reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Hej kochane mamuśki, ja wciąż nierozpakowana...

Anulka, tak też widziałam na liście jest błąd, Katerina84 ma córeczkę - Nadia.

Pozdrawiam i wciąż mam nadzieję, że w końcu i ja do Was dołączę. ;-)

reklama
A my powojowaliśmy trochę żeby mały pociągnął cyca bez kapturka... nawet się udało przy jednym ale chyba nie złapał dostatecznie głęboko bo teraz mnie boli. Mam nadzieję, że kiedyś się uda.

Życzę spokojnej i przespanej nocy wszystkim mamuśkom ;)

Magia, miałam mieć w poniedziałek ale nie było miejsc, a dziś inna dr stwierdziła, że KTG dobre, 1 palec rozwarcia to nic, szyjka lekko skrócona,zero skurczy i podanie mi oksy w takim stanie to skazywanie na niepotrzebne dodatkowe cierpienie. Ja już sama nie wiem.

danuska, jeszcze tutaj? oj wymeczą cię.. wiem co to czekanie:) no ale jak widać, mozna sie doczekać:):) trzymam kciukasy!

Anulka, hehe dzięki za mleczko, troszke by sie przydało:)

Marzena, no musimy chyba cierpliwie czekać i nie dać się!! jakoś to przetrzymamy i pokarm mam nadzieję napłynie:) tak jak mówi mailuj:) będzie ok, ja małą dokarmiam mieszanką raz dziennie, czasami troszkę jej dorobie jak juz w cycku nie ma a dalej szuka..no ale zawsze najpierw podaje pierś:) damy radę:)

ide spać dobrej nocki!

witam

dodi przystawiaj jak najczęściej do piersi ... to dopiero tydzień jestem przekonana że pokarm się pojawi

danusiu z tymi lekarzami szkoda gadać .... trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie

Dziewczyny piszecie ciagle o kolkach, jest stary sprawdzony sposob, mamusia musi jesc 3 razy dziennie ziarenka kminku, dobrze pogryzc i popic szklanka wody. Kminek czyni cuda (wzmaga tez laktacje), te wszystkie herbatki, co prawda maja dobre skladniki, ale zawieraja tez cukier, co jest czesto przyczyna gazow. Jezeli dziecko ma nietolerancje mleka mamy, wystarczy polykac 3x dz po 1 tabletce wiesiolka, ktory dziala antyalergicznie i usuwa objawy wszelkiej skazy bialkowej. Co do krostek, odparzen najlepsza jest maka ziemniaczana, w ktorej mozna kapac dzidziusia i sluzy jako naturalna zasypka nie blokujaca porow. Moze te rady komus sie przydadza.

Witajcie mamusie !niedoczytam nawet sie niezabieram ,brak czasu napewno to znacie ,skorzystam z chwili poki mala spi ,ogolnie malutka jest przeslodka ,karmie piersia chociaz myslam ze niebende bo w szpitalu ciezko bylo z pokarmem ale w domku wszystko sie ustabilizowalo ,niestety musze karmic przez kapturki ale mala ladnie ssie wiec nieprzejmuje sie .w dzien mala spokojna tylko na wieczor jest bardzo niespokojna duzo placze ,wierci sie ,prezy sie ,puszcza gazy moze to kolka a najbardziej martwi mnie ze mala bardzo zadko robi kupke raz na dzien albo wcale i ona widac ze chce zrobic i niemoze i sie meczy i placze i mi sie chce razem z nia ale staram sie niedenerwowac bo podobno mala to wyczuwa czakam na pielegniarke srodowiskowa jeszcze niebylo to by cos poradzila po ilu dniach do was przyszla ?

kwoka, dzieki za rady! na pewno skorzystam..ile tych ziarenek trzeba gryź?
Teśka, u mnie była jakos w ciągu tygodnia od zgłoszenia.. może spróbuj pomóc małej i jak się pręży włóż jej termometr w tyłek, tylko z wazeliną lub oliwką - pediatra mi poleciła ten sposób, możesz też masować brzuszek zg. ze wskazówkami zegara (to zrób przed ew. zabiegiem z termometrem)

reklama
dzień dobry Mamuśki

noc jako tako minęła, do 5 mały nawet ładnie spał, potem zaczęły sie postękiwania. Na szczęście małż zabrał go o 7 na dół to kimnęłam jeszcze z godinkę w spokoju. Teraz pojadł i widzę, że ani mu w głowie spanie ;)

Teśka u mnie położna była na drugi albo na trzeci dzień po wyjściu ze szpitala. Potem jeszcze drugi raz po tygodniu. Co do kupek to mój też robi rzadko, czasem jest kilka dziennie ale są dni że nie ma wcale. Lekarka na wczorajszej wizycie powiedziała, że tak może być i nie jest to powód do zmartwień. Pod warunkiem oczywiście, że kupki są normalne.

Dodi życzę cierpliwości a pokarm na pewno się pokaże w odpowiednich ilościach.

Do góry