reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Malinkaizi z całego serca przykro mi [*]
Cześć dziewczyny u nas ok troszkę staram się Was podoczytywać,ale nie mam kkiedy dołączyć do rozmowy... pisałyście o laktacji ja mam chyba aż nadto dwie wkładki i przeciekam kapie jak szalone mlesio :tak: I chciałam się pochwalić,że córcia już jest "isteniejąca" zapisana także cacy :-D
No to popisałam już cycuś musi iść w ruch hihi
Buziam Was kochane :*:*:*:*:*:

reklama
Hej kochane,
my dziś peselik odebraliśmy,( myslelismy ze z błedem nam go wydali bo zamiast początku 110705....jest112705...ale pani szybko wyjasniła o co chodzi;))
teraz tata bierze się za załatwianie becikowego i pieniazków z ubezpieczalni dla małej. Natalka odpukać spi, je, brudzi pieluchy, troche pokrzyczy ale jest grzeczna zapewne dlatego ze nie męcza ja kolki. I oby tak zostało Kolkowym mamom zyczę szybkiego uporania się z problemem bo płacz maluszka i jego cierpienie łamią nam serduszka.
MOja mała skończyła juz dwa tyg ale nie jestem pewna czy na wadze dobrze przybrała więc idziemy do lekarza sprawdzić. ( w 4 dobie zycia 3230, w 16 dobie 3600).Mam nadzieję ze mleko z piersi jej wystarcza bo zasypia spokojnie i je co 3 godz około.
Całuję Was wszystkie

Ostatnia edycja:
konwalianko, Magia mi juz kupili w Niemczech i jutro przyjadą ewentualnie pojutrze. Dziewczyna co je kupowała stosowała dla swojego synka i mówiła, ze stosuje się je 15 kropli przed karmieniem nie częściej niż co 2,5h. Ja mam nadzieję, ze pomogą bo mała wieczorem wrzeszczy w niebogłosy 4 godziny a potem śpi niespokojnie , ranki tez nie sa ciekawe bo płacz już inny ale nadal niepokój, problemy z pierdkami i prężenia. Lekarka dała nam coś typu Lakcid za to za prawie 40 zł i chce niby naturalnie to rozwiązac. A ja chcę żeby moja księzniczka się nie męczyła:tak:
sestinko a o co chodzi z tym nr???

Ja też się zdziwiłam z tym peselem, że jakiś dziwny ale podobno teraz coś tam dodają jakieś cyfry i trochę inaczej wygląda niż te nasze.
Ja już nie kumam tego mojego synka - zaraz po jedzeniu zamiast spać najedzony to on wierci się, kręci, obserwuje i rozrabia a jak przychodzi pora karmienia to on wtedy zasypia. Dostawiłam go do piersi jakieś półtorej godziny temu bo już sporo minęło od ostatniego karmienia i wydawał się głodny a on dwa mlaśnięcia i odleciał. Śpi do tej pory. A tu już 5 godzin od ostatniego karmienia. No i jak tu się nie martwić?

no właśnie ja już sama nie wiem jak to podawać.. a może za wcześniej zaczęłam mu dawać i nie działa..albo jeszcze nie działa, bo na forum czerwcówek czytałam, że trzeba to podawać regularnie, dopiero wtedy będą efekty..już sama nie wiem..

no i nie pojechałam do apteki - u nas burza z gradem, więc jak tu wyjść z małym dzieckiem:no:

Witam mamusie i dwupaki.

Malinkaizi , bardzo współczuję.

W końcu mam chwilę dla siebie.
Ja nie rozumiem tego mojego bobasa. Któraś pisała o kupkach. Mój pierwszą kupkę zrobił dwa dni po urodzeniu, już w domu, była ogromna. Od tamtej pory czekaliśmy na kupkę i wczoraj tak się sprężał że chyba nikt większej nie widział, a przecież to jest jakieś 5 dni różnicy. Dzisiaj w nocy wstałam i go przebrałam a tam widzę kolejną. No i dzisiaj zrobił jeszcze jedną więc się chłopak rozkręca.
Nie chce mi ssać piersi, i wychodzi na to że karmię mm, a dokarmiam cycem. Co prawda wiedziałam że tak będzie ale trochę czuję się jakoś tak jakbym zawiodła w karmieniu i mam wyrzuty sumienia.
Noce znów przesypia całe - dzisiaj w nocy gdybym go nie obudziła przed 3 na przebranie pampersa, to pewnie by spał sobie dalej smacznie. Ale przy okazji go nakarmiłam, bo od ostatniego karmienia było jakieś 4-5h, więc jak już się przebudził to pokarmiłam. Myślałam że będzie mi z godzinę marudził zanim zaśnie, a ten niemal natychmiast zasnął. Miło mnie zaskoczył. No i obudził się o 7, nakarmiłam do 8, potem z pół godziny poleżał sobie w spokoju i zasnął sam. Potem pojechaliśmy do chirurga szczękowego bo mój biedny Paweł się męczył dwa dni z zębem, i Filipek sobie spał smacznie przez ten cały czas od 8,30 do 13,30. Gdzie w dzień u niego takich przerw nie ma. No ale za to wieczorami marudzi srogo.
Dziewczyny, czy wy rozpoznajecie już płacz dziecka na głodek i inne rzeczy? Kiedy to mniej więcej nastąpi?
Aha, od niedzieli wieczorami ryczę bez powodu. Miała też któraś tak?

Kowalianko a może podawaj po 15 kropli? Tak chyba jest napisane w niemieckiej ulotce? I chyba nie można tego przedawkować, bo simetikon się nie wchłania. Gdzieś na jakimś forum właśnie ludzie pisali, że to jest sab simplex jest czymś w rodzaju Infacolu, Boboticu tylko mocniejszy. Ja liczę, że ta Biogaja też pomoże, bo to są dobre bakterie, które zapobiegają alergiom i wspomagają pracę jelit. Ja podaję od dawna Dicoflor starszemu synkowi i ma dużo mniejsze alergie, a przecież to astmatyk.
Aneta ja ryczę ostatnio rzadziej, ale regularnie ryczałam wieczorami:-) chyba ze zmęczenia i niewyspania. A co do spania mojego Stasia - przez pierwsze 2 tygodnie spał non stop. A przez ten brzuszek jest duuużo gorzej. I nie miej wyrzutów sumienia z karmieniem - robisz co możesz, nie katuj się. Na butli też wyrastają zdrowe dzieci:-)

Ostatnia edycja:
Magia własnie zaczełam odcviagac i widze ze jest go coraz wiecej , nie na tyle duzo ale wiecej moze sie rozkreci jeszcze , ale tez malutka dokarmiam MM nie mam innego wyjscia malutka krzyczy bardzo jak jest głodna a z piersi nic nie leci
Anetka ja tez czesto płacze zwłaszcza z powodu braku mleka w piersi czuje sie nic nie warta mama nakrecam sobie pierdoły do głowy , mój mnie uspokaja mówi ze jestem wspaniała matka a ja swoje ,zaczełam tez pic bawarke juz sie róznosci chytam

reklama
Marzenka nie wolno Ci myśleć, że jesteś złą mamą z powodu braku mleka! Złą mamą można być z powodu czegoś na co ma się wpływ. Ty robisz wszystko żeby córcia jadła z piersi i to jest dowód, że jesteś wspaniałą mamą! Pamiętaj o tym!

Mnie też często dopadają różne dołki - ale tłumaczę sobie że to efekt zmęczenia i braku snu. Trzeba to jakoś przetrwać.

Do góry