziś histerii bo po wczorajszym to ja się na wstępie załamię... Może jakiś skok...? Mój od 2 dni jakiś taki dziwny jest, sporo wcina i ciągle próbuje się podnieść. Podnosi głowę wysoko do klatki, nogi do góry i zaczyna się bujać jak kołyska - od głowy do nóg :szok: czasem mam wrażenie, że zaraz usiądzie!!!
Jak do tej pory przynajmniej w huśtawce był spokój a tu dziś mąż mnie woła, że i tu się dźwiga!!!

dzien dobry Słonca!!

u nas nocka standardowa - mała nie spała od 24 do 6 rano. no coments.

tak sobie dzis siedzialam i myslalam, dlaczego maal w nocy jest taka niespokojna, nie dosc ze sie strasznie napina, to dzis zaczela robic mostki i strasnzie mocno uderzac nozkami w materac. znalazlam rehablitanta z 26 letnim doswiadczeniem, bedzie u nas w sobote po poludniu. niby byłam z niunia u neurologa, ale mnie ciagle instynkt podpowiada, ze cos sie dzieje z miesniami, dlatego po tej wizycie bede nieco spokojniejsza. po drugie mam w domu królkia, zaczęłam czytac o niemowletach i krolikcha i moze tez byc tak, ze rozia jest na królika uczulona, au niemowląt objawia sie to swedzeniem skóry a ze wyspki niema i sama drapac sie nie potrafi, to wlasnie u niemowląt wysypka objawia sie własnie takim wierzganiem nozkami i raczkami. własnie mezasty wywiozl królika, pomylam podłogi, wywietrzyłam chałupke. zobaczymy

konwalianka wspolczuje nocki
psocia &&&& za szczepenie
sis :*:*:

wszystkie was buziam!!

maqnio niestetyy alergia u dzieci na zwierzatka czesto konczy sie oddaniem zwierzatka, wiadomo ze nikt nie bedzie stawial na pierwsyzm miejscu zwierzecia, ale mimo wszytsko ciezko jest to zrobic. Mam nadzieje ze moja nie bedzie uczulona, bo ja nawet nie mam rodziny tutaj zeby dac fretka.
Maqnio ale ty tez masz psa.. ja jak bylam mala mialam uczulenie na psia siersc, ale pozniej mi przeszlo. MOze ogranicz tez kontakt malej z psem i teraz jak juz nie macie krolika to zobacz czy to rzeczywiscie alergia.

u nas nocka rewelacyjna. Mala polozona o 21 spala do 2, pozniej sie obudzila o 4:30 i juz spala do rana do 9, mam nadzieje ze jak wybije 4 miesiac to bedzie przesypiac nocke :D ah...

emka mamy psa, ale to york, on ma włosy nei siersc i modle sie zeby to nie na psa było uczulenie, bo bede wyc z rozpaczy.

ja nie wiem co sie z nia dzieje, teraz lezy w bujaku i robi takie mostki, ze jestem przerazona...

maqnio moze ja brzuszek boli, moja 2 dni temu w nocy tak zaczela ryczec i sie wyginac w rozne strony ze ciezko ja bylo utrzymac i przez 30 min puszczala baki, nawet nie wiem z czego jej sie tak porobilo, pozniej sie uspokoila i zasnela.

maqnio, współczuje.. mój Tymek też robi mostki na leżaku.. nie zawsze ale czasem się zdarza jak jest już marudny..

u nas w końcu jest kupa - mega kupa.. ech, pierwszy raz po jej zrobieniu mały się wiercił i popłakiwał, a po zmianie pampersa, jak ręką odjął, chyba go szczypało.. zaliczyliśmy tez spacer, ale zimno..musiałam się do domu wracać po grubszą kurtkę..jak ja nie lubię zimna..

dzisiaj uświadomiliśmy sobie z Pawłem że sie mijamy, autentycznie.. on o 7.30 do pracy wraca o 18, a o 20 mały idzie spać i zdarza się że i ja usnę.. normalnie masakra jakaś, nie ma czasu nawet pogadać..

dziewczyny jaką temperaturę w domu przewidujecie zimą? kurcze u nas jest 20-21 stopni, a wczoraj mały mi szczęką machał, musiałam mu dodatkowy sweterek założyć..

emka no własnie u nas brzucho raczej nie, bo trwa to juz od dobrych kilkunastu dni i co noc sie powtarza, dzieki za rade:*kurcze normalnie chciałabym, zeby wyszła ta alergia lub cos z tymi miesniami. wiem, ze nie powinnam tak pisac, ale jesli by sie tak stao, to przynajmniej mogłabym działac. a tak - bładze po omacku...
konwalianko u nas w domku ok 22-23 stopnie, i chyba Młodje pasi, bo jest przyjemnie ciepla.

a i mam pytanie czy Wasze dzieci tez plują sliną? moja namiętnie opluwa wszystko dookoła, robi sobie balony itp eh...

Ostatnia edycja:
Sis Kochana na moje(z tego co widzę) ona chce zasnąć bo oczka zamyka ale to jej spać nie daje... Może ma faktycznie z mięśniami... bo za mocno się odgina całym ciałem i się robi strasznie napieta;/ kurde moze tA rehabilitantka coś zdiagnozuje i daj Boże pomoże bo Wy sie obie wykończycie...

reklama
maqnio niech specjaliści ją wezmą w obroty- może trafisz na takiego, co pozna sie na małej.trzymaj sie mocno. A w nocy jak nie spicie, to pomysl ze i inne ciotki klotki z BB tez nie spią i bedzie Ci razniej;)
My o 16 mykamy na usg bioderka. Przyszła tez do nas paczusia z zabawkami, m in z dwiema kaczusiami do kąpieli co mają dziurkę w dzióbku i psikają woda i taka fajna ksiazeczka do łózeczka:)

Do góry