reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Ja pierwsze co kupię to chyba poduszka ciążowa. Ja nie zasnę inaczej niż na brzuchu a ostatnio tak wprost na brzuchu nie mogę leżeć bo jakoś mi niewygodnie i ciężko. Tak bardziej na brzuchu i nogi podkulam😅

reklama
Dziewczyny, ktore maja juz dzieci. Kiedy mowicie im o nowym rodzenstwie? A moze juz powiedzialyscie?
Moj synek jeszcze i tak nie kuma ale pokazuje mu dzidziusie jak spotkamy na spacerze i tłumacze ze niedługo bedzie z nami taka mała dzidzia i jest u mamy w brzuchu. To mały Przytulas wiec czasem sie tuli do mojego brzucha ale nie sposób ogarnąć czy kojarzy. Ale rozumie bardzo dużo słów bo ja od początku rozmawiam z nim normalnie- potrafi ze wszystkich samochodów wybrać traktor o którym opowiadam albo jak zapytam czy chce usiąść na swoim fotelu to tam idzie. W książeczkach też bardzo dużo umie pokazać. Także kto wie co tam w tej małej słodkiej głowie siedzi

Ja też nie. Ostatnio i tak chodzę ciągle w dresach 😂pozatym zima to się tak z domu nie będzie wychodzić🤣
Ja całą końcówkę pierwszej ciąży chodziłam tylko w dresach, a rodziłam w listopadzie. Na początku ostatniego trymestru kupiłam ciążowe jeansy i leginsy i żałowałam bo mi to ciągle spadało XD za nic w świecie ten materiał się nie trzyma na brzuchu i wszystko zjeżdża. Dobrze że teraz jak brzuch urośnie będzie lato- wskoczę w zwykle elastyczne kolarki i dotrwam tak do końca

Ja całą końcówkę pierwszej ciąży chodziłam tylko w dresach, a rodziłam w listopadzie. Na początku ostatniego trymestru kupiłam ciążowe jeansy i leginsy i żałowałam bo mi to ciągle spadało XD za nic w świecie ten materiał się nie trzyma na brzuchu i wszystko zjeżdża. Dobrze że teraz jak brzuch urośnie będzie lato- wskoczę w zwykle elastyczne kolarki i dotrwam tak do końca
Mi tam sie wszystko trzymalo 😉 Pewnie jestes szczuplutka i mialas maly brzuszek.

Mi tam sie wszystko trzymalo 😉 Pewnie jestes szczuplutka i mialas maly brzuszek.
Wlasnie do szczupłości mi daleko 😁 brzuch miałam może i nie za duży a może to wynikało z dużego biustu- jak się koszulka oparła na biuście to w 6 miesiącu jeszcze nie było widać że mam większy brzuch. Na koniec w sumie mnie wysadziło tak mega szybko, ostatnie 2-3 tygodnie przed porodem

Dziewczyny, ktore maja juz dzieci. Kiedy mowicie im o nowym rodzenstwie? A moze juz powiedzialyscie?
Ja dopiero jak bd po wizycie u lekarza I bd wiedziec że w miarę wszystko jest ok. Po części jeszcze się boję przy tych problemach z brzuchem cokolwiek mowic. Bo nwm jak to się wszystko potoczy a nadal czekam na termin u lekarza gastroenterologa

Ja jestem dzisiaj 6+5 i te objawy powinny jednak być mocne, a u mnie one raz są raz ich nie ma. Mdłości raz są raz ich nie ma xd Ból piersi tak samo 😅 Oby do końca pierwszego trymestru i może będę spokojniejsza 🙂 Chociaż potem pewnie będę czekała na wyniki badań prenatalnych o się stresowała i tak w koło 🫣
A potem będziesz się stresowała jak nie będziesz czuć ruchów dziecka przez kilka godzin i tak do porodu😅

20.12 więc 13+1/ 13+3
A tak z ciekawości czemu akurat do 14 tc prenatalne?😀
Dokładnie do 13+6 chodzi o to że tylko do tego dnia są ustalone te wszystkie przeliczniki czyli jaka długość crl w danym dniu ciąży, jak to się ma do NT i z tego wszystkiego wyliczają statystyki. A jak się przekroczy termin to już się nie da wyliczyć bo nie ma do czego się odnieść. Tak czytałam :)

reklama
Do góry