reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

ja już nie śpię.... Sniadanie cyckiem podane, a moje również zjedzone.... zastanawiamy sie własnie, jak przestawić sen Mateusza - w dzień spi po 3 - 4 godz, a w nocy najwyżej 2,5.....

wczoraj przed kąpielą się godz wietrzyliśmy i bawiliśmy, potem kąpiel - od nadmiaru wrażeń Mateusz zasnął po drugim pociągnięciu cycka i żadna siła nie była Go w stanie obudzić.... i po tych 2 pociągnięć spał 4 godz..... ech - zrozuemieć te nasze dzieci.....

dziś się zrobiło ładnie, więc szykujemy się na pierwszy spacer - do tej pory się balkonowaliśmy tylko.....

reklama
balkan miłego spacerowania .... :blink:ja też powoli zaczynam szykowanie na spacer z dwójką to nie lada wyczyn wyjść z II piętra

no ja się własnie zastanawiam, jak logistycznie rozwiązać schodzenie z 3 piętra..... później zadzwonię do koleżanki, która też z 3 piętra musi schodzić i właśnie z dwójeczką, więc zadanie podwójnie trudniejsze.....

Madzia, a jak Ty to rozwiązujesz?

witajcie.
Na wątku tylko dla dwupaków straszne pustki. zostałą nas raptem garstka. więc cały czs slędzę Wasze mamuśkowe gadki, by mieć trochę wiecej teorii, bo praktyka niestety musi byc indywidualna. i przyznaję ze ostatnio zaczęłam sobie spisywać wasze niektóre porady czy np nazwy tych specyfików na kolki, których obawiam się jak nie wiem. Mowią ze 70 % dzieci mających kolki to chlopcy, ale czytając forum, to widzę ze raczej nie ma zasady.
Włąsnie, za 2- 3 tyg gdzie nas bedzie można znależć? jak sierpień zajmie nasze miejsce?

hej mamuśki i ich skarby

kolejna nocka za nami, nawet nie było źle. Mały dał trochę pospać, pomijając jedno godzinne i marudne zasypianie o 2. Nie ma co narzekać w porównaniu z poprzednią nocką.
Wczoraj popołudniu zostawiłam małego z babcią i pojechałam w spokoju na zakupy. Powiem Wam, że takie oderwanie się od domu chociaż na chwilę na prawdę dużo daje. Podładowałam trochę akumulatory i znowu mam więcej siły. A przede wszystkim chociaż na chwilę odpoczęłam psychicznie.

Mala monis wątek będzie przeniesiony do katalogu "dzieci urodzone w 2011 roku".

Balkan, Madzia udanych spacerów. U nas mały zasypia prawie zawsze zaraz po tym jak znajdzie się na świeżym powietrzu. Wczoraj właściwie całe popołudnie przespał na podwórku. Dzisiaj niestety pogoda na razie nie sprzyja. Może popołudniu się rozpogodzi.

Witajcie mamuski i maluszki

Moja córcia na szczescie daje mamusi pospac w nocy , jest grzeczniutka zadnych kolech ani bóli oby tak dalej było

Emka dzisiaj w nocy miałam taka sama sytuacje jak ty z piersiami febra mnie trzepała od piersi a one wcale nie sa takie nabrzmiałe , ja wziełam apap wiem ze to jedyny lek na paracetamolu co mozna wziasc ale mimo tego czuje sie jak by mnie miała grypa łapac tez musze poczytac co z tym zrobic

Witajcie niedzielnie. My czekamy na gości. U nas noc spokojna bez wrzasków i kolek. :-)Pewnie sab simplex już działa chyba, ze ten probiotyk od lekarza. Wazne, ze ulzyło. Zobaczymy na jak długo pomoże. :tak:
emka musisz ściągac mleko do końca , lekko uciskaj ten zapchany gruczoł, możesz przed lekko go rozgrzac. Sciaganie to podstawa i te liście z kapusty do tego, mozesz pić rumianek.
Miłej niedzeli

Hej Kochanieńkie:-)
Mój mały synek świadomie się do mnie uśmiecha:-D
Nie zapeszam, ale wczoraj naprawdę mieliśmy dobry dzień i dobrą nockę! Zaczęłam podawać sab przed każdym karmieniem. I Staś cudownie spokojny, raz wieczorem troszkę się prężył, ale bez problemu przeszło po bączku. Jadł w nocy regularnie co 3 h.
Tylko już mamy pół buteleczki sabu wypite:-)
Wisienko gratuluję sukcesów w walce z kolką;-)
Emeczko Marzenko może naprawdę trzeba z tym zapaleniem piersi do lekarza? Ostatnio chyba zuzu się z tym boryka i naprawdę miała wysoką gorączkę...
Madzia Balkan ja też schodzę i wchodzę (bo nie mam windy) z 3 piętra z dwójką na spacer. Na początku był szał, bo mały jeszcze z tym wrażliwym brzuszkiem krzyczał zanim zeszliśmy na dół. Ale teraz już jestem zorganizowana. Plecak na plecy, torba przez ramię, mały na rękach, większy koło mnie. Rach, ciach, ciach i jesteśmy na spacerze:-)

reklama
balkan ja tak jak magia wszytsko pod pachę małego na ręce + starszak obok i wózek spycham schodek po schodku ... jak wracam zostawiam na dole :baffled:wyjścia nie ma
corin witaj!wow jak szybko was wypuścili? opowiadaj jak się czujecie?jak ewunia?

Do góry