reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

reklama
Witam, o tej pory maly tylko jadl i spal a dzis juz 2 dzien placze, gdy ssie po pewnym czasie strasznie placze,szuka znowu i rzuca nozkami, w szpitalu raz tak mial polozna mowila ze brzuch go boli bo ma wrazliwy uk.pokarmowy i przez bol nie moze sie skupic na jedzieniu. Myslalam ze to przez szpitalne jedzienie ale po ponad tyg wrocilo, dzis 2 dzien nie schodzi mi z rak, wczoraj sama bylam dalam rae tylko zjesc 2 bulki bo gdy go klade strasznie placze..dzis musialam cos w mieszkaniu ruszyc bo trageia byla, Ł go nosil w koncu przyszedl do mnie z tekstem ze maly go wkurza i musialam ja...nawet nie mam kiedy pojsc siku...
Konwalianka,Magia chyba dolacze do was...
Psota co u Was?

Anulko, generalnie maleńki jest przekochany, pięknie je i śpi, dzisiaj tylko mieliśmy jakiś kryzys i rozchwianie, bo Dawidka męczyły wzdęcia, pediatra zapisała mu BioGaia na poprawę pracy jelit, teraz mój Skrabuś słodko śpi, mam nadzieje, że nie będzie znowu tak strasznie płakał, serce mi pęka, kiedy patrzę jak się męczy.

Dzisiaj byliśmy na pobraniu krwi na hormony tarczycy, żeby sprawdzić, czy nie przekazałam małemu niedoczynności i na szczęście wszystkie wyniki w normie, ale co i jak dokładnie dowiem się dopiero na wizycie u endokrynologa, mamy 2 sierpnia. Czeka nas jeszcze USG brzuszka, żeby sprawdzić nadnercza, bo brałam w ciąży leki na rozwój płuc, które mogły hamować pracę nadnerczy. Badanie słuchu mamy 8 sierpnia, USG bioderek 23 sierpnia, a wizytę kontrolną u kradiologa w trzecim miesiącu życia.

Jeśli chodzi o mnie, to mam silną anemię i się staram zebrać w sobie i to zwalczyć, straciłam już wszystkie kilogramy, które przybrałam w ciąży, nerwy zrobiły swoje. Biorę leki na zahamowanie laktacji i już prawie nic z piersi nie leci, niestety te pigułki dają tyle skutków ubocznych, że chodzę po ścianach...

Ostatnia edycja:
Psota oby malemu wiecej nie zdarzaly sie bole brzuszka...moj o tej pory byl aniolkiem a teraz niestety...juz nie wiem co robic nie mam na nic czasu. Jak tak alej bedzie tez wybierzemy sie do lekarza...
A badania napewno wyjda dobrze:tak:dzielna jestes, mnie tez w szpitalu nastraszyli ze maly ma cos ze sluchem ale za 3 razem badanie wyszlo dobrze:tak:
Mama dzwonila kuzynka wybiera sie do mnie z chlopakiem i jeszcze kims w niedziele, szlag mnie trafi nawet nie uprzedzi:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Wpadam jak po ogien u nas dalej kolka i noszenie na rękach. Przyszedł sab simplex dzis podała już 3 razy ale poprawa mała, moze w końcu zadziała. Trzymajcie kciuki o nie wyrabiam.

wisienko, sab zaczyna działać jak podaje się regularnie, 3 razy to niewiele..staraj się podawać co 4h przy karmieniu - powinno być lepiej..
Anula, faceci są nieźli.. płacze, to już go denerwuje.. szkoda słów.. a Ty dbaj o siebie, może zakup chustę lub nosidełko, bo posiłki są niezwykle istotne, a 2 bułki to niewiele na dzień i produkcje mleka, tym bardziej, że chcesz aby było ono wartościowe.. jeśli utrzymają się dolegliwości to odwiedź lekarza, szkoda aby się malec męczył, a tym czasem spróbuj domowych sposobów, możesz też kupić gripe water - woda koperkowa i podawać małemu
psotka łączę się z Tobą w cierpieniu, wiem jak to jest..

Mojego dzisiaj też brzuszek bolał.
O dziwo uspokoił się mi na rękach i przy włączonym okapie.

Aha, i pan w aptece powiedział że podaję mleko które jest dostępne tylko na recepte, a pierwsze kupiłam bez niczego.

Witam
konwalianka
jem regularnie wtedy nie mialam jak bo strasznie plakal a sama bylam... dzis noc w miare, zasnal po 22 wstal o 2 zjal i poszedl spac ale teraz nie spi o 4,zjadl i myslalam ze zasnie normalnie ale nic z tego teraz przysypia na rekach...jesli nie przejdzie poje w pon do lekarza a co do herbatek to podaje mu w szpitalu juz kazali. Juz ledwo siedze tak mnie tylek boli bo dzis zaczynam 3 dzien na bujanym fotelu z nim na rekach...

reklama
Witajcie kochane mamuski i babelki

mam nadzieje ze nocka mineła u was bez kolek , u nas spokojnie malutka spała cała noc jest kochana , raz tylko brzusio bolało i spokój pomogłam kupke zrobic i malutka juz sama sobie radzi z pierdami i kupkami , oby u waszych maluszków było tak samo jak u mojej córci , tego wam wszystkim zycze

Do góry