reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
Ja pierwsze co kupię to chyba poduszka ciążowa. Ja nie zasnę inaczej niż na brzuchu a ostatnio tak wprost na brzuchu nie mogę leżeć bo jakoś mi niewygodnie i ciężko. Tak bardziej na brzuchu i nogi podkulam😅

Dziewczyny, ktore maja juz dzieci. Kiedy mowicie im o nowym rodzenstwie? A moze juz powiedzialyscie?
Moj synek jeszcze i tak nie kuma ale pokazuje mu dzidziusie jak spotkamy na spacerze i tłumacze ze niedługo bedzie z nami taka mała dzidzia i jest u mamy w brzuchu. To mały Przytulas wiec czasem sie tuli do mojego brzucha ale nie sposób ogarnąć czy kojarzy. Ale rozumie bardzo dużo słów bo ja od początku rozmawiam z nim normalnie- potrafi ze wszystkich samochodów wybrać traktor o którym opowiadam albo jak zapytam czy chce usiąść na swoim fotelu to tam idzie. W książeczkach też bardzo dużo umie pokazać. Także kto wie co tam w tej małej słodkiej głowie siedzi

Ja też nie. Ostatnio i tak chodzę ciągle w dresach 😂pozatym zima to się tak z domu nie będzie wychodzić🤣
Ja całą końcówkę pierwszej ciąży chodziłam tylko w dresach, a rodziłam w listopadzie. Na początku ostatniego trymestru kupiłam ciążowe jeansy i leginsy i żałowałam bo mi to ciągle spadało XD za nic w świecie ten materiał się nie trzyma na brzuchu i wszystko zjeżdża. Dobrze że teraz jak brzuch urośnie będzie lato- wskoczę w zwykle elastyczne kolarki i dotrwam tak do końca

Ja całą końcówkę pierwszej ciąży chodziłam tylko w dresach, a rodziłam w listopadzie. Na początku ostatniego trymestru kupiłam ciążowe jeansy i leginsy i żałowałam bo mi to ciągle spadało XD za nic w świecie ten materiał się nie trzyma na brzuchu i wszystko zjeżdża. Dobrze że teraz jak brzuch urośnie będzie lato- wskoczę w zwykle elastyczne kolarki i dotrwam tak do końca
Mi tam sie wszystko trzymalo 😉 Pewnie jestes szczuplutka i mialas maly brzuszek.

Mi tam sie wszystko trzymalo 😉 Pewnie jestes szczuplutka i mialas maly brzuszek.
Wlasnie do szczupłości mi daleko 😁 brzuch miałam może i nie za duży a może to wynikało z dużego biustu- jak się koszulka oparła na biuście to w 6 miesiącu jeszcze nie było widać że mam większy brzuch. Na koniec w sumie mnie wysadziło tak mega szybko, ostatnie 2-3 tygodnie przed porodem

Dziewczyny, ktore maja juz dzieci. Kiedy mowicie im o nowym rodzenstwie? A moze juz powiedzialyscie?
Ja dopiero jak bd po wizycie u lekarza I bd wiedziec że w miarę wszystko jest ok. Po części jeszcze się boję przy tych problemach z brzuchem cokolwiek mowic. Bo nwm jak to się wszystko potoczy a nadal czekam na termin u lekarza gastroenterologa

Ja jestem dzisiaj 6+5 i te objawy powinny jednak być mocne, a u mnie one raz są raz ich nie ma. Mdłości raz są raz ich nie ma xd Ból piersi tak samo 😅 Oby do końca pierwszego trymestru i może będę spokojniejsza 🙂 Chociaż potem pewnie będę czekała na wyniki badań prenatalnych o się stresowała i tak w koło 🫣
A potem będziesz się stresowała jak nie będziesz czuć ruchów dziecka przez kilka godzin i tak do porodu😅

reklama
20.12 więc 13+1/ 13+3
A tak z ciekawości czemu akurat do 14 tc prenatalne?😀
Dokładnie do 13+6 chodzi o to że tylko do tego dnia są ustalone te wszystkie przeliczniki czyli jaka długość crl w danym dniu ciąży, jak to się ma do NT i z tego wszystkiego wyliczają statystyki. A jak się przekroczy termin to już się nie da wyliczyć bo nie ma do czego się odnieść. Tak czytałam :)

Do góry