reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

maqnio cięzko mi cos doradzić ale moze za duzo wszystkiego na raz dla takiego maluszka -butla, cyc, herbatka i " głupieje"? Może na jedno się nastaw i juz? Moja pije mleko z piersi i nigdy nie odpycha, jak nie chce to zasnie albo wypuści brodawkę.Myslałam o butli ale doszłam do wniosku ze zaczełaby "wybierac" co jej bardziej pasuje i ja latałabym potem nie wiedząc jak jej dogodzić. Jak zgłodnieje to powinna zacząc "szukać" i wtedy zje na pewno. Na brzuszek kladziesz ją? Pediatra doradził mi nawet do 10 razy po 1-2 min dziennie. Trochę zmęczenia jej zafunduj.
Moja miała kilka krótkich ataków płaczu i okazało się ze od pieluszki i pupci- pieczę ją przy ujściu kupki. Smarujemy teraz gencjana i linomagiem zeby nie piekło.

Ostatnia edycja:
reklama
Maqnio kochaniutko to ci bardzo współczuje moze zrób tak jak mówiła Sestinka dac jedno i koniec , ja daje mm 100ml i wiecej nie bo albo sie przejada i wymiotuje albo brzuszek boli jak za duzo , , nosic nie ma co bo maluch sieszybko przyzwyczai i bedzie potem tragedia , ale cos z tym trzeba zrobic tylko co sama nie wiem co ci doradzic

maqnio, bidulko, daje Ci Malutka popalić... Ja się czasem na mojego Mateunia denrewuję, a on tak naprawde jest spokojniutki. Czasem tylko troszkę w nocy marudzi, ale przy Rózi to aniołek.
Spróbuj tych kołysanek, a nuż pomoże? Mój maż kupił w Media Markt Księżycowe kołysanki (www.babymusic.pl) + baby dreams - dwie płyty z muzyką poważną. Ona też działa na Młodego - moze dlatego, że tego typu muzyki słychałam w ciąży dość dużo?
POWODZENIA!

witam
maqnio kochana nie wiem co ci poradzić
a może małej jest za ciepło albo za zimno ?
może jakim sposobem ten smoczek jej wtykać.... u nas zadziałał następujący sposob ... prawą ręką gładzę policzek a lewą ruchami do przodu do tyłu lekko wpycham smoczek do momentu aż zassie. - uwaga nie działa po jedzeniu nawet po odbiciu grozi zarzyganiem obszaru

a po co dajecie te herbatki? ja raz dalam malej pociagnac wode ale szybko wyciagnelam butelke bo stwierdzilam ze to glupi.pomysl skoro pije mleko a w mleku ma wszystko co potrzebuje.

maqnio tak jak napisala ktoras z dziewczyn, moze mala ma za duzo wszystkiego. sprobuj podawac jej tylko piers bez herbatek bo moze sama nie wie czy chce butle czy cyca. a jak zglodnieje i nakarmisz ja piersia to powinna byc spokojna jesli nie ma innych dolegliwosci. moja czasami tez robi przekrety jak ja klade do lozeczka to zaczyna sie prezyc i stekac a na rekach zasypia wiec biore ja i.klade tyle razy az w koncu zasypia. ewentualnie czekam chwile, klade ja u siebie na brzuchu i pozniej wkladam.

Hej Kochane:-)
Staś dziś kończy 4 tygodnie:-) To teraz niemowlaczek. Na razie (odpukać!) dziś nie było kolki! Daję mu mega dużo sab simplexu. I mam nowy sposób: zaczyna płakać przy cycu - trochę noszę przytykamy gołe brzuszki, potem na uspokojenie do cyca i się uspokaja, jak znów płacze - znów noszenie. Na razie to działa.
Maqnio a może jednak męczą ją te gazy. Staś zawsze "tańczy" przy cycu jak coś mu tam wierci w brzuszku. No i marudzi. Jak mocniej to już krzyczy. Bardzo Ci współczuję, bo wiem co to znaczy i chyba kupię sobie chustę elastyczną. Będzie w razie czego cały czas przytulony do mnie. ***. To się kiedyś skończy, musimy przetrwać.
Wszystkie nasze lipcowe maluszki są śliczne! Emka, ale Twoja pięknotka skradła mi serce. Słodziak nie z tej ziemi.

magia dziekujemy kochana za komplementy ;-) Nicole dla mnie, tak jak kazde dziecko dla swojej mamy jest najpiekniejsze na swiecie. Mamy udana galerie lipcowych maluszkow.Jak dla mnie najlepsza!!!

i nie wiem czy sie chwalilam ze wazylam sie 19.07 i stracilam ok 11 kg po porodzie bo teraz waze 70 kg a mialam ponad 80 . az mi galy wyszly na wierzch jak to zobaczylam :-D bo myslalam ze zostane karmiacym kaszalotem na co najmniej kilka miesiecy haha

czesc dziewczyny,
witam sie juz rozpakowana. Wlasnie wrocilismy do domku. Malutki zdrowy. przepraszam ze nie zdawalam relacji na bierzaco ale szybko sie potoczylo. Od pierwszego sms do konwalianki bylo 4cm rozwarcia, godz 19 - juz 8cm, 19:20 proba rodzenia w wodzie, godz 20:38 maly sie urodzil juz sn, niestety nie dala rady w wodzie. zostalam nacieta, - 4 szwy, ale juz na drugi dzien bylam na nogach. do godziny 23:00 Alessandro byl caly czas ze mna, dopiero pozniej go zwazyli. Szczegolowo opisze nad odpowiednim watku
Przeogromnie dziekuje Orchi e konwaliance za wstawienie wiadomosci ode mnie.
Dziekuje za gratulacje od Was, jestescie niezastapione.
Gratuluje wszystkim rozpakowanym i zycze powodzenie tym nie rozpakowanym

w wolnych chwilach postaram sie Was nadrobic. Buziam Was wszystkie i maluszki

emka super! Ja też straciłam już 10 kg, a miałam 11 kg na plusie. Myślę, że karmienie wyciągnie z nas jeszcze trochę kilogramów:-) No a jak tam szukanie córeczki na klacie tatusia?:-D
silwia GRATULUJĘ!:-)

reklama
magia ...emka nie szukała na klacie :-D:-D:-D:-D:-D
życzę zdrówka dla naszego niemowlaczka;-)
takk zgadzam się nasze dzieciaczki są najpiękniejsze na świecie ...:rofl2:
srata tata mój syn zasnął bedzie spał z godzinę i zasnie pewnie ok. 23. lub 24 :szok:a jestem w nocy sama

Do góry