reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Hej dziewczyneczki moje kochane!
Wpadłam do Was na sekundkę i widzę że tu już ze 3 nowe wątki przybyło:szok: i u psotki spore kłopoty były!!! Trzymam kciuki za wszystkie żeby w dwupaczku do przyzwoitego terminu dotrwały.
Nie było mnie tu chyba z miesiąc, bo wraz z nadejściem wiosny czasu coraz bardziej brak, a i siły już wiadomo, nie te.
U mnie w porządku, trzymamy się niezle, we czwartek byłam na wizycie i została potwierdzona 100% dziewczynka, szyjka o.k, i glukoza wzorowa, więc świętuję spokojnie.
A głównym powodem mojej dzisiejszej wizyty są życzenia świątecznę dla Was kochane towarzyszki w ciąży:tak: Duuużo siły, spokoju i wiosennego optymizmu życzę, wielu radosnych chwil w gronie rodziny i przyjaciół, żadnych skutków przejedzenia i szalonego Króliczka, jak również wielu łask od Zmartwychwstałego tym które wierzą w Jego błogosławieństwo.

Do poczytania może jutro, jeśli czas pozwoli, ale jestem z Wami myślą każdego dnia, tylko chęci do kompa i neta brak.
Dobrej, spokojnej i przespanej nocy wszystkim życzę. Ślę całuski i tulę wystające brzusie!

reklama
Kolejna noc nie przespana :-( mam już dosyć :-( to już 3:-( już powoli nie daje rady :-( biorę *spam* ale nic :-( zero różnicy :-( noc ciut lepiej kaszel też ale ten ból gardła mnie wykańcza :-( już nie wiem co robić :-(

Z okazji Świąt Wielkanocnych Zycze Wam wszystkie co najlepsze a przede wszystkim Spokoju Ducha i ZDROWECZKA !!!! Aby wszystkie zle duszki odeszly od NAS PRECZ W DAL i spokojnie pozwolily nam doniesc nasze MAlenstwa do terminu spotkania z naszymi babelkami :) Caluje Was Wasza Nika

witajcie kochane
ciesze sie że psotka juz w domciu trzymaj sie kochana i nie daj sie skurczybykom
ja juz po swiatecznym sniadanku 3 kg ciezsza napewno
zycze wszystkim brzuchatkom wesolych swiat bez skurczy, bólu, duzo łask od Zamrtwychwastałego no i dotrwania do terminu
milego swietowania
wydrusia witaj w klubie u mnie tez bol gardła najgorzej w nocy i rano, spac tez nie moge jakos nie moge sie ułożyć, ja bore imbir z miodem i cytryna moze ciut lepiej ale z nosa dodatkowo mi sie leje

milego świetowania kochane

witajcie kochane,
Ja już kg cięższa od wczoraj, czyli świąteczne jedzenie działa:) ech..ale co tam:)
wydrusia, gon1a - trzeba się kurować, aby się nie rozwinęło w coś poważniejszego.. ja za to dzisiaj strasznie kaszlę, dlatego martwię się, bo przez to chyba maluszek spać nie może..i ciągle się rusza, przeciąga i kopie.. no i niestety dzisiaj mam częstsze skurcze, oby to było z emocji i jutro już sie nie pojawiło..

wypoczywajcie dużo lipcóweczki, miłego dnia

wydruska sprobuj zrobic ten syrop z cebuli i czosnku, bedziesz troszke ... smierdziec :-D ale jest na prawde dobry. Czosnek ogolnie jest na wszystko a jeszcze w polaczeniu z cebulka to w ogole. Proporcjonalnie do wielkosci sloila skroj 2 srednie cebule z 4 zabki czosnku, troche cukru i ubic palka drewniana i odstawic w cieple miejsce, np kolo grzejnika. Na drugi dzien mozna juz pic, jedna duza lyzka co 3 h. SProbuj, moze ci pomoze a nie bedziesz sie faszerowac jakimis syropami i tabletkami. W miedzy czasie herbatka z cytrynka i miodem :-)
trzymam kciuki za wyzdrowienie :*

kociatka , witaj. bedzie dobrze, dotrwasz do konca. rozmawiaj z dzidzia zeby jeszcze posiedziala w brzuszku. sciskam mocno. kurcze ja tez z luksemburga moze bedziemy rodzily razem

wydrusia, gon1a emcia ma racje syrop z cebuli i czosnku i wam powinno przejsc.

Silwia84 - ale numer, tez mieszkam w Luksemburgu (niedlugo jednak przeprowadzka do Krakowa), moja ciaza ma 28 tygodni i 2 dni, moj synek bedzie mial na imie Aleksander i namietnie wsuwam tuskawki zmiksowane z kefirem!!!!

:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kociatka :)
Też mam termin na 13ego lipca z miesiaczki :-) Poczytałam o Twoim przypadku na innym watku, kurcze, swoje tez przeszłaś bidulko... Ja tez zaczynam miec problemy z szyjka ale w cm jak to wyglada to nie mam pojęcia. Ale już tyle dziewczyn pisało konkretnie ile cm miały, ile maja teraz... ze zarasz poszukam w tych moich usg czy nie mam. A jakos to jest skrótem oznaczone, czy normalnie napisane? :nerd:

Ok, wiem tyle, że w ok 13 tygodniu moja szyjka miała 48mm. Ile ma teraz nie wiem, bo przy rutynowym badaniu ginekologicznym moja doktor stwierdziła, że się zaczęła skracać. Ale jak? o ile? pojecia nie mam.... ? :/

Ostatnia edycja:
Do góry