reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Alex jak dobrze, że byłaś obok... Nawet nie chcę o takich możliwościach myśleć...
malami już chyba kiedyś opisywałąm co wydaje mi się, że przy karmieniu można spokojnie brać i co u mnie już 2 razy poskutkowało świetnie. Na katar to sól morska do wpryskiwania i polecam inchalację zwyczajnie w garnku z ręcznikiem na główie z gorącej wody z olejkiem sosnowym czy pichtowym. A jeżeli to ból od zatok to jeszcze polecam podgrzać w garnku sól, wysypać na szmatkę, zawinąć i taką gorącą okłady na noc i głowę przy nosie - rewelacja. A na gardło jakby też wzieło to płukanie salviaseptem i podobno tamtum verde można (ale to już bardziej na słowo - ja używałam takiego delikatniejszego dla dzieci). I jeszcze można na kaszel zrobić syrop z buraków i cukru (bo czosnek, cebula, cytryna i mleko to raczej odpadają).

reklama
dzięki basieniak! Jutro wyślę męża do apteki, dzisiaj kupił mi oscilococcilum, poleciła mu pani w aptece - zobaczymy.. A te olejki to gdzie można kupić? w aptece czy w jakimś zielarskim sklepie?

Mały śpi (po kąpieli,histeria przy cycku, ale coś mi się wydaje, że go kupa męczy..) więc ja też mykam, trzeba się wygrzać! Może mi przejdzie, bo przed chwilą spojrzał na mnie mąż i się pyta dlaczego płakałam? :/ chyba muszę wyglądać nieciekawie..

spokojnej nocki kochane, papa!

malami mi mąż ostatnio w aptece kupował olejek. Miał być sosnowy jak wcześniej Maqnio polecała do inhalacji dla dziecka (tyle że dziecku to tylko ze 2 kropelki a sobie to z 10 nawet wlewam) a że nie było to pani poleciła pichtowy i muszę przyznać, że od razu inaczej się oddycha. A i małej już 2 razy się katarek zaczynał i udało się go powstrzymać tym olejkiem:)

Alex, dobrze, że byłas w pobliżu!!!! Wszystko się dobrze skończyło, więc śpijcie spokojnie!!!

A u nas rzeczywiście chyba skok, bo Mateusz najchętniej cały dzień by na cycu wisiał i z zegarkiem w ręku co 2 godz jest głodny.... :(

dziś miałam pierwsza kąpiel z moją mamą, bo Marek do późna w pracy - no nie wyszło idealnie, ale Mateusz nie płakał i jest czysty.... :) teraz śpi.... mam nadzieję, że dłużej niż 2 godz..... to i ja idę do wanny....

Dziękuję kochaniutkie moje za słowa pocieszenia!!!

Znalazłam winowajcę naszego złego dwudniowego humorku - ZĘBY...!!! Po co, kto je prosił żeby przyłaziły, ja sie pytam... :baffled::baffled: No ale zakupiłam dziś kremik może coś pomoże... My już po brodzikowej kąpieli, mały wył do samego końca dnia, czyli do kąpieli... :eek::eek: matko boska oby to długo nie trwało!! Uciekam lulu, jak mi dziecinka pozwoli to jutro was doczytam... Jeszcze raz dziekuję wszytskim razem i każdej z osobna - JESTEŚCIE NIEZASTĄPIONE!!!!!!!!!!!!!!!

Alex rany aż mi ciarki po plecach przeszły. Całe szczęście, że byłaś w pobliżu!

Madzia dobrze, że jest to allegro. Chyba też wyskoczę tam na zakupy :-D

Corin mój też dziwnym trafem zawsze jak pojadę na zakupy sama, wracam to jest u tatusia na rękach. Pytam co się stało to jest zawsze jedna odpowiedź - "jak zwykle brzuszek i tylko na ręce chciał"... Na wszystko jest brzuszek. Ciekawe, że przy mnie dolegliwości brzuszkowych nie ma, a na rękach rzadko kiedy noszę i jakos daje się położyć... faceci...

U nas ten maruda to chyba też jednak skok bo Szymek jakiś taki bardziej kumaty mi się wieczorem zdał :rofl2: Pojechałam do sklepu, wróciłam a on jakiś taki inny haha. I śmiał się przy kąpieli tak inaczej, tak bardziej "kumato" no nie wiem jak to opisać :-D mam nadzieję, że szybko ten skok minie.

hej
Mam do Was pytanie
Wiecie od kiedy można stosować maść majerankową?
Mój synek jest chory i ma katarek a na maści jest napisane że stosować od 3 roku życia to samo powiedziała mi pani w aptece a ja wszędzie czytam że można stosować u niemowląt i z tego co pamiętam to niektóre z was też stosowały, Już zgłupiałam :-)

Witam wieczornie.
Wizyta u sister udana. Wyciągnęłam ją na długi spacer i zahaczyłam o rossmana a tam obkupiłam się w herbatki hipowskie bo jest promocja no i basenowe pieluszki
g100.gif
. Lada dzien pójdziemy popływać z Milą na basen:-) Mila oczywista u cioci zwaliła kupę stulecia
e050.gif
i elegancko zapaprała spodenki, bluzeczkę iiiiiiiii , a jakże, wiśniowe body od cioci Psotki.:zawstydzona/y:Niewdzięcznica:-D Tym samym zmuszona została do odbycia krótkiej acz intensywnej kąpieli w misce przy użyciu płynu do higieny intymnej"biały jeleń"
e030.gif
:-D W międzyczasie usiłowała wykraśc cioci szampon znanej markowej firmy zamierzając pewnie umyć nim swe bujne loki:-D Cóz butelka została jej wyrwana w ostatniej chwili przy próbie spozycia czy też spróbowania owego specyfiku. :-DNastępnie wrzeszcząc w niebogłosy została powycierana ręcznikiem kuzyna i spedziła resztę wizyty jedynie w białych rajstopkach umazanych czymś podejrzanym na kolanku:-D:-D:-DPowiedziałam jej" Wstydz się moja Panno" ale reakcja znikoma. W ramach protestu nie zjadła nic w czasie pobytu u cioci.Za to zaczęła gromkim głosem w drodze do domu domagać się posiłku, kiedy to tkwiła przypięta w foteliku na tylnym siedzeniu:-D:-D Aby zaspokoic jej sposoby zjechalismy w przyuliczną zatoczkę. Obok nas przesuwał się ciąg samochodow. Ja ubrana w sweter przez głowę podciągnęłam go do góry po szyję i wyciągnęłam mleczarnie. Zaczełam rozpinać pasy Milci ale coś mi się przyblokowało. IIIIIIIIIIIIII
d050.gif
wtedy Pol zapalił światło:-D:-D:-D:-D:-D:-D Tak to pokazałam cycki we Wrocławiu. Może powiedzą w faktach:-D:-D:-D

Madziu wyslij mi maila to ci to przeslę. My też bujalismy Milę i teraz to robimy dla przyjemności. Najskuteczniejszy system bujania to 1-0-1
Psotko uściski dla dawidka i oby nie było żadnych skutków ubocznych po szczepieniu. No iiiiiiii kawał chłopa. Zwłaszcza przy mojej kruszynce
Alex bo z dzieciakami to oczy w koło głowy trzeba miec. Ale skonczyło się dobrze i najwazniejsze:-D

ememnte bo chyba jest od 3 lat ale wszyuscy stosują bo nie ma żadnych przeciwskazań ale tez nie ma badań bo kto robi badania na takich maluchach
Magia,mailuj, basieniak, balkan, danuska, Miczka, konwalianka, wydrusia, maqnio, malami, dodi, corin, ememte,marzenka i sorki jesli którąś pominęłam miłych nocek zycze

Heej!ooo wisienko to niezla rozrabiaka z twojej MIli,ja tez mysle ze z mala jechac na basen ale dopiero jak polubi kap[iele bo narazie to jet jeden wielki krzyk przy kapieli,niewiem czy wasze maluszki maja ale moja mala jak uslyszy inne dziecko placzace to ona tez solidarnie placze to jest taki zalosny placz i az mi sie smiac chce ,a i dostala od tesciowej lale mowiaca mama tata smiejaca sie iplaczaca rowniez i jak sie wlaczy ten placz to tez z ta lala placze:)ja muszze dzis ogarnac mieszkanie ,jutro chrziny Nadi na szczescie na spokojnie tylko po chrzcinach skromny poczestunek dla nas i dla chrzestnych jeszcze i bab cie chyba benda.Alex dobrze cie rozumiem ja tez raz tak mialam podawalam witaminki i sie zakrztusila i na chwile niemogla zlapac oddechu strasznie sie wystraszylam ,i teraz bardzo pilnuje

reklama
witam

wisienko
to ci historia nie ma co naśmiałam się :-D:-D:-Da w faktach nie pokazywali może w jakiej lokalnej tv wypatruj:-):-):-D:-D:-D:-D:-D:tak:

teśka to trzymamy kciuki by chrzciny się udały

ememte
mi pediatra mówiła że można ale lepiej zadzwonić i się zapytać:tak:

alex macie już kiełki? jak tak to gratulacje

balkan ja jak nie ma męża to wolę sama wykąpac z mamą tylko zamieszanie :baffled: ( czyt. za zimna woda albo za ciepła , owiń go pieluszką sratatata...:cool2:)

Do góry