reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

hej, jestesmy po kardiologu, wada jest, dziurka bez zmian, ale ponoc Mati sobie swietnie z nia radzi i na razie mamy tylko obserwowac i kontrolowac... W srode usg głowki, przyszły tydzień- bioderka.

Madzia, miałam kilka takich dni, że karmiłam b. często, wydawało mi się, ze brakuje pokarmu, Mały jadł non stop raz z jednej, raz z drugiej piersi. Wg położnej często przychodzi taki kryzys laktacyjny, ale mija. Zaczełam pić herbatkę hipp na laktację (Iwonus, polecam, na mnie działa rewelacyjnie)bi piwo karmi i teraz znowu mam az za duzo pokarmu!

aleklsandra, mrowienie mam podczas karmienia w piersi, która jest akurat wolna-czuję jak naplywa mleko!

Aneta, My tez cały czas walczymy z katarkiem, nie wiem czy to mleczko czy katarek, ale gdy znajdziesz sposób, daj znac. Ciągnie sie to juz ponad 3 tyg.

reklama
Witam,
a my dla odmiany walczymy z nadżerką na pupci:( cała noc nie przespana bo co zsiusiała się badz kupke zrobiła to musiało ją niezle parzyc bo po poł godzinie wybudzała się i w ryk. Higiena pupki to istna walka- zanim oczysciłam i nasmarowałam to juz od płaczu i krzyku był "mokry bączek" i znów wszystko upaprane. Dziś dzień bez pieluchy. I jutro pewnie tez. Pralka chodzi od rana. Obsikuje wszystkie tetry i wielorazowe pieluszki. Na szczęscie druga kimka udała się -- oby do przodu bo tak jak psota- dzis w nocy płakałam razem z malutką;(

Corin - nie wiem sama, w sumie nie jest najgorzej ale np moja kumpela mówiła, ze miała tak tłusty pokarm, że jak sciągała to na górze aż się taka śmietanka robiła. A u mnie to mleczko prawie przezroczyste, jak woda. No może przesadzam ale na śmietankę na pewno nie wygląda... :eek: nie wiem już sama, piję mleczko, jogurty bo gdzieś wyczytałam że może się polepszy ale raczej nic sie nie zmienia... Czasami jak nacisnę cycusia to takie gęste wypływa ale tylko parę kropel a potem już standardowo.

sestina - a co to ta nadżerka?? u nas pupcia lekko zaczerwieniona, smaruje sudokremem ale nie znika. czy tak wygląda odparzenie?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny glowy do gory, kazda z nas predzej czy pozniej bedzie plakac ze swoim malenstwem;-) Tak mi sie wydaje, ja plakalam razem z mała juz 5 dnia. Wazne ze dajemy rade, malenstwa czuja sie lepiej i idziemy do przodu!:)

alex ta nadżerka jest przy samym wejsciu do pupci, takie czaerwone bardzo- robi sie od ciagłej obecnosci kupki lub sluzu ( moja z kazdym baczkiem cos tam wyrzuca) i zrobiło się mimo moich staran:( dziś cały dzien z pupą bez pampersa. Zastosowałam stary krem penaten i miękką wieloraz. pieluchę i spi juz od 13.30. więc chyba jej ciut ulzyło...

Cześć mamuśki,

Dzisiaj mam wolne i tak sobie czytam inne wątki niż tylko ten mój łódzki - natrafiłam na Wasz wątek i przypomniało mi się, że 3 lata temu ja też byłam lipcówką, tyle że 2008:happy:
A od 3 dni moje dziecko ma 3 lata :) Tak szybko ten czas leci - gratuluję Wam wszystkim.

Pozdrawiam, Ewa
FOTOGRAFIA DZIECIĘCA

Witam sie powekendowo !w tym tygodniu mam do zalatwienia mnostwo biurokracji bo pozalatwiac becikowe i inne wniski poskladac a ze maz pracuje od rana do wieczora musze z mala to zrobic .i pomyslec ze dla Naduni idzie juz 3 tydzien,wlasnie dzis odkrylam ze ona ma dzis imieniny ,a jej imie oznacza Nadziejeogolnie mala daje zyc ,chociaz roznie bywa ,np wczoraj byl kryzys kolke miala chyba z godzine czasu plakala poki uspokoilismy ja ,potem byla kapiel zjadla i zasnela prawie cala noc :happy2pozdrawiam wszystkie mamusie i szkraby :)

reklama
Do góry