reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

basieniak byc moze przez to, ja tez kiepsko reaguje na fenoterol, czuje sie po nim ogólnie jak nie ja, plus to telepanie serca, drzenie rak, nawet isoptin srednio pomaga. poki co w szpitalu mnie tym faszerowali, na co dzien do domku mam cordafen - troche lzejszy.

reklama
Sorki, ze ja się tak dziś wcinam i wycinam. Te moje dolegliwości zakończyły torsje, okropne, długie i męczące. Teraz już mi znacznie lepiej. Chociaz żołądek boli po tym szarpaniu.
Basieniak nie dostałam fenerotolu, mam tylko nospę i lezec a w razie mocniejszych skurczy dzwonić i wtedy mi zaleci coś innego. No ale skurcze się uspokoiły więc nie dzwonię.
maqnio ja myslę, ze u mnie to chyba odchorowanie wczorajszego gina. W ciązy tak mam , ze jakis bardziej ekscytujący wyjazd i na drugi dzień zdychham, no ale tak jeszcze nie było.
majluj witaj kochana
konwalianko dziękuję za wsparcie

Super, ze już jest watek. Ja myslę, ze w czerwcu przyda nam się kilka nowych jak mówicie. Mi się tez podoba taki o opisach porodu, bez komentarza oczywiście. Ale tak jak wy mam nadzieję, ze dopiero w czerwcu będa one potrzebne

Hej Mamuśki! Wątek założony i następne będą też jeśli tylko wyrazicie taką chęć (w sumie same możecie zakładać wątki, a ja je tylko "przykleję" w odpowiednie miejsce).
Nie miałam przez 2 tyg. neta, tak jak pisała maqnio. Teraz jestem i za kilka chwil uaktualnię naszą listę lipcówek.
Niestety od poniedziałku znów mnie nie będzie, bo lecę do Polski do rodzinki na 3 tygodnie.
Pozdrawiam Was i ściskam serdecznie.

Jeszcze w sprawie listy - widzę, że sporo z Was zna płeć i wymyśliła imionka dla swoich brzdąców - napiszcie do mnie na pw, żebym mogła te informacje wstawić do tabelki.

jestem po wizycie, z malym dobrze wazy prawie 1400g, lezy glowka do dolu:-)za to ja mam jeszcze krotsza szyjke zostal mi cm, mam nadal brac leki i ruszac sie tylko do lazienki. 2 tyg temu lekarz gdy mnie wypisywal pozwalal sie czasami gdzies ruszyc a teraz nic a nic

Ostatnia edycja:
oj Anula, przykro mi strasznie - rzeczywiście z tymi lipcowymi szyjkami jest jakaś plaga..... :( trzymam mocno kciuki, żeby już ani milimetra się nie skróciła aż do lipca.....

oj jeszcze miałam coś napisać, ale zapomniałam.....

wyleżałam się dziś na polance w cieniu drzewka, ale wygoniły mnie stamtąd grupy młodzieży rozpalającej grilla / ognisko i otwierających kolejne puszki piwa....

Balkan mam nadzieje ze juz nie bedzie sie skracac...aby 2 mies wylezec:tak:
Z lozyskiem,wodami jest ok:tak:a i szczescie ze szyjka zamknieta tylko to skracanie...

Ostatnia edycja:
Anula, wytrzymasz..bo Bartuś jeszcze musi dojrzeć..teraz leż plackiem i nie ruszaj się na krok.. w sumie jeszcze półtora miesiąca, to nie jest aż tak dużo:) dacie radę

Balkan.. heh, ja powiem przed ciąża uwielbiałam piwo, teraz najbardziej mi go brakuje, ale mój Paweł ostatnio znalazł takie Bavaria 0,0% - naprawdę smakuje jak piwo:) swoją droga, wiedziałyście, że w szpitalu lekarze karzą kobietom pić piwo karmi na laktacje? byłam w szoku, gdy byłam odwiedzić koleżankę w styczniu, a tam na korytarzu matka bliźniaków w jednej ręce trzyma karmi a w drugiej laktator:) aż muszę lekarza o to zapytać..

Konwalianka zostalo 2 mies i prawie 2 tyg moj lekarz mowi ze widzi mnie na poroowce najszybciej za 2mies:tak:
co do piwa gdzies czytalam ze tak jes chyba na sforze, a ja kiedys nawet lubilam a teraz zapach tak mi przeszkadza ze zaraz jestem w lazniece:tak:

Konwalianka, ja niegdy za piwem nie przepadałam, choć na ognisku, czy do grilla nigdy nie gardziłam.... co do piwa bezalkoholowego to dla mnie jak pasztet sojowy..... :)

jeżeli każą pić Karmi na laktację, to mam nadzieję, że nie będę miała z nią problemów, bo Karmi nie znoszę.... :)

własnie wstawiłam pizze na obiado - kolacje, więc znikam - a mój mąż wziął jutro wolne!!!!!

reklama
anula trzymam kciuki, zeby szyjka wkoncu przestała tak galopowac do mety, tylko lezec plackiem trzeba - doskonale rozumiem, naprawde, całe szczescie ze jest zamknieta, wiec główka do góry:*
ja uciekam na dzis, trzeba troche małza popitulac bo steskniony, buzi na dobry sen:*

Do góry