reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

dodi jak miałam 4d to lekarz powiedział, ze ma usta jak Angelina i faktycznie takie ma zwłaszcza jak się naburmuszy. Nasza mała śpi jak nie ma kolki spokojnie w nocy ale ostatnio walczylismy z ta kolka. czytam Język Niemowląt, może się czegoś nauczę bo czasem nie wiem o co jej chodzi. I faktycznie dużo dzieciaczków ma czuprynki i to czarne, moja taką większa to ma z tyłu tylko płetwę.

reklama
A my jak zwykle po kąpaniu - jeden wielki krzyk i ani noszenie (no ewentualnie mocne podrzucanie) ani smoczek który w dzień działa ani nic na te krzyki nie pomagało tylko standardowo suszarka na brzuszek. Ale postanowiłam sprawdzić, czy to o grzanie chodzi czy o sam dźwięk, bo suszarka takich codziennych sesji długo nie wytrzyma;) Więc mąż znalazł mi taki filmik na youtube: ‪Hair Dryer Sound Relax HD - second lvl‬‏ - YouTube I mało, że ją uciszył, to teraz słodko sobie przysypia;) normalnie nie zrozumiałe dla mnie zjawisko... ;)

basieniak u nas Emisia dziś spała przy właczonych dzwiękach odkurzacza, to jeszcze upodobania z zycia płodowego, tam ciągle coś burczało
A u nas spokój. Emilka spi az dziwnie jakoś....

Oj, wisienko, zebys nie pochwalila w zla godzine ;-) moja mala jeszcze jest na etapie spania. Je i spi na zmiane, a moje piersi wariuja. Nie umie sobie poradzic z odciaganiem - bez sie nie da wytrzymac :-( chcialabym odciagnac choc troche zeby poczuc ulge i nic... Mam tyle pokarmu ze caly czas mi wycieka :-(

hej laseczki i dwupaczki :)

my dzis bylismy na konsultacji w szpitalu bo jak pisalam w piatek dostalismy skierowanie wszystko w porzadku...maly przechodzi lekka zoltaczke ma sama minac... z koscia ogonowa tez jest ok zostajemy pod opieka poradni i pediatry...nie bylo wskazan zostania w szpitalu na szczescie :)

Hej !!!!!
Wreszcie jestem ...
Waldi urodzil sie 17 lipca o 21:35 mial 2770g :) przez Cesarskie ciecie ...
Od 15 bylam na porodowce ale byl brak postepu w porodzie stracilam bardzo duzo krwi ... co zagrazalo maluszkowi ...
MAm taki tyci problem bo ta rana kiepsko sie goi to znaczy jest czerwona wokol ... no i psikam octaniseptem ... na pewno zle napisalam :)
Ale kiepsko sie goi staram sie to wietrzyc no ale coo zrobic mam nadzieje ze to sie nie rozwine w nic wiekszego ...
Maluszek poki co grzeczny :) spi przez 3 -2 -4 godzny daje mu jedzonko .... po kokosi sie i idzie dalej spac :) myśliciel z niego :* tesknilam za Wami :* BARDZO

reklama
Witam mamusie i dwupaczki.

U nas noc jak dotąd dobra, mały obudził się po 5, nakarmiłam, przewinęłam, otuliłam kocykiem i poszedł dalej spać bez walki. Ale co wieczór jest walka o sen. Trochę mnie to dobija, bo nie wiem jak mam go uspokoić. Wczoraj nawet mleko mu zrobiłam, ale nie zjadł dużo, raptem 10ml, no ale się trochę uspokoił. Otuliłam go kocykiem ala rożek i zasnął. Może tego mu brakowało?

Aha, i Maqnio, tak się zastanawiałam nad Twoim problemem z małą i przypomniało mi się, że mojej siostry syn też miał takie rewolucje jak Twoja mała. Dopiero pomogła zmiana mleka, może i w Twoim przypadku też pomoże.

Do góry