reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Silwia84 - mamy wspolnego naprawde bardzo wiele! Nie mowiac juz o tym, ze mialam wkleic identyczny niebieski suwaczek!!! Byl jakis blad i nie wyszlo :-)
Chodze do Clinique Bohler w Kirchbergu, dr Winzen. Lezalam juz tutaj 2 razy w tej klinice (niestety) i jest baaaardzo przyzwoicie, niemniej chcialabym urodzic w Krakowie. Najblizsi przy mnie to cenniejsze niz fajny szpital.

Katerina84 - Tak, tez mam 13 lipca, ale gin skorygowal na 15. Data poczecia ktora wychodzila z terminu 13 lipca nie byla z reszta mozliwa - wiem kiedy mezus tu byl, wystarczy sprawdzic rozklady lotow, he he :-D Patrze w te moje papiery od gina (mam taki wydruk z systemu z wszystkimi badaniami) i jest napisane normalnie ile szyja i jaka, ale to jest z kliniki luksemburskiej. Mialas USG czy tylko macanko szyjki? Bo szyjka zawsze sie troche skraca w miare jak ciaza postepuje. Ja tez mialam jakies 4,5 cm. Ale to dawno bylo...

Pozdrawiam serdecznie! Ale swiat jest maly :-)

Ostatnia edycja:
kociatka
ja mam porod na 17 lipca i narazie jest potwierdzone. chodze do schneider, jest ginem na maternite, chyba tam bede rodzic. Winzen znam bo mnie badal jak dostalam silnych boli w 14 tyg, nie bylam swiadoma ze to macica sie rozciaga. A co do warunkow to sa naprawde superowe. ale ciebie rozumiem, najblizsi sa najwazniejsi. Robilas probe glukozy?

pozdrawiam

Silwia84 - 15 czy 17 lipca to praktycznie to samo, bo kto wie kiedy dokladnie sie wyklujemy :-) Maternité tez jest bardzo spoko, bylam tam raz na badaniu. Podobno maja fajny taras gdzie mozna sie powygrzewac z malenstwem i przyjmowac gosci oraz wygodna kuchnie/lounge dla mam i odwiedzajacych. Warunki w zasadzie wszedzie sa spoko, a przede wszystkim polozne sa cudowne. Ostatnio jak lezalam w marcu w Bohler, nie moglam spac z tych nerwow i okrutnie zglodnialam. Przydreptalam do dyzurki - jedna zalowala ze zjadla swoja kanapke bo chetnie by mi ja oddala (!), druga pobiegla do kuchni i przyniosla mi do lozka tacke smakolykow ktore udalo jej sie znalesc. W zeszlym roku po poronieniu przychodzily, gadaly i glaskaly mnie gdy chlipalam. Kochane kobiety. W Kraku postaram sie znalezc jakies miejsce dla ludzi, licze natomiast na b. dobra opieke, bo mam w rodzinie kilku lekarzy:-)
Test glukozy robilam pod koniec 26 tygodnia, tez w Bohler (Hopital du jour). Wyszedl OK. Glukoza obrzydliwa:dry:

Czesc Maarzena197235 ! Jesli nas sporo to dobrze - widac luna wtedy w pazdzierniku byla jakas laskawa i swiecila mocno, kto wie? ;-) Dziekuje, odpoczywam, nudze sie jak mops i czeeeeeeeeeeeeekam jak my wszystkie. Buziaki!

kociatka, napewno znajdziesz szpital odpowiedni dla ciebie.
pytam o glukoze bo ja jeszcze nie robilam, gin mi powiedzial ze przy nastepnej wizycie mi zleci kolejne badania, bo bylam przeziebiona, pewnie glukoze tez.

U mnie tez nudy. siedze sam. maz w pracy, normalnie masakra.

Hej kochane! Ja znowu zostałam samiutka :-( mąż pojechał, te 3 dni zleciały jakby to było kilka godzin :( a teraz tak długo będę na niego czekać..bo aż do końca ciąży.. smutno mi trochę.. mam wielke nadzieję, ze szybko ten czas zleci ..

Psotka, ciesze sie że już lepiej i wypoczywaj dużo, a na pewno wszystko bedzie dobrze!

Wydrusia, biedulko kuruj się i leż w łożeczku, jutro bedzie lepiej:) ja mam tez kaszel jak stary gruźlik, jakbym paczkę fajek dziennie paliła, ale na szczęsćie już przechodzi i nie jest męczący..bo tylko czasmi mi sie odkasłuje..

Wszytkie inne brzuchatki pozdrawiam i caluje mocko!

reklama
Oj Kochane :-( nie mam już siły wyglądam jak cień człowieka :-( piłam mleko z czosnkiem miodem i masłem, rumianek , wywar z majeranku , tantum verde brałam , inhalacje na noc , herbatki z cytrynką , sok z malin , syrop *spam* , teraz robie ten syrop z cebuli i czosnku... Powoli wysiadam i juz nie mam ochoty sie meczyć... Jeść mi się nawet nie chce...
Kociatka Witaj Kochana :-)

Do góry