reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Anula to oby się udało :)
Mi się Szymon bardzo podoba, ale mężowi nie. Adam i Bartek to jego kuzyni i on się nie zgadza, bo nie chce żeby nasz synek był jak oni. On ma swoje typy, nie to że nic sam nie wymyślił, ale żadne dla mnie się nie nadaje - Władysław (po jego dziadku), Gilbert (w skrócie Gilek? brr..), Hubert, Mariusz (po tatusiu), Julian, Wojciech, Leonard, Ignacy, Carles, Xavi, Harrison.

Magia pytalam go na wizycie czy bedzie wtedy wywolywal a on ze mam byc spokojna bo wtedy od rana ma dyzur i postara sie zebym wtedy ur wiec zrozumialam ze chodzi o wywolanie:tak:nie mam szyjki juz ale powiedzial ze na upartego jest tylko pol palca rozwarcia i ze jesli bedzie lek sie dlugo wyplukiwal z organizmu to moze potrwac(bralam 3 mies po 120 tabletek, plus magnez, i w szpitalu 11 kroplowek)
Holedorka mi Szymon nie teraz jest bum na to imie:tak:w sumie nie mieszkasz w Polsce to moze byc bo tu bym sie nie zdecydowala na to imie, jak pani w przedszkolu by zawolala Szymon przybieglo by kilka:-Dtak jak jest obecnie z Oliwiami, Nicolami i Juliami...
Wojciech nawet ladnie i zdrobnienie ladne;-)

Anula no właśnie. Ja tak miałam po fenku. Jak wcześniej to skurcze, a to potem szyjka jak kamień. Jak już nie masz szyjki to chyba powinno pójść dobrze. Mi wczoraj gin mówił, że mam dobre warunki na sn. Rozwarcie na 4 cm i że ma ochotę coś się dziać (tak mówił podczas badania), ale nie wiem dlaczego. No i ten czop wczoraj mi wyleciał. Bóle miałam mocne wczoraj. Dziś skurcz ściska mnie rzadko, ale taki opasujący od podbrzusza do krzyża. Mam nadzieję, że pierwsze podanie oxy załatwi sprawę.

Magia i tego sie boje ze sie na dobre zachamowalo ale widomo jesli bedzie trzeba przetrwam i to:tak:
Skoro lekarz tak powiedzial to w sobote musisz miec Stasia nie ma innej opcji:-D
A co do czopa mi z tydz temu troche wypadlo a reszta jest, cierpliwie czekam(u mnie co najwyzej boli brzuch tak jak na okres albo i mniej a jak mam skurcze to takie ze zasnac moge a mialam raz)
Moj konczy obiad schabowe, mizeria i mlode ziemniaki;-)ja zrobilam tylko mizerie

Pojedzie sobie człowiek na obiad, a to kolejne dziecko!!!! Super, że Tymek już po tej stronie!!!!

Corin, jak masz leżeć 2 tyg, to po co teraz kibelki myjesz? przecież przez 2 tyg zdążą się przybrudzić.... a poza tym, jak nie ma kto sprzątać, to weź sobie kogoś do pomocy - pojdziesz rodzić, a ktoś za Ciebie dom posprząta.....

byłam na IP, żeby mi ktg zrobili, ale tyle ludzi, że ze 2 godz bym czekała, szkoda dnia.... jutro spróbuję.....

Heledorka, z propozycji Twojego męża najbardziej podoba mi się Leonard.... szczególnie, że mieszkasz za granicą.....

Anula na pewno pójdzie Ci szybciutko:-) Myślę, że najpóźniej 4-5 lipca urodzi się Twoje Maleństwo:-)

Balkan my wczoraj w Zofii też ze 2-3 godziny musiałyśmy czekać na KTG, bo mnóstwo ludzi. Porodówki w Bielańskim i Czerniakowskim zamknięte. Remonty robią...:baffled:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Balkan Leonard ładne, ale Leo albo Leon już mi się nie podoba.

Dziewczyny, chciałabym jednak imię polskie. Planuję za 2,3 lata wrócić do Polski. Chyba zrobię losowanie i już :-D

Do góry