reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

witajcie kochane

Moje dziecko ma wkońcu imię a nawet dwa :-) postawiłam na swoim i nazwaliśmy go Adrianek a na drugie ma Sebastian.

dziękuję dziewczynki za wszystkie odp odnośnie herbatki

aneta na zapchany nosek najlepiej wyciągnąć fridą a następnie nasmarować maścią majerankową mojej córci pomagało ale katar z reguły leczony lub nie trwa tydzień.

dziewczyny oby wszystkie problemy z kolkami, kupkami, skazami mineły i żebyśmy cieszyły się macierzyństwem.

reklama
hey mamuski,
u mnie nocka rewelacyjnie. wczoraj wieczorkiem po kapieli jak zasnal o 21 tak sie obudzil po 3 i o 7. wiec dal mamie pospac. Dzisiaj u nas jest ladna pogoda wiec spacer zaliczylismy z malym shoppingiem. rozmawialyscie o herbatkach na pobudzenie laktacji, ja pije herbatke z weleda (polecam ) plus herbatka z kopru hipp. z ciekawosci sciagnelam pokarm by zobaczyc ile maly wypija. Pokarm mam bo sciagnelam 125ml i nadal czulam piersi pelne. Maly wypil 65ml i usnal na 3h.
wspolczuje kolek i nocek nie przespanych, zycze wytrwalosci.

hej, jestesmy po kardiologu, wada jest, dziurka bez zmian, ale ponoc Mati sobie swietnie z nia radzi i na razie mamy tylko obserwowac i kontrolowac... W srode usg głowki, przyszły tydzień- bioderka.

Madzia, miałam kilka takich dni, że karmiłam b. często, wydawało mi się, ze brakuje pokarmu, Mały jadł non stop raz z jednej, raz z drugiej piersi. Wg położnej często przychodzi taki kryzys laktacyjny, ale mija. Zaczełam pić herbatkę hipp na laktację (Iwonus, polecam, na mnie działa rewelacyjnie)bi piwo karmi i teraz znowu mam az za duzo pokarmu!

aleklsandra, mrowienie mam podczas karmienia w piersi, która jest akurat wolna-czuję jak naplywa mleko!

Aneta, My tez cały czas walczymy z katarkiem, nie wiem czy to mleczko czy katarek, ale gdy znajdziesz sposób, daj znac. Ciągnie sie to juz ponad 3 tyg.
moja mała dostała katarek jak miała tydzień, brat ją zaraził
no i w zasadzie ma do dziś, choć już lepiej, a dziś lekarka powiedziała, że jest zdrowa i to sapka
na kolki (bo tak je nazwała) dała nam Debridat (ma poprawić pracę jelit) i Infacol (daję od jakiegoś czasu)
zobaczymy czy pomoże, póki co mała przed 21.00 zjadła i do teraz nie może zasnąć bo płacze i ją te wzdęcia męczą

Hej, melduję się:)

U nas wszystko w porządku, kolek (odpukać) nie ma widać...pępuszek dzis odpadł, ale jeszcze nie jest taki do końca czysty

No i nic więcej nie napisze, bo już się kręci bobek mały:)

witam wieczornie

w zasadzie wpadam tylko powiedzieć dobranoc
dzień całkiem niezły co i tak nie ustrzegło mnie przed nerwowym kryzysem wieczornym... ehh.. a teraz zła jestem, że się złoszczę na tego mojego bąbelka :-(

życzę spokojnej i przespanej nocki

witajcie jakos nie mialam dzis czasu wejsc wczesniej najpierw ja wizyta pozniej z malym a nastepnie gosci:)

z wizyty jestem zadowolona:) maly lasuch wazy juz 3720g pani doktor stwierdzila ze pieknie przybral na wadze :) poza tym wszystko w porzadku:) co do siniaka na posladku to nie siniak tylko tzw. znamie mongolskie wystepuje u osob o sniadej karnacji i moj synek wlasnie to ma moze z czasem zaniknac ale nie musi dobrze ze chociaz tam a nie na twarzy:/bozi dziekuje...
pupcie mam ponownie fioletem smarowac choc prawie sie wygoila...

wczoraj ktoras z was pisala o problemach z noskiem ze cos malenstwu charchocze mojemu tez dzis zapytalam pania doktor to normalne i z czasem zaniknie nie ma czym sie przejmowac uksztalca sie wszystko dopiero...

ja dzis troszke pochodzilam po miescie i noga mi spuchla w kostce:/ boli az sciegno w lydce:/ mam nadzieje ze do soboty zejdzie bo wybieram sie na slub ahh

no to chyba na tyle wszystkim mamuskom, szkrabom i dwupaczkom jak sa takie zycze milej nocki ;))

Anulka jak dokladnie wyglada ten "siniak" na pupce Fabiana? Pytam, bo moja Ewa urodzila sie z siniakiem na raczce, a pani dr w szpitalu okreslila go mianem naczyniaka (dla mnie brzmi strasznie) kazala obserwowac. Powiedziala ze jesli zostanie taki albo zaniknie to ok, ale jesli bedzie rosl mam isc zvtym do chirurga i usunac :szok: ten "siniak" Ewy wyglada jak swiezo nabity, taki fioletowy :-( w dzien postaram sie wkleic zdjecie tego

reklama
Corin to sie mojemu pokazalo dzien po wyjsciu ze szpitala w 10 dobie zycia... na poczatku wydawalo nam sie ze moze w szpitalu go ubili bo wygladalo to na siniaka centralnie taki fioletowy... teraz z biegiem dni troszke to zbladlo ale nadal jest widoczny zajmuje to caly posladek lewy wchodzacy na udo siegajacy kosci ogonowej...

Do góry