reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

20.12 więc 13+1/ 13+3
A tak z ciekawości czemu akurat do 14 tc prenatalne?😀
chyba po prostu dzidzia może już być za duża żeby wszystko zmierzyć odpowiednio :)

Załączniki

• IMG_0945.jpeg
    IMG_0945.jpeg
    116 KB · Wyświetleń: 16
reklama
Ja jestem plus size trochę więc u mnie nie widzę różnicy 😅 Natomiast pojawiło mi się takie uczucie jakbym miała wsadzonego grejpfruta w podbrzusze 😅 Czy któraś z Was tak ma ? 😅
Ja też mam trochę więcej kg i nie widzę różnicy, jedynie wzdęcia bo guma przy spodniach niektórych czasem ciśnie 😅 a co do grejpfruta to coś w tym jest. Macica juz się powiększa :)

Ja też mam trochę więcej kg i nie widzę różnicy, jedynie wzdęcia bo guma przy spodniach niektórych czasem ciśnie 😅 a co do grejpfruta to coś w tym jest. Macica juz się powiększa :)
oj tak mnie spodnie cisną od wzdęć też 😅 a najgorsze jest to że przydałyby się że 2 nowe pary i mam dylemat jakie kupować 🫣

Swietne wieści! 🥰 Odetchnęłaś z ulgą co?
Ja też dzisiaj byłam na usg i wyszło mi z USG 10+1 a z poprzednich pomiarów dzisiaj powinno być 9+5, moja fasolka goni Twoją 😅 też byłam w szoku jak mi pokazała lekarka jak dzidziutek tańcował, szok że to już się dzieje w naszych organizmach 🙈
Tak odetchnęłam 🥰już wierzę że będzie dobrze 😀nie zasnę przez to usg😂

Jak Ty masz CRL już takie spore a prenatalne powinno się robić przy min 45mm, to może lepiej przedzwon i zapytaj czy nie mają jakiegoś terminu wcześniej 😅
„Za prawidłowy wynik badania USG w I trymestrze ciąży jest uznawane CRL pomiędzy 45 a 84 mm.”

Nie no w dwa tygodnie się chyba nie podwoi😅

reklama
Do góry