reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Mój wczoraj zachorował. Temperatura i w ogóle. Przyjechał brat z żoną i córeczką Zuzia i wieczorem poszliśmy do mojej siostry, zamówiliśmy pizze i siedzieliśmy cała gromadą, bo najmłodsza siostra obchodziła w domu 18-tkę a my już za starzy do tego towarzystwa. Potem poszliśmy spać. Zasnęłam jak małe dziecko i o dziwo nie miałam w nocy pobudek. Życzę udanej niedzielki. Ja jutro spadam na zakupy może coś dzidziusiowi kupię.

reklama
dziewczyny miewacie krwotoki z nosa? no krwotok to może za duże słowo, ale dziś poczułam w nosie taką wilgoć, myślałam że to taki mokry katar spływa ale jak zaczęłam wycierać nos w chusteczkę okazało się że to krew. Przy Tymku tez miewałam takie czerwone katary ale wtedy miałam ewidentnie brak żelaza i zmęczony organizm po antybiotykach, a teraz? wyniki morfo mam książkowe
No nic to, trochę krwi mi ubędzie - przeżyjemy :-) grunt że mapiszonowi się chyba mega głupio zrobiło bo bez słowa poleciał robić obiadek i o pomoc nie woła !!! zaczął się dopytywać czy pamiętam o witaminach :-) a jednak koffa ;-)

Czesc babeczki;-) Siedze tu juz ponad dobra godzinke gdyz nadrabialam 2 dniowe zaleglosci,niestety nie jestem w stanie spamietac wszystkiego o czym pisalyscie,wiec wszystkie serdecznie pozdrawiam:-) Przede wszystkim duza dziekowa za pomoc w temacie "wiedziec czy nie" Anika Ty to dajesz czadu!! Tyle sie usmialam ze az moj P z pokoju zerkal czy aby wszystko ze mna ok! tak trzymaj Anika! w koncu smiech to zdrowie!!! No Babeczki ja na chwilunie spadam, wymyslilwm sobie wylegiwanko w wannie:happy2: a z reszta jakies golonko musze sobie w koncu strzelic bo za chwile to nawet kosiarka nie pomoze:-D Do zobaczyska po odnowie biologicznej:-D

My juz po kawusi i po obiadku teraz tatuś z córeczka leżakują to ja postanowiłam zajrzeć do was
Później idziemy z córą na sanki i w odwiedziny do mojego ojca żeby mu nie było smutno samemu siedzieć

Drzemka była ale krótka jednak lepsze to niż nic.Zaraz idziemy z M na spacer do sklepu, bo masło w domu się skończyło, a to około 3km w jedną stronę- uroki wsi he he he.Potem obiadek i chyba jakąś szarlotkę upiekę :-p

Anika - ja wlasnie wczoraj w nocy zaobserwowalam to samo tzn. katar, ktory okazal sie krwia (bleee). Pierwszy raz mi sie to przydarzylo i troche sie przestraszylam. Chyba to musi byc normalne w ciazy....

dziewczyny też miałam krwotoki z nosa-bardzo nie groźne. Wg różnych źródeł jest to typowy objaw dla kobiet w ciąży i tego okresu, w którym jesteśmy. Zwiesza się ilość krwi a naczynka mamy bardzo delikatneitd. Mogą być również krwawienia z dziąseł.

Witam się w ta piękna słoneczną niedzielę:-)

Do nas przyjechała rodzinka z dzieciakami. Superrrr....:tak::tak::tak:
I tyle co wróciłam ze spacerku - saneczek - bałwanka.:-D
Pogoda cudowna to się chce po tym śniegu dreptać:tak:;-)

Mąż już niestety do pracy poszedł, przed chwilką zaczął a ja znowu do 22:30 czekać na Niego muszę. Samotnie obiadek wsunę....:-(

Mati, Anika mnie się dość często zdarza katarek z krwią mieć. Ale jeszcze przed ciążą tak czasami miewałam - z tym, że moja lekarka rodzinna stwierdziła że to w sumie nic poważnego. Taki mój urok mieć słabe naczynka krwionośne w nosku, ot to.:baffled: I przy jakimkolwiek dłuższym i częstszym katarze od razu reaguję.... beeeeee

Mnie natomiast zaniepokoiło to, że mam strasznie wrażliwe dziąsła i przy dzisiejszym porannym myciu ząbków miałam sama krew w ustach!!!
Kiedyś gdzieś przeczytałam, że w ciąży może tak się zdarzać - tylko nie przypuszczałam że to AŻ tak!!!:szok::szok:

Witam niedzielnie mamusie :-)

Co do 'wilgotnego nosa' to kilka razy w ciagu ostatnich dwoch tygodni zdarzylo mi sie to samo... Przed ciaza nigdy nie mialam zadnych krawien z nosa, ale wyczytalam to samo co wy wiec sie specjalnie nie przejmuje :tak:

U mnie super spokojny weekend mija... I odkrylam ze moj M sie zmienil :tak: Wczoraj obiad zrobil dzisiaj sniadanie do lozka i kuchnie wysprzatal, w czasie kiedy jeszcze spalam... Mozecie mi pozazdroscic :-D Zobaczymy oby mu tak zostalo :tak:;-)

Takze zycze wszystkim rownie udanego weekendu odpoczywajcie i 3majcie sie cieplo bo niestety jeszcze tylko temperaturki za oknem brakuje do pelnego szczescia :-)

reklama
Annie dawno Cię tu nie był czy mi się wydaje że jakoś zaniedbujesz Nas tu troszkę??:confused::confused::-)

Gratulacje za męża:tak: Byle tak dalej....:tak:

Do góry