reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Ja lubie lezec na plecach i patrzec jak mi sie brzuch rusza:) a moja mala jest teraz na takim etapie, ze czuje ja w dwoch miejscach na raz-z jednego i drugiego boku, jakby sie przeciagala albo cos:) Czasem walnie tak mocno, ze az dech zapiera, ale rzadko wiec wybaczam:p

Dzien dobry :)

Kurcze z kazdym dniem przybywa "skracajacych sie szyjek", az sie zaczelam zastanawiac czy nasze forum nie powinno sie tak nazywac zamiast "lipcówek 2011" :-D A tak na powaznie to zaczelam sie bac, ja dowiedzialam sie o swojej szyjce dwa dni temu, a od tego czasu dwie z nas dołaczyly do "mam lezacych", a psotka w szpitalu.. Kurcze, co to sie dzieje... :baffled::-(

Buziaki dla Psotki i Dawidka, bedzie dobrze, na pewno. :*
Maqnio - super ze juz jestes :tak:
Anula trzymam kciuki za wizyte ;-)
Corin, nie smutaj sie. Humor i dobre samopoczucie na pewno szybko wrócą.

U mnie katar przechodzi, ale zaczelam strasznie kaslac :dry:

A tak mialam juz kilka razy zapytac ale ciagle zapomninalam - ostatnio nie bywalam regularnie i dopiero kilka dni temu zorientowalam sie ze u Wydrussi jest jednak Lilianka a nie Miłoszek - jak to sie stało?! :-p:-)

emka podczas zwykłego badania nie zmierzą co szyjki, bo musiałby tam lekarz miarkę włożyć ;-) tylko na usg, może już miałaś mierzoną, zapytaj przy nast wizycie

aaaa to dzienx za wyjasnienie :-D ja to ciemna jestem z tego powodu ze mi na badaniach USG nic kompletnie nie tlumacza ani nie opowiadaja co robia w danym momencie, stad ta moja niewiedza, a mi tez ciezko sie jest pytac o wszytsko bo po prostu sie na tym nie znam.
Ale masz racje, podpytam na nastepnej wizycie :-)

Maqnio witaj kochana :* dobrzez e Rozia sie trzyma, wiedzialam ze to musialo byc przez zmiane pozycji, no bo jakze inaczej :-) a to niedobre dziecie no, tak nas straszy caly czas. A z tym oddzialem to tez niezle ci dowalili haha chyba mozna zglupiec od tego darcia. Co swoje to swoje, ale obcych tyle sluchac to przesada.

Wczoraj bylam z D u znajomych, Real Madrid wygral z Barcelona puchar :-D tak sie cieszylismy z zaskoczenia Barcy ze przegrali ze nawet sobie nie wyobrazacie. Jednak Cristiano Ronaldo wymiata :-D

Wisienko jest za! zalozmy watek z esami i jakimis powiadomieniami jesli z ktoras dzieje sie cos zlego, tylko zeby nie bylo to tak, ze ten watek znowu przeksztalci sie w watek z masa komenatrzy i ponownie wazne informacje w nich zgina. CHodzi o to zeby bylo przejrzyscie i latwo, bo jesli ktoras z nas jeden dzien nie wchodzi to ciezko jest dowiedziec sie co sie stalo przy takiej ilosci zapisanych stron.

keterina u wydrusi po prostu lekarz sie pomylil, mozliwe ze mala miala pempowinke pomiedzy nozkami i wygladalo jakby miala siuska :-D choc do momentu kiedy sie nie urodzi nie uwierze :-D

Ostatnia edycja:
em_ka a mi wczoraj lekarz powiedział z kolei, że zwykłym usg długości szyjki się nie sprawdza, i dlatego dodatkowo robił dopochwowe usg i tam mierzył. Ale jakoś innym dziewczynom sprawdzają więc nie wiem.

witajcie
psotka w szpitalu, trzymaj sie dzielnie tam i nierozpakowywuj przed 38 tygodniem
widze ze robi sie goroaco u nas, szyjki, skurcze daja o sobie znac
maqio dobrze ze juz jestes z nami, co to za pomysl na porodówce klascie nie było miejsca na patologii??
a ja dzis mialaam sen ze urodzilam w 30 tyg, wody mi odeszly a lekarze zastanawiali sie jak mam rodzic naturalnie czy cc, to im mowie ze cc bo lekarz prowadzacy tak mowil a oni w smiech to ja w nogi biegalam po szpitalu i szukalam swojego lekarza i tak myslalam nastepny wczesniak i sie zastanawialam we snie ile bedzie wazyl moze z 1,5 kg i ile bedzie musial spedzic w szpitalu zanim osiagnie wynagana wage
obudzilam sie w strachu, maly akurat sie nie ruszal dziwne uczucie
ja dzis upieklam babki marmurkowe, spod pod pijaka i mam dosc caly czas na nogach
a rano powtorzylam glukoze na czczo, zaraz malz wroci z wynikami mam nadzieje ze bedzie ok

Jestem spowrotem .
Tak źle się poczułam, ze dzwoniłam do Pawła, ze ma wracać bo ja umieram.:zawstydzona/y:Miałam straszne kołatanie serca, latały mi ręce i nogi, zbladłam, zawroty głowy, mdłości i taka słabośc, ze wstać nie byłam w stanie. Połozyłam się z nogami do góry, zasnełam i przeszło teraz ale w miarę bo nie jest idealnie. Co to mogło być??????????????????????????:szok::szok:
Maqnio myslę, że oni cię ćwiczą przed porodem, ewentualnie chcieli cię nastraszyć żebyś się nie wazyła więcej wracać.Dobrze, ze u Psotki z Dawidkiem oki
Basieniak mój tez mierzył mi dopochwowym więc nie wiem jak to jest
emka ja pisałam do Helodorki żeby przykleiła taki watek bo wtedy jest zawsze na górze i właśnie bez komentarzy. Komentarze mogą być tutaj a tam w ramach wsparcia można nacisnąć Dzieki. Zobaczymy może wpadnie wieczorkiem

Wisienka :szok: nie mam pojecia co to moglo byc :baffled: mozliwe ze przez cisnienie albo po prostu taka chwilowa niedyspozycja. Ja czasami mam takie dziwne samopoczucie, tak jakby krecenie sie w glowie i to bez powodu. Wtedy staram sie polozyc albo Nesce wypic. A tak na marginesie to mnie nic nie zdziwi w ciazy, czasami sa takie extremalne dolegliwosci ze az trudno w to uwierzyc :-) uroki ..

reklama
mnie tez się wydaje, że w ciąży wszystko się może zdarzyć.. tam taka burza hormonów, że szok:) Ważne wisieńko, że już jest dobrze

wydaje mi się, że w tamtym wątku tylko ese-mesy i newsy..bo znowu się zaśmieci wątek :)

Do góry