reklama
Miczka
Fanka BB :)
witajcie mamuśki
u nas na razie nie pada i jakby słonko próbowało sie przebić - może uda się pójść na spacerek.
Wczoraj pochwaliłam moje dziecię i co? - dzisiaj nocka praktycznie cała nieprzespana...
teraz po karmieniu spania nadal nie ma ale puściłam mu karuzelę i się wpatruje w zwierzaczki - nawet momentami wodzi za nimi wzrokiem. Może zdążę zjeść śniadanie ;-)
u nas na razie nie pada i jakby słonko próbowało sie przebić - może uda się pójść na spacerek.
Wczoraj pochwaliłam moje dziecię i co? - dzisiaj nocka praktycznie cała nieprzespana...
teraz po karmieniu spania nadal nie ma ale puściłam mu karuzelę i się wpatruje w zwierzaczki - nawet momentami wodzi za nimi wzrokiem. Może zdążę zjeść śniadanie ;-)
balkan
u nas dziś też w nocy problemy. Najpierw myślałam, że to kolka, ale cudownie mijała, jak brałam Mateusza na ręce..... jak już mi się go udało uśpić to przesypiał max 1,5 godz i jęki..... cały ranek podobnie.... już nawet mu miałam butlę podać, bo bez przerwy cyca szukał..... a teraz ni stąd ni zowąd po przewinięciu usnął..... ech.... żeby te dzieci potrafiły powiedzieć o co im chodzi..... na wszelki wypadek wracam do białego pieczywa - bo już się na razowca i grahamki przerzuciłam.... i jak tu schudnąć na tych białych bułach....
u mnie lało jak z cebra od rana - teraz tylko mży, więc spokojnie mogę choć troszkę uchylić okna..... ale na spacer to raczej szans dziś nie ma....
u mnie lało jak z cebra od rana - teraz tylko mży, więc spokojnie mogę choć troszkę uchylić okna..... ale na spacer to raczej szans dziś nie ma....
Kkasiulka
Wrześniowe mamy'08
Witam,
balkan - a może chce się przytulać? Spróbuj kłaść go spać mocno zawiniętego w beciku.
Jejku...ja z Mają nie miałam ani jednej nie przespanej nocy, na palcach jednej ręki mogę policzyć te kilka razy jak nie dała mi spać.....A ma już prawie 3 lata. Oj....żeby drugie dzieciątko było tak samo dobre do spania ;-)
Jestem okroooopnie zdenerwowana.....A w dodatku ciśnienie mi skacze jak szalone, pomimo brania leków. Po południu jadę, ok 15:30, zajrzę może jeszcze, zobaczę jak będę się czuła, na razie siedzę i odpoczywam przy necie, bo nie chcę fiknąć przy tym ciśnieniu......
balkan - a może chce się przytulać? Spróbuj kłaść go spać mocno zawiniętego w beciku.
Jejku...ja z Mają nie miałam ani jednej nie przespanej nocy, na palcach jednej ręki mogę policzyć te kilka razy jak nie dała mi spać.....A ma już prawie 3 lata. Oj....żeby drugie dzieciątko było tak samo dobre do spania ;-)
Jestem okroooopnie zdenerwowana.....A w dodatku ciśnienie mi skacze jak szalone, pomimo brania leków. Po południu jadę, ok 15:30, zajrzę może jeszcze, zobaczę jak będę się czuła, na razie siedzę i odpoczywam przy necie, bo nie chcę fiknąć przy tym ciśnieniu......
MADZIA
mama majuni i groszka
cześć Madzia, co tam u Was..?
witajcie mamuśki
kurcze martwi mnie to świszczenie w nosie małego..nie widać nic, tylko siedzi tam głęboko..macie jakieś pomysły co z tym zrobić?
u nas w miarę spokojna nocka za to teraz mały wierci się i kręci ....
co do noska super sprawdza się u nas sól fizjologiczna ... zakraplam i mały sam po czasie kicha .
uceikam bo płacze
konwalianka
Mały bąbelek
balkan, ta nocka to jakby kopia mojej nocki.. mały usnął na brzuchu taty i spał do 23.00, później chciałam go przenieść do sypialni, to się obudził - zjadł..ale o spaniu nie myślał, więc znowu zjadł, aż zaczęło mu się ulewać, ale nadal by jadł i stękał.. musiałam usiąść i smoczek w ustach trzymać i bujałam go do 24:50! aż usnął.. później obudził się godzinę później, a później o 3 i o 4.40..sama nie wiem o co mu chodzi.. sam już nie uśnie, tylko na rękach - załamka
teraz zaczęłam zapisywać kiedy karmie i ile je, aby wiedzieć czy nie za dużo czasem..
teraz zaczęłam zapisywać kiedy karmie i ile je, aby wiedzieć czy nie za dużo czasem..
kociatka
hejka
konwalianka, mojemu malemu tez tak swiszczy, podobno to niegrozne (pediatra tego sluchal), resztki wod plodowych; mamy zakrapiac sola do noska
buziaki
konwalianka, mojemu malemu tez tak swiszczy, podobno to niegrozne (pediatra tego sluchal), resztki wod plodowych; mamy zakrapiac sola do noska
buziaki
balkan
no moje dziecię rzeczywiście niedopieszczone.... znowu zaczął marudzić, wzięłam go na ręce i usnął..... i tak śpi już prawie 2 godziny.....
ale martwi mnie, że budzi się taki nerwowy..... i zaraz zaczyna marudzić..... ech....
ale martwi mnie, że budzi się taki nerwowy..... i zaraz zaczyna marudzić..... ech....
reklama
Wisieńka
Kochane lipcóweczki. serdecznie polecam książkę Język Niemowląt w końcu udaje mi się zrozumieć o co Emilce chodzi i zasypia sama w łóżeczku. Przyznaję, ze nie zawsze spokojnie bo czase mamy wielkie marudzenie ale na koncu i tak zaśnie sama. Niepotrzebnie ją tak bąbardowałam kołysaniem, smoczkiem, cycem itp. Pozbyłam się tez wraz z białym cukrem kolek a moja dieta jest dużo bogatsza i nie robi na małej wrazenia, wprowadzam co drugi dzien coś nowego, oczywiście w granicach rozsądku. Niestety i u nas nie bez problemów Emcia spi w dzień jak Aniołek a o 24 otwiera oczy i zaprasza do zabawy. Walczymy więc o przestawienie jej tego. Płacz jest niemiłosierny niestety a ja padnięta ale nie ma wyjścia.
konwalianko dobry pomysł z zapisakami ja tez tak robię od dawna i okazało sie, ze czasem ten cyc był nie potrzebny a mała marudziła z przekarmienia
madzia u nas tez świszcze w nosie ale chyba bardzej mnie to denerwuje niż Emcię ja uzywam wody morskiej.
kasiulka &&&&&&&& za ciebie
konwalianko dobry pomysł z zapisakami ja tez tak robię od dawna i okazało sie, ze czasem ten cyc był nie potrzebny a mała marudziła z przekarmienia
madzia u nas tez świszcze w nosie ale chyba bardzej mnie to denerwuje niż Emcię ja uzywam wody morskiej.
kasiulka &&&&&&&& za ciebie