reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

witam
mój syn postanowił że nie będzie dziś spał....:baffled:i wyszliśmy na spacer o 10:00 do 11:00 i teraz non stop cycoli.... i nie będzie pan mąż miał niestety dziś obiadu

mailuj fajnie że już u sibie oby wam się dobrze mieszkało . ....
corin jak nawał ? na pocieszenie że to stan przejściowy i szybko wszytsko się unormuje
marzenko walcz o mleczko ..tulę bo wiem jak chcesz karmic piersią ale może trochę luzu i jak będzie trzeba dokarmiac mm to nic złego ..;-)
konwalianko ..hmm rower ale ci fajnie a te 10 km :szok:ja się męcze na 2 godzinnym spacerze :-D

maqnio
i super że dowód nagrany nie ma jak pokazać słowami się nie opisze.... współczuję nocki

wszystkie anki i hanki - zdrówka i żyjcie sto lat

ooo już woła potwór....:confused::baffled::happy::no::crazy::angry:

reklama
Heeja !tez dolanczam sie do zyczen wszystkim Annom ,Anusiom ,i Anulkom wszystkiego naj naj naj !!!mialam napisac wiecej ale Nadia sie budzi i po pisaniu ech....lece do mojego babelka,wszystkie mamusie goraco pozdrawiam :)

Madzia, walcze. Mala odciaga jak maly smok i jak czuje ze nic nie zalega to zostawiam, ale jak czuje zgrubienia to masuje i odciagam.

Czy ktoras wstrzykiwala sobie heparyne do brzucha po cc? Musze to robic a kompletnie nie wiem jak sie za to zabrac :-(

corin mnie obsługiwali w szpitalu po wyjściu już nie miałam podawanej ...
pod pępkiem około 3 cm wkłuwali najlepiej niech obsłuży cię mąż ... teściowej nie wiara mogła by wbić ci w oko:-D

a ja dziś myslac ze w piersi nic nie ma bo taka miękka i nacisnełam i tym sposobem mam zaje... siur na ścianie ....mąz malował przed porodem na bank się ucieszy

Witam, u nas juz nie jest tak rozowo, maly ma kolki:-(polozna mowila ze pewnie przez to ze ciagle je, wisialby ciagle na cycu, je lapczywie i polyka powietrze. W noc spi dobrze zasypia o 22 a wstaje o 2 je szybko i spi ale jak juz wstanie o 4-5 nie spi do 7 tak jak u Konwalianki, maly ma tez jakas alergie a jem tylko zupy, drob, wedline ddrobiowa, bulki i pije wode niegazowana...
Madzia ja tez ma miekkie cyce a mleko sie leje:tak:

boze corin 14 dawek do domu? ja mialam tylko 3 zastrzyki w szpitalu i tyle. Ja za mlodiu bylam bardziej hardcore'owa niz teraz. Przebijalam sobie wszystko sama jak leci, teraz za cholere nie wbilabym sobie igly w cialo wiec nie wiem jak ty to zrobisz :< moj ojciec bral takie wspomagacze na podbudowanie organizmu i wbilal sobie w brzuch wlasnie, podobno mniej boli :/

ja dzisiaj bylam u pediatry, mala wazy juz 3150 g i ma 51 cm czyli przytyyla ok 500 g i 2,5 cm urosla :-) wszystko dobrze, zdrowa, ale dzisiaj ja mecza gazy i caly czas jest u mnie na rekach bo jak ja klade to sie tak spina bidula ze az mi jej zal :< wypije rumianek z mieta moze jej troszke przejdzie...

hej mamki!!!

bylismy u pediatry, babka stwierdzila, ze "mądra" mamcia maqnio przekarmiała swe dziecię, a ze dziecie jest łakome zjadało całe mleczko bez wzgledu na to, ze zoładeczek był pelen i bidna Rózinka non stop była przejedzona. Stad te nasze brzuchowe perypetie. Stwierdziła, ze gdybym karmiła cycem to nie ma mowy o przejedzeniu, jednak przy mm to norma. Zapisała nam zawiesinke na regulacje jelitek, zmienila mleczko na nan, i przepisała plantex zeby przepajac z zaleceniem karmienia co 3 h i max 100 ml. jestem pełna nadziei ze teraz sobie poradzimy i malutka przestanie sie meczyc. Z drugiej strony to logiczne, przeciez jak dorosły czlowiek sie przeje to ledwo dycha wiec az ciezko sobie wyobrazic co przezywa takie malenstwo. oby to wszystko pomogło i malutka mogla spokojnie sypiac. teraz musze sie uzbroic w cierpliwosc i modlic zeby zadziałało:)a i malenka zdrowa wazy 4650, czyli przytyła 200g/tydzien. książkowo:-):-)a i z innej beczki: waze o 2 kg mniej niz przed zajsciem w ciaze:) hip hip hura:)

corin a po co ta heparyna?

Ostatnia edycja:
reklama
aneta karmiłam nazadanie a ze mała budziła sie co godz. albo wogole nie spała to własciwie jadla non stop, a potrafiła wypic 120-150ml na raz.. a ja "madra" wogole nie pomyslałam ze to przez to. teraz pluje sobie w gebe i nie moge sobie wybaczyc ze narazalam ja na taki dyskomfort...

Do góry