reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Dziewczyny ... Czy to aby normalne ? Mam 12 tydzien a przestaja mne bolec piersi :| tylko brodawki mam bardzo wrazliwe .. ale juz tak nie bola ... jak w poprzednch tygodniach

reklama
zuzqa mi też w biustonoszu to głównie fiszbiny przeszkadzają, szczególnie jak jestem w domu i na przykład leżę, bo rozmiar to w zasadzie się zbytnio nie zmienił jak na razie. No i nie chciałam wydawać kupy kasy na stanik który będę nosić tylko chwilę, więc trochę szykałam czegoś bez fiszbinów głównie w supermarketach. No i chyba we wszystkich byłam, i w końcu w Auchan znalazłam całkiem wygodny cienki stanik bez fiszbinów za całe 40zł. No i właśnie sobie wygodnie w nim siedzę:)
A jeżeli chodzi o płaczliwość, to ja też dużo do tego nie potrzebuję, ale to pół biedy. W piątek wracam do pracy i mam nadzieję, że akurat ten objaw ciążowy uda mi się uniknąć w pracy;)
No i do tego o ile zawsze miałam strasznie słaby węch to teraz niesamowicie mi się wyczulił - nawet zapach mydła na rękach jeszcze parę miniut po myciu czy zapach papieru toaletowego mnie strasznie irytują. Ale w końcu kupiłam sobie mydło bezzapachowe:D

Hej Dziewczynki:) Ja też byłam dziś na usg, wg OM 13 tydzień i 1 dzień, wg usg 14 tydzień i 2 dni:) I już wiem, że to jest duży CHŁOPCZYK! CRL 84 mm. Oczywiście widać było siusiaka jak na dłoni:) Maluch jest słodki...
Wynika z tego, że termin porodu przesuwa mi się na 4 lipca.

Super, to też szybko sie dowiedzialaś o płci maluszka. Ja jeszcze nie wiem, ale za jakoś tydzień pojdę na kontrole to mam zamiar sie dowiedzieć. To czekamy na fotki!
A z terminem to jest różnie, jak byłam w 12 tyg to z usg wynikało że termin na 3 lipca, z Om na 1 lipca.
A tydzien później, w 13 tyg z usg wyszło, że 24 czerwca. To też zależy od ustawienia maluszka i dokładności pomiaru.

Ostatnia edycja:
reklama
Magia mi okazało się że róznica jest dokładnie taka sama. Ale byłam u nie swojego lekarza, który za wszelką cenę chciał na mnie zarobić i żebym przyszła jeszcze raz w 20 tygodniu. Nawet nie starał się dojrzeć płci.Od razu powiedział, że nie można zobaczyć, a to było 3 D

Do góry