amusedxxx
Fanka BB :)
chyba po prostu dzidzia może już być za duża żeby wszystko zmierzyć odpowiednio20.12 więc 13+1/ 13+3
A tak z ciekawości czemu akurat do 14 tc prenatalne?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
chyba po prostu dzidzia może już być za duża żeby wszystko zmierzyć odpowiednio20.12 więc 13+1/ 13+3
Jak Ty masz CRL już takie spore a prenatalne powinno się robić przy min 45mm, to może lepiej przedzwon i zapytaj czy nie mają jakiegoś terminu wcześniej20.12 więc 13+1/ 13+3
Ja też mam trochę więcej kg i nie widzę różnicy, jedynie wzdęcia bo guma przy spodniach niektórych czasem ciśnie a co do grejpfruta to coś w tym jest. Macica juz się powiększaJa jestem plus size trochę więc u mnie nie widzę różnicy Natomiast pojawiło mi się takie uczucie jakbym miała wsadzonego grejpfruta w podbrzusze Czy któraś z Was tak ma ?
oj tak mnie spodnie cisną od wzdęć też a najgorsze jest to że przydałyby się że 2 nowe pary i mam dylemat jakie kupowaćJa też mam trochę więcej kg i nie widzę różnicy, jedynie wzdęcia bo guma przy spodniach niektórych czasem ciśnie a co do grejpfruta to coś w tym jest. Macica juz się powiększa
Ja nawet o kupowaniu spodni nie myślę, pewnie jeszcze trochę i co najwyżej kupię legginsy ciążoweoj tak mnie spodnie cisną od wzdęć też a najgorsze jest to że przydałyby się że 2 nowe pary i mam dylemat jakie kupować
Tak odetchnęłam już wierzę że będzie dobrze nie zasnę przez to usgSwietne wieści! Odetchnęłaś z ulgą co?
Ja też dzisiaj byłam na usg i wyszło mi z USG 10+1 a z poprzednich pomiarów dzisiaj powinno być 9+5, moja fasolka goni Twoją też byłam w szoku jak mi pokazała lekarka jak dzidziutek tańcował, szok że to już się dzieje w naszych organizmach
„Za prawidłowy wynik badania USG w I trymestrze ciąży jest uznawane CRL pomiędzy 45 a 84 mm.”Jak Ty masz CRL już takie spore a prenatalne powinno się robić przy min 45mm, to może lepiej przedzwon i zapytaj czy nie mają jakiegoś terminu wcześniej
Ja też nie. Ostatnio i tak chodzę ciągle w dresach pozatym zima to się tak z domu nie będzie wychodzićJa nawet o kupowaniu spodni nie myślę, pewnie jeszcze trochę i co najwyżej kupię legginsy ciążowe