reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Sestina -Natalia imię piękne, ale znam jedną, której nie lubię ;-) Filip - mam kuzyna, za którym nie przepadam,
Konrad - nie podoba mi się,
Olek - mój siostrzeniec :)
Jak widzisz, ciężko.

Podoba mi się Sebastian - ale męża siostra ma synka Sebka,
Szymon, Janusz - mężowi się nie podoba.
Zastanawiałam się nad Natanem - ale nie chcę żeby do niego mówili Natek;
Tobiaszem - ale Tobi? trochę jak do psa;
Juliusz, Julek - ok, ale Juliusz tak wzniośle;
Mieszko - ale nie pasuje do nazwiska, bo też się kończy na o.
Wiem, jestem wymagająca może za bardzo. Ale chcę, żeby mój synek miał imię, które będzie się mi podobało bez żadnego ale.

Wydrusia dzięki, miłego wyjazdu.

Ostatnia edycja:
Madzia poleguję... Dzis się obudzilam z myślą " a co jeśli przeleże te 2 tygodnie a potem od razu urodze?" Dom nie ogarniety, u mnie niestety nikt nie posprząta za mnie. Mąż dużo w domu pomaga, ale na zasadzie wstawienia prania, ugotowania obiadu czy oporządzenia brudnych naczyń. Dzieci wyjezdzają za chwilę, z resztą one i tak nie zrobia tak jak trzeba, teściowa to juz wogole szkoda gadać, niby robi, nastęka sie ponarzeka a po robocie nic nie widać. No i dopadła mnie schiza, albo wicie gniazda, nazwijcie to jak chcecie.

W każdym razie dzis co chwilę wylażę z wyra. Chce pomyć kibelki (3 sztuki :/) i pościerać kurze. Jutro bede myć podlogi, a potem już będę spokojniejsza. Z reszta jutro i tak musze wylesc z wyra bo musze jechac do NFZ-tu po karte (trza sie podpisac przy odbiorze)

Heledorka, moze Mirek? Leszek? Dobrze cie rozumie z tymi imionami, tez rozpatrywalam kazde rozkladajac je na czesci;-)

Ustalilismy ze jak teraz bedzie syn to bedzie sie nazywal po naszych dziadkach, czyli Romek i Antos na drugie. Wszystko gralo poki nie skojarzylam Romka z malym cygankiem. No i kaplica.

Ostatnia edycja:
Corin Mirek, Leszek ok, ale Mirosław i Lech to już niee. Z tego samego powodu odpada Rysio (bo Ryszard), Tolek (bo Anatol). Są też imiona, które są piękne, ale ich zdrobnienia to koszmar jak np. Tadeusz (Tadzio).
Romek fajnie, nawet nie pomyślałam że to może być mały Rom hehe, ale mąż nie chce się zgodzić. Antoś też fajnie, ale męża siostra ma córeczkę Antosię. No i lipa.
A wogóle to na dupkę powinnaś dostać - jak leżeć to leżeć a nie ze szmatą biegać!! Zastanów się co ważniejsze - żeby Ewa poczekała do bezpiecznego wieku czy żeby kibelek lśnił. Zanim dzidzię przywieziesz to mąż posprząta.

Ostatnia edycja:
Nie posprzata, nie ma opcji. Ja juz leze. Poscieralam kurze i umylam 2 kibelki i czuje ze wystarczy :-/ jutro znow troszke.

Tadzio jeszcze, ale Tadzik? Brrrrr

Marcin, Adrian, Adam, Emil, Jurek (to chyba Jerzy, nie?) my jeszcze te imiona bralismy pod uwage

Ostatnia edycja:
Konwalianka urodziła!!!!!!!!!!!! Szczegóły na wątku

Aż się poryczałam:-) Konwalianka napisała jeszcze, że mocno krwawi z macicy i boli krocze, ale jej orzeszek był tego wart:)

Ostatnia edycja:
Konwalianka gratuluje w koncu sie udalo:-)
Corin ja Cie rozumiem sama gdy lezalam szlag mnie trafial pomimo ze moj sprzatal ale to nie tak jak ja:-D
Magia jak fajnie wiesz kiedy bedzie maluszek:tak:
Holedorka u nas byl problem z imieniem i wybrane jest takie ktpre mnie ani grzeje ani ziebi ale juz mialam dosc sprzeczek:tak:
Moje typy to:Maciej, Dominik,Adrian:-D
Typy Łukasza: Szymon(dla mnie okropne imie)
Wspolne:Adam ale u mojego krecili glowa i ma byc Bartosz, lepsze niz ten caly Szymon
Przetarte szlaki wiec moze i mnie ruszy w koncu lekarz mowil ze w tym tyg bedzie:-D

reklama
Magia, nie dziwie sie:-Du mnie w czw lekarz powiedzial ze wg niego w tym sie zacznie a tu nawet przepowiadajacych nie mam:eek:moze cordafen tak wstrzymal ze jeszcze poczekam, mam termin 2 jesli nic sie nie ruszy 4 z rana bez boli mam jechac...

Do góry