reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam niedzielnie.

Dziś u mnie piękna pogoda. Słoneczko od rana świeci, śniegu nie wielkie pozostałości. Taką pogodę lubię, nie mogę doczekać się wiosny jak już cieplutko będzie :-)

Wczoraj odwiedził mnie stary przyjaciel (z którym kiedyś coś mnie łączyło. Mój M wiedział że go zaproszę, korzystając z sytuacji że był w pracy do 21:tak:).Przyjechał na kilka dni do Polski.

Uśmiałam się jak M wrócił z pracy i z tekstem a skąd masz tą bombonierkę. Jak mu odpowiedziałam chwila foch jak mogłam go zaprosić itp, a później a o czym gadaliśmy itp. Dziś rano też jeszcze wypytywał co u niego słychać:-D. Myślę że się uspokoił jak mu powiedziałam że chajta się w czerwcu i zaprasza nas do siebie jak będziemy niedługo w Irlandii. Oczywiście nie odwiedzimy ich bo mój nie chce go pozanć. Jego laska też jak słyszy o mnie to podobno jazdy mu robi. Choć ukrył dużo rzeczy a mój wie wszystko ze szczegółami. :-D:-D:-D

Oczywiście witam nowe przyszłe lipcowe mamuśki :-)

Idę troszkę poleżeć bo już krzyż mnie boli i głowa znów pęka. Później postaram się poczytać co u was i w ogóle

reklama
Witam sie i ja...
dzieki Bogu urlop sie konczy mojemu m i chyba zeby nadrobic klótnie wczorajsza dzis sniadanko podane, obiad podany a teraz mi rosołek gotuje i sałatke jarzynowa robi. az czuje ze jutro bedzie mi przykro jak obudze sie sama...
a ja tez dzis leniu****e i nawet drzemka 2 godzinna była w południe...
co do krwawienia to mi dziasła tez strasznie krwawia przy myciu.

Hej niedzielnie!

Dzisiaj mam dzień leniwca;-) po śniadaniu spałam, przed obiadem spałam, po obiedzie za to nabrałam sił i w końcu ogarnęłam mieszkanie:tak:

Ja nie liczę miesięcy czy tygodni bo i tak do lipca to jeszcze kupa czasu:szok::zawstydzona/y:

Na krwawiące dziąsła jest specjalna pasta do zębów Elmex, można ją stosować w ciąży. Stosowałam ją przy Julce, polecam:tak::tak:
Z nosa na szczęście, oprócz chronicznego kataru, krwotoków nie mam , ale z tego co wiem to zarówno krwawienia jak i obrzęk są częstymi przypadłościami w ciąży.

Witam nowe mamusie:tak::-)

Mam dziś smaka na cappuccino, małż ma kupić w sklepie jakieś Mokate i sobie zafunduję jak tylko wróci:-p;-)

emamo ja uzywam pasty elmex i wcale nie pomaga. lepsza jest meridol, polecil mi ja moj dentysta, ale tez o wiele drozsza.

Mamo Helenki a moze tym razem bedzie na odwrot?dla mnie obojetnie w jaki dzien nasze malenstwo przyjdzie na swiat,bedzie to dla nas najpiekniejszy dzien,szczegolnie,ze sama letnia pora roku nastraja mnie tak jakos bardzo optymistycznie
Monia_Lipiec2009 oj u mnie by takie spotkanie nie przeszlo...
E_mamo ja od zawsze uwielbiam drzemki,zwlaszcza,ze prace zaczynam o 6 rano(tak wiec popoludniowa to u mnie obowiazkowo),ale teraz to juz przechodzi ludzkie pojecie
A tak poza tym to dziekuje wszystkim za mile przyjecie

Witam dziewczyny, dziś nawet nie czytam co i jak, może jutro troszkę nadrobię. Siostra moja jest od czwartku więc właściwie to prawie kompa nie odpalamy, a dziś jeszcze na urodzinkach u koleżanki Michasia byliśmy więc zalatani strasznie :-)
Pozdrawiam Was gorąco i lecę odpocząć troszkę

Witam Kobietki niedzielnie z pracy!

U nas kiepsko. Emilka została w domku z Tatusiem i z temperaturą :baffled: i kaszle. Chyba za długo spacerowali wczoraj bo ponoć niecałe 3 godziny :szok:
A mnie jak wczoraj dopadł ból głowy, to myślałam, że czaszkę rozerwie. To chyba przez to nispełnione marzenie o kawie. 6 razy mierzyłam ciśnienie i nie chciało mi pokazać, zmienialiśmy baterie, czary mary, aż w końcu wypiłam kawę z 1 łyżeczki i pokazało mi po pół godziny jakieś 125/70. Musiałam mieć strasznie niskie.

A co do suwaczka, to mój też do przodu o jakiś tydzień, a 1 ciążę też przenosiłam, więc pewnie rozdwoję się jako jedna z ostatnich ;-)

mi na ostatnim usg zmienil sie termin na 26 lipca, czyli 3 dni pozniej, ale niewazne kiedy urodzimy. pewnie i tak kilka z nas bedzie czerwcówkami i kilka sierpniówkami. wazne zeby wszystko dobrze było.

Te bole glowy sa okropne,ja tez wczoraj niestety musialam poratowac sie apapem
A co do cisnienia,to przed ciaza(pomimo spijania tylko jednej,porannej,rozpuszczalnej kawki z mleczkiem;co zreszta czynie do dzis ze wzgledu na pobudki o 4.45)mialam w normie,w tej chwili bywa,ze waha sie nawet w granicach 90/55.a jak u reszty z cisnieniem?

reklama
Cześć nowe Mamuśki:-)
Jeśli chodzi o leniuchowanie to ja dziś przechodzę samą siebie: jem i śpię na zmianę nie mogę nad tym zapanować.
Co do ciśnienia to nie kontroluję tego na co dzień, bo sprzętu nie mam ale ilekroć bywam u lekarza to mam książkowe.

Do góry