reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

witam
mój syn postanowił że nie będzie dziś spał....:baffled:i wyszliśmy na spacer o 10:00 do 11:00 i teraz non stop cycoli.... i nie będzie pan mąż miał niestety dziś obiadu

mailuj fajnie że już u sibie oby wam się dobrze mieszkało . ....
corin jak nawał ? na pocieszenie że to stan przejściowy i szybko wszytsko się unormuje
marzenko walcz o mleczko ..tulę bo wiem jak chcesz karmic piersią ale może trochę luzu i jak będzie trzeba dokarmiac mm to nic złego ..;-)
konwalianko ..hmm rower ale ci fajnie a te 10 km :szok:ja się męcze na 2 godzinnym spacerze :-D

maqnio
i super że dowód nagrany nie ma jak pokazać słowami się nie opisze.... współczuję nocki

wszystkie anki i hanki - zdrówka i żyjcie sto lat

ooo już woła potwór....:confused::baffled::happy::no::crazy::angry:

reklama
Heeja !tez dolanczam sie do zyczen wszystkim Annom ,Anusiom ,i Anulkom wszystkiego naj naj naj !!!mialam napisac wiecej ale Nadia sie budzi i po pisaniu ech....lece do mojego babelka,wszystkie mamusie goraco pozdrawiam :)

Madzia, walcze. Mala odciaga jak maly smok i jak czuje ze nic nie zalega to zostawiam, ale jak czuje zgrubienia to masuje i odciagam.

Czy ktoras wstrzykiwala sobie heparyne do brzucha po cc? Musze to robic a kompletnie nie wiem jak sie za to zabrac :-(

corin mnie obsługiwali w szpitalu po wyjściu już nie miałam podawanej ...
pod pępkiem około 3 cm wkłuwali najlepiej niech obsłuży cię mąż ... teściowej nie wiara mogła by wbić ci w oko:-D

a ja dziś myslac ze w piersi nic nie ma bo taka miękka i nacisnełam i tym sposobem mam zaje... siur na ścianie ....mąz malował przed porodem na bank się ucieszy

Witam, u nas juz nie jest tak rozowo, maly ma kolki:-(polozna mowila ze pewnie przez to ze ciagle je, wisialby ciagle na cycu, je lapczywie i polyka powietrze. W noc spi dobrze zasypia o 22 a wstaje o 2 je szybko i spi ale jak juz wstanie o 4-5 nie spi do 7 tak jak u Konwalianki, maly ma tez jakas alergie a jem tylko zupy, drob, wedline ddrobiowa, bulki i pije wode niegazowana...
Madzia ja tez ma miekkie cyce a mleko sie leje:tak:

boze corin 14 dawek do domu? ja mialam tylko 3 zastrzyki w szpitalu i tyle. Ja za mlodiu bylam bardziej hardcore'owa niz teraz. Przebijalam sobie wszystko sama jak leci, teraz za cholere nie wbilabym sobie igly w cialo wiec nie wiem jak ty to zrobisz :< moj ojciec bral takie wspomagacze na podbudowanie organizmu i wbilal sobie w brzuch wlasnie, podobno mniej boli :/

ja dzisiaj bylam u pediatry, mala wazy juz 3150 g i ma 51 cm czyli przytyyla ok 500 g i 2,5 cm urosla :-) wszystko dobrze, zdrowa, ale dzisiaj ja mecza gazy i caly czas jest u mnie na rekach bo jak ja klade to sie tak spina bidula ze az mi jej zal :< wypije rumianek z mieta moze jej troszke przejdzie...

hej mamki!!!

bylismy u pediatry, babka stwierdzila, ze "mądra" mamcia maqnio przekarmiała swe dziecię, a ze dziecie jest łakome zjadało całe mleczko bez wzgledu na to, ze zoładeczek był pelen i bidna Rózinka non stop była przejedzona. Stad te nasze brzuchowe perypetie. Stwierdziła, ze gdybym karmiła cycem to nie ma mowy o przejedzeniu, jednak przy mm to norma. Zapisała nam zawiesinke na regulacje jelitek, zmienila mleczko na nan, i przepisała plantex zeby przepajac z zaleceniem karmienia co 3 h i max 100 ml. jestem pełna nadziei ze teraz sobie poradzimy i malutka przestanie sie meczyc. Z drugiej strony to logiczne, przeciez jak dorosły czlowiek sie przeje to ledwo dycha wiec az ciezko sobie wyobrazic co przezywa takie malenstwo. oby to wszystko pomogło i malutka mogla spokojnie sypiac. teraz musze sie uzbroic w cierpliwosc i modlic zeby zadziałało:)a i malenka zdrowa wazy 4650, czyli przytyła 200g/tydzien. książkowo:-):-)a i z innej beczki: waze o 2 kg mniej niz przed zajsciem w ciaze:) hip hip hura:)

corin a po co ta heparyna?

Ostatnia edycja:
reklama
aneta karmiłam nazadanie a ze mała budziła sie co godz. albo wogole nie spała to własciwie jadla non stop, a potrafiła wypic 120-150ml na raz.. a ja "madra" wogole nie pomyslałam ze to przez to. teraz pluje sobie w gebe i nie moge sobie wybaczyc ze narazalam ja na taki dyskomfort...

Do góry