reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Psotkę i Dawidka niech wytrzymuja jak najdłużej

Anulka szlak z Twoja szyjką, no niech nie wazy się ani mm już skrócić.Dobrze, ze cała reszta w porządku.:-)
ta Bawaria mi nie smakuje. Dla mnie to takie siki nie piwo. No ale ja jestem amatorem Rudej z colą i limonką.... Nie ma bezalkoholowej whisky:-DA karmi to ma chyba do 0,5% tak jak lech free a to jak kompot jabłkowy więc tez uznane za bezalkoholowe.

Ja zaraz z męzuniem oglądac filmik bedę

Och, Dziewczyny co się dzieje z tymi szyjkami:(
Psotko trzymam mocno, mocno kciuki, żeby skurcze ustały. Przytulam.
Maqniocieszę się, że jesteś i że z Różyczką wszystko dobrze:)
Anulamam nadzieję, że jednak szyjka nie puści. Leż, leż, leż.

Mocno trzymam kciuki za wszystkie leżące dziewczyny. Ja w pierwszej ciąży miałam skurcze od 20 tygodnia i musiałam leżeć. Brałam fenoterol. Szczęśliwie donosiłam malucha do 36 tygodnia, a potem mi go wywołali, bo... był za DUŻY:) I szyjka wcale się nie zgładzała (a przecież odstawiłam fenoterol). Synek urodził się zdrowiutki:) Ja też źle się czułam na fenoterolu - drżenie rąk, kołatanie serca. Za to zażywanie tego leku nie odbiło się na zdrowiu maluszka:)

witajcie nocnie,
cały dzień spędziłam praktycznie na dworze więc nie miałam jak zajrzeć.Ufarbowałam włoski, zjadłam i leżę z lapkiem teraz nadrabiając zaległości.
Mam nadzieję że u Psoty leki wreszcie zaczęły działać i rano będą dobre wieści...psotka myślami jestem z Wami!
reszta kobitek już pewnie kima;)

witajcie słoneczne:)
ja faktycznie wczoraj padłam jak mucha.. coraz bardziej męczą mnie moje wahania nastroju, od euforii po płacz. znowu wczoraj się pokłóciłam z Pawłem i poryczałam do tego o głupotę- oczywiście zaraz to zostało naprawione, ale jednak zupełnie niepotrzebne..inna sprawa,że on też jakiś drażliwy..
całą noc śniły mi się głupoty z wcześniejszym porodem - to pewnie za sprawą newsów od psotki:(
mały się wierci, więc jestem szczęśliwa, zaraz śniadanko i muszę się w końcu ruszyć - do sądu muszę jechać - mam nadzieję, że nic się nie stanie..

Miłego dnia mamusie

Mnie też śnił się poród dzisiaj. Rodziłam sama, nawet położna zapomniała, że rodzę ;-) i dwa miesiące przed terminem urodziłam Wandę - 3800kg, która była zdrowa jak rydz. Bo podobno lekarz kropnął się w wyznaczaniu terminu porodu. Wyszłam następnego dnia do domu bo juz czułyśmy się świetnie. Oczywiście za tą samotność zrąbałam męża rano, niech wie ;-)
Teraz szykuję się do lekarza, na kontrolę oskrzeli. Później idę z NIką na szczepienie przeciwko rakowi szyjki macicy. Miasto robi profilaktyczne szczepiania 13 latkom, dzięki temu 1500pln zostaje w kieszeniach rodziców.
Psotka trzymam @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Życzę wszystkim miłego dnia :-)

Aniu myślę o Tobie i na pewno donosisz te ciąże no bo jak moze być inaczej :*
A ja od dzisiaj .... kiepsko Pawel zmienił pracę... na "Lepiej płatną" Bardzo się cieszy ja też ... ale to ma się wiązać ze szkoleniem i prawdopodobnie miesięcznym w lipcu ... ( niemcy)
nie mogę być na niego zła ... bo to sila wyższa ale jest mi przykro i wczoraj nawet nie potrafilam sie tak cieszyc jak powinnam ...
To nasze pierwsze dziecko myslalam ze .. będzie przy mnie
A tak poza tym caly czas się lecze przemywam Tantum Rosa ... zaapilkowalam .... pimafucin smaruje ... moze jest troszke lepiej ...
Buzka

Witam:-)
Wstalam bo juz glod nie dal mi pospac:-(juz moj cos robi.Wstawalam w nocy 2 razy w tym po 5 po leki bo brzuch mialam twardy
Weronika mam nadzieje ze juz sie nie skroci a Ty aplikuj sobie leki:tak:niestety taki nasz los czasami musimy same zostac...
Konwalianka ja tak samo mam z humorami byle co i wyje po chwili juz wesola jestem;-)
Mailuj gmina moich rodzicow tez robi takie szczepienia, ostatnio mama dzwonila ze Dominika ma miec:tak:
Sestina
ja tez wlosy pomalowalam:-)
Co do snow mi prawie co noc sni sie porod a jak nie on to szpital...
ciekawe co u Psoty...

Hej Dziewczyny!

to ja widzę, że nie jestem osamotniona z tymi snami o wcześniejszym porodzie - a jeszcze wczoraj oglądałam CSI odcinek, gdzie kobieta w ciąży miała wypadek samochodowy - w każdym razie stwierdziłam, że chyba daruję sobie forum, bo się strasznie w nocy denerwuję..... ale sądzię, ze to nie ma wielkiego wpływu....

trzymam wielkie kciuki za Psotę i wszystkie pozostałe skracające się szyjki.....

Mailuj, u nas chyba ta szczepionka tańsza jest - gdzies widziałam reklamy po 300 zł..... 1500 zł to szok :szok: aha i miałam się Ciebie zapytać, czy te godziny liczenia ruchów to są jakoś z góry określone, czy samemu można je sobie określić?

a dziś mam męża przez cały dzień!!!!!!

reklama
Balkan mi wczoraj lekarz dal taka karte ruchow plodu, mam liczyc od 9 i zaznaczyc kiedy bylo pierwszych 10 ruchow, tam jest podzial co pol godz,jesli od 9 o 21 nie bedzie ruchow natychmiast trzeba jechac do szpitala.
A i mowil zeby uzupelniac bo ta kartke trzeba miec przy porodzie.

Ostatnia edycja:
Do góry