reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Cześć Dziewczyny :-)
Mnie też troszkę wybrzusza ale to chyba bardziej przez brak ruchu ;-) A jeszcze dzisiaj dostałam pocztą prezent od Naczelnego, który składa się z przysmaków z Krakowskiego Kredensu. Jak to zjem będe wyglądac jak w 9 miesiącu ;-) Dlatego postaram się tego nie zjeść. Margaretko czekam na wieści. Wisienko rozpromieniująca tak trrzymaj :-)

Witajcie dziewczyny! Z duza radoscia dolaczam do grona przyszlych mam :-) Musze wam opowiedziec co mi sie przytrafilo, bo moze wtedy bardziej w to uwierze. Moj maz przeszedl powazne leczenie po ktorym przez dwa lata nie moglismy starac sie o dziecko, te dwa lata minely w czerwcu. Poszlam kontrolnie do lekarza, ktory wypatrzyl jakas torbiel na jajniku z podejrzeniem o endometrioze - zalamalam sie bo jak juz przeszkody sa z dwoch stron (maz mial slabsze wyniki) to juz kiepsko. Zaczela sie moja wedrowka po lekarzach i czekanie na zabieg (tylko laparoskopia moze potwierdzic endometrioze). Jeden maddry juz nas wysylal na in vitro!!! Wiecej do niego nie poszlam, ale tyle watpliwosci ile zasial to tylko ja wiem...
W koncu w polowie listopada dowiedzialam sie ze zabieg mam miec 3 grudnia. 30.11 powinnam dostac okres a tu nic....podpadlo mi troche, wiec zrobilam wieczorem test no i szok, od razu wyszly dwie kreski :-) Nie uwierzylam, poszlam nastepnego dnia na badanie krwi - wynik potwierdzil ciaze!!! Moj lekarz w zwiazku z torbiela chcial mnie dzisiaj widziec, potwierdzil obecnosc dobrze ukrwionego Babelka, ktory ma 5mm. Torbiel tez jest ale nie urosla i w niczym nie przeszkadza. Jedyny minus to fakt ze Babel sie nisko zagniezdzil, co moze grozic przodujacym lozyskiem w przyszlosci, ale poczytalam w necie, ze to potrafi sie jeszcze wszystko poprzesuwac, wiec sie tym nie zamierzam zamartwiac. Czy zycie nie jest piekne i zaskakujace?!

popłakałam się jak czytałam witaj :-)

ja jakoś ostatnio kiepsko się czuję :angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:
no i nie daję sobie rady :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
co do brzuszka to ja jeszcze jakoś wbijam się w obecne stare odzienie ale pewnie już niebawem szykują się nowe zakupy
dziś jak mnie mdliło w pracy wypiłam 2,5 litra soku z grejfruta ;-)którego nie znoszę no i mięta , herbata malinowa czynią cuda.
najgorzej mnie mdli jak jestem głodna :confused:no i podjadam troszkę co potem oddaję Panu K. i wkoło jest zabawa
ja mam badania dopiero 17 grudnia . no i zastanawiam się nad tym testem Papp- a jakie jest wasze zdanie ? ja nie jestem przekonana ?

kochane mam problem ze wstawieniem suwaczka drugiego za groma nie mogę :baffled:pomocy?

pozdrawiam podczytuję cały czas za nieobecności z góry przepraszam wtedy zdycham , wiszę na K. lub śpię :laugh2:

a no i witam wszystkie nowe mamy

Wróciłam ufffff :-) zaraz wstawie zdjątko z usg tylko niewyrazne bo ja głupia poszłam z pełnym pęcherzem:nerd: lekarz nawet nie widział czy krwiak jest ... ale dzidzia ma sie dobrze wiek ciązy z OM i Usg pasuje w 100% czyli 9tc.:-)tętno 176 .Oby dalej było tak dobrze następna wizyta 27 grudna i będe juz miała USG genetyczne.

Dziękuje kochane:tak: piszecie,że w spodnie sie powoli nie mieścicie a co ja mam powiedziec:-D brzuchol jakbym w 5 miesiącu była fakt faktem ze tkanki tłuszczowej tam tez jest:baffled: lekarz mnie dziś wazył i nic nie przytyłam ani grama:nerd:

Wiesz ja też nie byłam chudzinką przed ciążą.Narazie najważniejsze jest maleństwo.Trzeba się starać nie objadać,na odchudzanie przyjdzie pora po porodzie:)

reklama
hej laseczki w ostatnich dniach malo sie udzielalam przejrzalam tylko i tyle jakos nie mam weny siedziec na kompi... od piatku do wczoraj bylam u mamy i jakos nam tak czas mijal...a od dzis bede pilnowac corki kolezanki bo chora a nie ma z kim jej zostawic wiec mam czas zajety od 8 do 16 do piatku a propo piatku to bede miec juz 1sze wyniki ...do wizyty jeszcze sporo czasu ... u mnei gdyby nie gazy to nie sadzilabym ze jestem w ciazy tyle mam z objawow az dziwne...

Margeritko Gratulacje ogromne bardzo sie ciesze:) malenstwo duze i oby tak dalej roslo :):)
ja tez sie tak zastanawiam jakie juz jest moje a dwa tyg juz minely od wizyty i ponad dwa i kolejna wizyta juz z badaniami jade...tyle dobrze ze moj gin pobieral mi wymaz z pochwy na badaniach mial dyzur na sczescie:)

Witam wszystkie nowe ciezaroweczki:) choc dokladnie nie znam ale nadrobie pomalu :)

Zuzu czekam z niecierpliwoscia na twoj powrot i opowiesci i oczywiscie zdjatko:)

Do góry