reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

hej!!

nawet nie pisze co u nas, bo juz standard - nocka do doopy, jak tak Was czytam to czasem mam wrazenie ze tylko moje dziecko tak mi daje jazzu (przy czym czuje sie jak jakis kosmita), inne to aniolki - i niech tak zostanie, kazdej z was zycze grzecznego dzidziusia:*
konwalianko zdrowka dla Tymusia!!
emka kochana moje kondolencje, trzymaj sie dzielnie (*)

miłego dzionka!!!

reklama
Miczka, u nas nie ma znaczenia czy leży na boku czy na wznak, gdy śpi ze mną w łóżku, to zazwyczaj leży na wznak a i tak przesiąka.. ale kupilam w końcu pieluchy pampersa sleep&play i wczoraj pierwsza noc bez moczenia, ostatni pampers zmieniony o 23 a następny o 5 rano i nic nie przemokło a sam pampers ważył chyba z kg! zobaczymy jak będzie dzisiaj, bo nie cieszę sie zbytnio za wczasu

maqnio, skarbie..każda z nas ma swoje bolączki.. moje nocki nie są wspaniałe, ale pocieszam się, że to nie potrwa wiecznie..

ponawiam pytanie o nasivin soft- używał go ktoś?

konwalianko chyba magia pytała lekarza i można stosować ja osobiście - nie

a ja mam pytanie ile śpią wasze dzieciaczki w ciągu dnia ?

Maqnio u nas też nie było różowo. Dopiero nocki zaczęły się poprawiać jak Maja skończyła 2 miesiące, a wcześniej to budzenia co 2 godziny, od trzeciej co godzinę. Karmienia nocne tez trwały 1-1,5h. Teraz to szyba piłka, razem z przewijaniem to ok 15 min. A w dzień też różnie. W sobotę spała tylko godzinę i dwa razy po 15 min. Na spacerach nie śpi więc wędruję tylko na około bloku, bo w każdej chwili może zacząć się płacz. Poza tym cały blok wie kiedy wychodzimy na spacer bo Maja ryczy, jak wracamy to też ryczy. Więc nie jesteś sama. Czekam cierpliwie kiedy będą spokojne spacerki ze śpiącym dzieckim. Już jest odrobinę lepiej, więc jest nadzieja.
Konwalianka ja pryskałam Paulince Nasivinem, ale ona była starsza, miała ok. 1,5 roku. Osobiście wolę otrivin.
Maja wstała, muszę lecieć.

Witam, u nas "burza" - drugi skok- ale z takim natężeniem, że o mało w nocy nie osiwiałam. Marudzenie z brakiem snu, jednoczesne mega pobudzenie, gaworzenie jak nigdy dotąd, ryki i przy cycu, 16 h z poł h drzemką. Poza tym smiech , smiech i gadanie to lampy kazdej.Zobacz załącznik 387989
Dzis próba odsypiania, na razie skuteczna bo jak padła o 8 rano to na pobraniu krwi z palca tak spała ze tylko przy ukłuciu sie skrzywila. Jak otworzyła oczy w foteliku to nie bardzo wiedziął gdzie jest. Teraz w domu próbuje odespać nockę.....mam nadzieje ze krotki bedzie ten "skok" hehe

madzia moja Natalka spi normalnie patrząc od ok 6-7 rano do ok 22 jakieś 8 godzin
Buziaki mamcie i bąble

Ostatnia edycja:
Konwalianka to daj znać czy rzeczywiście się sprawdzą, jeśli tak to też będziemy musieli chyba zakupić.

Maqnio przyjdzie i dla Was spokojniejszy czas :tak: a chyba każda z nas ma coś tam innego z czym się zmaga - uroki ;-)

ciekawe jak przetrwamy ten skok między 15 a 20 tygodniem :szok: :-D coraz dłuższe te okresy przejściowe, super :-D

miczka ja nie wiedziałam wczoraj co się dzieje, nawet cyca jesc nie chciała ehhh dopiero ( po raz pierwszy!) na rękach ja ululałam a i tak pospała poł h. Potem ok połtorej h rzucało ją po łózku.....az bidulka przysneła na 3 h

Maqnio przyjdzie i dla Was spokojniejszy czas :tak: a chyba każda z nas ma coś tam innego z czym się zmaga - uroki ;-)

No dokładnie. Ja np nic o tym nie piszę a jest tego trochę. Uważam że nie muszę się dzielić swoimi smutkami których jest sporo tak naprawdę.
ciekawe jak przetrwamy ten skok między 15 a 20 tygodniem :szok: :-D coraz dłuższe te okresy przejściowe, super :-D

No właśnie też się go trochę obawiam. A wielkimi krokami już się zbliża :szok:

Witajcie,
U nas juz gardlo przeszlo, za to mamy inny problem maly nie chce cyca placze gdy mu daje mi tez juz malo brakuje do wycia:-(mecze sie po 2 godz co chwile dajac smoczek zeby sie uspokoil po czym daje cyca i tak caly czas, strasznie nie chce przechodzic na butelke ale juz nie wiem co mam robic, moze wy wiecie???czytalam w necie ze moze mu za szybko leciec w sumie mozecos w tym jest bo kilka razy sie zakrztusil. I tak juz 4 dzien...
Maqnio u nas tez nie jest juz rozowo, nie dosc ze cyca nie chce, to w dzien spi 2 godz raz godz a 2xpo pol czasami uda sie ciut wiecej, w nocy robi pobuki na 2 godz chce sie bawic a czasami sama nie wiem czego chce:eek:
Madzia tak jak wyzej pisalam moj spi 2 godz czasami uda sie ciut wiecej
Aneta u nas do 8 sie nie zdarzylo maly wstaje po 5 w najlepszym wypadku po 6...
Emka trzymaj sie;*

reklama
Do góry