reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Nie Margaretko nie mam urodzinek tylko rocznicę ślubu 13- koronkową.
Orchidea nie wiem jaki i gdzie kredyt hipoteczny jest najlepszy. Ten ma lepsze coś , ten tamto i kurka bądż tu człeku mądry

reklama
mailuj jak masz jakieś konkretne pytania ad kredytu to ja tez z checia pomoge, bo w zasadzie to ja głównie załatwiałam, a niestety jest sporo rzeczy na których można się naciąc. Zaczynając od zdolności kredytowej, która z regóły niestety w praktyce okazuje się inna niż to co mówią na początku bo ten bank inaczej liczy prace zlecone, ten inaczej definiuje umowe o dzieło itd. i zaczynają się schody. No i jeszcze warto zwrócić uwagę na dodatkowe ubezpieczenia z które często są nie do odzyskania jak np ubezpieczenie od utraty pracy, no i w niektórych bankach te ubezpieczenia mogą stanowić niezly dodatek do comiesiecznych opłat. No i kwestia opłaty za wcześniejszą spłatę kredytu bo raz jest a raz jej nie ma. No i co gorsza możliwość wcześniejszej spłaty części kredytu gdzie u mnie nic nie dopłacam, a np polbank chciał pozwolić jedynie na wcześniejszą spłatę raty a to zaden zysk bo w tym splacasz tez oprocentowanie a nie czysty kredyt.No mnóstwo tego jest. Ja mam w mbanku, ale wiem, że zaraz po tym jak my wzielismy to wlasnie wprowadzili dodatkowe konieczne ubezpieczenia, ale nie wiem jak jest teraz...

mailuj wszystkiego najjjjjjjjjjjjjjjjj :*:*:*:*
Hmm no teraz to ja nie wiem bo już 3eci rok mamy kredyt,więc pewnie się w cholerę zmieniło :( Co do ING jak my mamy to na 16lat kredyt-hopoteczno-budowlany raty mamy stałe ale oprocentowanie się zmienia więc co pół roku raty mamy w sumie mniejsze o te 30zł ... Wakacji chyba kredytu nie ma w ING ale nie wiem jak to jest teraz... No i ubezpieczenie jest warte tyle ile zostało do spłaty czyli np.100.000 więc mieszkanie jest na 100.000 ubezpieczone ale to podstawowe,bo mamy jeszcze drugie od włamania pożaru wybuchu np.gazu i wartości rzeczy w domku to dodatkowe płacimy na rok 100zł,nie mam pojęcia jak to teraz wygląda jeśli chcesz dam Ci nr do pana ze śląska który jest doradcą kredytowym i nam pomagał

wydrusia ja zauważyłam ze Ciebie czesto głowa boli a nie masz problemów z cisnieniem???
mailuj więc coż kochana życze Wam wiele wspaniałych chwil, pociechy z dzieci i z dnia codziennego...ucałuj męza:tak:My 5 lipca mamy 14 rocznice nie wiem jaka to:eek:

Wypadłam ten barszczyk zarobić troszke, będzie ukrainski to jak psotka masz ochotke zapraszam na talerz. Mailuj mysmy brali teraz kredyt hipoteczny a trochę wcześniej gotówkowy na wesele. Jak masz pytania wal na Pw.Emka twoje hiszpanskie truskawki z Biedronki sa cakiem smaczne ale nie dorastaja do piet takim tatowoogródkowym:-Dmargaritka no własnie z Mackiem miałam juz siarę w 4 miesiącu a teraz nie, mam nadzieję, ze to naprawdę nic nie znaczy bo chce piersią karmić:-)gon1a może i dlatego. I choś staram się być na bieżąco to nie nadażam. Nie chcę siedziec na okrągło przy kompie bo to nie zdrowo a jak mam 20 stron d nadrobienia to mnie pieka oczy. SKS mnie dopadł:-D
Mailuj kochana naj, naj lepsze zyczenia dla was

Lecę do barszczyku

Sis, ja muszę te jaja na allegro zamówić, bo jak Marcinowi powiedzialam, że ma mi kupić styropianowe jaja, to się na mnie popatrzył, jak na ufo i się mnie pyta, czy ja naprawdę chcę wcinać styropian... Więc sobie dałam spokój z tłumaczeniem;)

Psocia nie mogłam spać w nocy :( męczyłam się i kręciłam w kółko po domu :( a teraz mnie bierze spanie :( i brzusio pobolewa :( u Maqnio ok ale za szybko nie wyjdzie do domu bo jak wstaje to ma brzuch twardy jak kamień... bierze kroplówki i milion tabletek... Jutro chyba USG jej zrobią...
Margeritka właśnie też się zastanawiam ale jak mi mierzy położna to nie mam źle chyba... teraz miałam 1.03 120/60

Ostatnia edycja:
reklama
Wisieńka, zawołaj, proszę, jak będzie barszczyk gotowy, już mi ślinka cieknie:)))

Wydrusia, to faktycznie odpocznij, poleniu**** sobie Kochana:* Ucałuj, proszę, Maqnio, będzie dobrze:)

Do góry