reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witajcie mamuski

Bylismy dzisiaj u lekarza na kontroli i malutka jest zdrowiutka przybrała 400 gram teraz wazy 3200 , lekarka nie kazała brac witaminy K+D bo karmie piersia i mleczkiem dokarmiam to mam tylko dawac wit d3 , po za tym wszystko w porzadku , powiedziała jeszcze ze jak do tej pory nie mam na tyle pokarmu to moge go juz nie miec widocznie taka moja natura i musze sie z tym pogodzic , ale mimo wszystko dostawiac ja cały czas do piersi cos tam zawsze dla siebie uciagnie

reklama
Wisienko Konwalianko nie chcę zapeszać. Stosuję od wczoraj rano. Przed południem były 2 koszmarne kolki, ale od wczoraj od południa Stasia wcale nie bolał brzuszek! Je normalnie. Kupy i pierdzioszki są. Kupy jakby innej nieco konsystencji. No i od dziś daję Biogaję. Aaaa, ja jednak na razie podaję sab simplex w dawce 15 kropli 3 razy dziennie. Mam te krople niemieckie.
Marzenko najważniejsze, że malutka zdrowa. Może jeszcze jednak pojawi się więcej tego pokarmu? A próbowałaś laktatorem? Mi kazały położne w szpitalu pobudzać laktację w ten sposób: po 7 min. z każdej piersi, potem po 5, i na koniec po 3 min.
Kowalianko czyżby Twój synuś od jutra był niemowlakiem???? Gratulacje dla Tymcia:-)

Ostatnia edycja:
Kowalianko no właśnie nie. I jeszcze mam inną pozycję przy karmieniu (przytykam brzuszek do brzuszka), buzia tak wessana, żeby nie dostawało się powietrze. A jak coś zaczynał marudzić to wstawałam karmiąc i bujałam się ruchem wahadłowym. Nie wiem czy to przypadek, ale naprawdę od wczoraj jest zupełnie spokojny i rozluźniony.

no na to wygląda :) kawał człowieczka..hehe

ja tak karmię od zawsze (brzuszek do brzuszka - uczyli w szpitalu), ale może przypilnuje aby powietrza nie łapał.. już nie mam pomysłów..ale o 17 jadę do apteki, kupię tą biogaję i zobaczymy jak to zadziała.. a jak często to dajesz?

u nas zaczyna grzmieć..

Hej kochane, ja tylko na chwilkę, podczytałam i lece prasować, bo mam wielką gromadę rzeczy... a tak mi sie nie chce....

Mała zasnęła.. nie wiem czemu, ale w nocy mam dużo mleka zawsze i mała ładnie sie najada, a w dzień jest jej za mało w cyckach i musze ją dokarmić mieszanką..nie nadażam produkować..już nie wiem co mam jeść i pic żeby w końcu było wystarczająco..

reklama
konwalianko tak jak na ulotce - 5 kropli dziennie. Tylko nie jestem pewna czy rozpuszczać to w moim mleku czy można podać same. Na razie rozpuszczałam w mleku. Ale drogie to jest - mała buteleczka 44 zł.!
dodi może dużo częściej je w dzień niż w nocy. To tak jak u mnie. Ale odkąd walczymy z kolkami to już tak często Staś nie je w dzień i mleka mamy dużo. A nawet jak piersi są całkiem miękkie to z nich leci.

Ale chce mi się kawy!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry