reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Corin - każde puchnięcie w ciąży jest niebezpieczne. Ja z Mają też zaczęłam puchnąć mniej więcej w tym samym czasie i teraz mam to samo. Musisz zrezygnować z soli, Kucharków, kostek rosołowych (czyli glutaminian sodu) - to wszystko zatrzymuje wodę w organizmie. No i dużo pij. Ja wtedy z Mają dostałam zwolnienie. Jutro mam wizytę, ale nawet jak da mi L4 to i tak musiałabym iść do pracy.....:-(

Marta - bardzo to przykre co piszesz....Nie ma słów pocieszenia. Nie wyobrażam sobie jak Ci ciężko. Ciekawe co wykaże amniopunkcja. Poczekaj na te wyniki, jeszcze nie wszystko jest przesądzone.

W zabobony nie wierzę.....Ciążowych jest ich caaaaała masa.
Przesądy w ciąży - BabyBoom

maqnio - eee........głupoty jakieś. Skąd lekarz może wiedzieć jak dzieciątko będzie rosło w najbliższych kilku miesiącach? Będzie się rozwijać swoim tempem, nie wydaje mi się, że teraz można powiedzieć, że będzie duży czy mały. Moje dwie koleżanki sa teraz w ciąży, mniej więcej na tym samym etapie - miesiąc różnicy, obie drobniutkie, wąskie w bioderkach, obie mają już po 3 letnim dziecku. Ta w 9 miesiącu ma mniejszy brzusio niż ta w 8......Zobaczymy co sie porodzi.

Oglądam z Mają Króla Lwa - odkąd jestem w ciąży płaczę na sam widok okładki :p

Ostatnia edycja:
reklama
No babcia to w ogóle jest niezła aparatka i zaboboniara :) i jest święcie przekonana że to co mówi to jest prawda!

Mnie na porodówce pewnien lekarz powiedział tak jak zobaczył mój brzuch: ooo tu widze duże dziecko będzie, pewnie ze 4 kg:szok: a ja ciągle liczyłam, że będe miała maluszka! bo moje gabaryty nie wskazywały na duże dziecko, ja mam 164 cm i drobną budowę.. brzucha nie miałam dużego, ale zaczynał sie już od cycków heh więc taki wydłużony był i wcale mi nie opadł przed porodem.. Michasia urodziła się z waga 3800 i 57cm. troche się namęczylam, bo miałam wywoływany poród 2 tyg po terminie i trwało to bardzo długo..
A swoja droga jak można tak nastraszyc kobietę na porodówce, tzn leżałam jeszcze 3 dni na przedporodowej sali, gdzie byly tez sale porodowe, wiec kilka porodów sie nasłuchałam przy okazji.. te krzyki mnie przerażały, a do szpitala szłam to zgrywałam twardzielke hehe

Marta ja wiem ze moze nie powinnam tak pisać ale wierz mi ze nie wolno Tobie tracic nadziei naprawde ! Musisz wierzyc ze nawet jesli jest zle .. Zawsze jest ta iskierka nadziei ZAWSZE . Ja na USG genetyczne wybieram sie 17 stycznia równiez bardzo sie boje

Ostatnia edycja:
kkasiulka chyba masz racje, no własnie ci faceci. W koncu gin to nie prorok no nie? i sam do konca nie wie.
sliamkowa ostatnie usg mam z 21.12 z 12t5d ciąży. wtedy dzidzia miała 70 mm, wazyła 81 g, obwód brzunia 75 mm, dł. uda 10,2 mm.

no to ja mialam w 12t 5dc to moj mial maluszek 6,56mm a wagi to mi nie podał gin i nie wiem.... wiec no no spory heheh

Ostatnia edycja:
Marta teraz najważniejsze abyście wspierali siebie nawzajem z mężem. Musicie wierzyć i mieć nadzieję bo to ona dojdaje sił. Mojej znajomej synek miał wadę serca, którą wykazało USG, dlatego przeszedł operację już w pierwszej dobie życia. Nie mogę powiedzieć, że było im łatwo ale teraz Filip ma 3 latka i jest zupełnie zdrowym chłopcem.

Co do wzruszania się to ostatnio jestem w tym mistrzem. Wczoraj np popłakałam się jak w na wspólnej, Roman przytulał Honoratę... Nie mówię już o Waszych postach, eeeh tylko M. na mnie dziwnie spogląda.

Ja właśnie oglądam Na wspolnej..

Kupilam sobie dzis w rossmanie olejek i balsam dla kobiet w ciąży, ten rossmanowy, babydream.
Całkiem przyjemnie pachną, przeczytałam na innym wątku, że dziewczyny sobie go chwalą, wiec wypróbuję.
Juz czas się zacząć smarować, chociaż u mnie z ta systematycznością to jest różnie. w pierwszej ciąży tez smarowałam sie tylko jak mi sie przypomniało..
I co ważne nie jest drogi. Coś koło 12-13 zł.

Ja jak kupowałam witaminy pytam sie o coś na rozstępy w aptece....a Pani mi mówi tak.... że to raczej wymysły te kremy bo kto ma skłonnośći to i tak bedzie miał ona bliźniaki urodziła i nie ma ale może mi cos podać jak mam kaskę na zbyciu wiec myśle ze zachowała sie ok bo mogła sprzedać i zarobić a nie zrobiła tego. Ja się smaruję tylko oliwką babino i chyba na tym zostanę choć tez słyszałam o tym z Rosmana, zawsze to w głowie ze coś sie z tymi rozstępami robiło.... wiec ja już sama nie wiem .... jak lepiej...

Ja powiem tak, nawilżać można, ale jak ktos ma mieć rozstepy to i tak będzie je miał i nie ma zmiłuj, więc nie ma sensu wydawać grubej kasy na takie specyfiki, bo tanie czy drogie to i tak to samo.
Mają po prstu nawilżać i tyle. Znam osobę, ktora naprawdę dużo kasy wydawała na te kremy a co jej wyskoczyło to wyskoczylo i nic nie poradziła.
W pierwszej ciąży tez miałam zwykle tanie balsamy,nawet nie takie specjalne dla kobiet w ciązy, tylko takie zwykłe.. nie smarowałam się regularnie i na brzuchu nie mam ani jednego rozstepu. Wiec nie ma reguły.
Ale dla spokoju ducha, że coś jednak sie w tym kierunku robiło, to można trochę sie posmarować ;-)

reklama
Mi się tak porobiło, że mam ładniejszą skórę na brzuchi i piersiach niż przed ciąży. Regularnie olejkiem smaruje jak nigdy . a rozstępy i tak będą :-(

Do góry