reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Miczka jaka zorganizowana, mi się zdaje, ze u mnie chaos i staram się własnie coś z tym zrobić. Nawet sobie załozyłam dziennik i robie plan dnia coby zrobić cos jeszcze prócz karmienia i przewijania:-D Z drugiej strony wiem, ze musze po macierzyńskim do pracy iśc więc staram się od poczatku jakoś zycie poukładac. Jedno jest pewne już dla Mili jestem wszystkim i pewnie zje opiekunkę na sniadanie.....:-D

reklama
Wisienka, to Ty jesteś b.zorganizowana :-)
Ja na spacer z małym poszłam dopiero wczoraj. Ale wcześniej już jeździł samochodem dosyć często.

ja też czytam tą książkę..ale zaczęłam od tych rozdziałów co są najważniejsze z mojego punktu widzenia:) faktycznie, książka otwiera oczy i nawet jeśli się nie korzysta z jej rad to przynajmniej mniej więcej wie się o co chodzi.. tutaj znalazłam taki skrót:
Język niemowląt | Cafeteria.pl
staram się postępować jak Ty wisienko, ale nadal śpię z małym..może zacznę od zabierania go do łóżka po pierwszej nocnej pobudce.. zobaczymy..

z moich dzisiejszych notatek wynika, że mały je co 2h - trzeba to wydłużyć..tylko jak..

Moj maly na poczatku sam zasypial w lozeczku, pozniej przyszly kolki, noszenie przyzwyczail sie i teraz ciagle chce byc na rekach albo chociaz obok lezec i spi z nami...
Konwalianka moj tez je co 2 godz a nawet czesciej, podobno od tego ma kolki bo polyka powietrze, polozna powiedziala ze straszny glodomor, wczoraj przyszla gdy jadl godz oczywiscie z obu piersi olozylam go a po 15 min szukal...a pozniej sie ulewa caly czas...wieczorem zasypia 21-22 i wstaje o 2 po czym o 4-5 i nie spi do 7...

no i d... ze spaceru - rozpadało sie :wściekła/y:

A zastanawiam się jak u Was wyglądają kąpiele? Tzn. czy macie stałe godziny o których kąpiecie maluchów i sztywno się ich trzymacie? Bo ja uznałam, że najlepsza pora to nie zaraz po jedzeniu i nie bezpośrednio przed jedzeniem bo mały głodny się denerwuje. No ale w ten sposób pora kąpania wychodzi nam o różnych porach. Nie wiem czy to dobrze czy lepiej wprowadzić jakąś bardziej stałą godzinę.

miczka ja mam raczej stałą porę około 19:00 i sztywno jej się trzymam
to samo ze spacerami staram się mniej więcej w tych samych porach

reklama
Miczka u nas kapiel zawsze o 19 najpozniej 19.30, gdy maly jest glony dam mu troche i kapie pozniej karmie i spi. U nas jest problem gdy konczymy kapiel bo maly az piszczy...
Iwonus a jestes pewna ze to potowki?podobno Jonhson bardzo uczula czytalam w neci i chyba mimi pisla ze jej malego uczulil a i mnie polozna pytala czy chociaz tej firmy nie kupilam. Moj ma jakies krostki niby cos zjadlam ale pilnuje diety i polzna kazala przemywac przegotowana moze moze tak zrob;-)

Do góry