reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam mamuśki lipcowe!
U mnie dzisiaj był ciężki dzień,kiedy zawoziłam rano córcię do szkoły to złapał mnie taki mocny ból w krzyżu i promieniował na brzuch,nie mogłam chodzic ani prowadzic samochodu, koszmar.Trzymał mnie cały dzien dopiero od godziny jest lepiej,ale nadal jestem przestraszana.
Dzisiaj też jest dla mnie wyjątkowy dzień,dokładnie 5 lat temu dowiedziałam się że wreszcie po latach starań zostanę mamą i równo 8 miesięcy pózniej 12 lipca urodziłam ukochaną córeczkę Amelkę,aż się łezka kreci w oku.Teraz mam termin na 5 lipca czyżby powtórka:-D.
Co do pozytywnego myślenia to staram się tam robić,ale przyznam że dzisiaj było mi ciężko pozytywnie myśleć.
Izabell życzę dużo zdrowia dla synka.
Teraz ja się rozpisałam pewnie to zarazliwe.;-)

reklama
Kames, spokojnie, też miałam z tym problem ale się udało :-)
Najpierw tworzysz suwaczek na jakiejś stronie (możesz poszukać w googlach, ja zrobiłam na lilypie.com)

potem w ustawieniach na Babyboom wchodzisz w "edytuj sygnaturę" i w takim dużym okienku, takim jak do wpisywania wiadomości wklejasz ścieżkę, która Ci się wyświetli na stronce na której robiłaś suwaczek, musisz tylko wybrać taką w której tytule jest coś co na lilypie mówi o PseudoHTML, UBBCode™ or BBCode (na lilypie to druga opcja) i już : )
Powodzenia!

Witam:-):-):-)

Poczytałam Was sobie, duzo tego było ale fajnie:tak: Ja od trzech dni czuję się tragicznie:-( Mdłości mam na samą myśl o jedzeniu:baffled: i jestem mega zmęczona:szok: normalnie nie mam siły na nic a tu trzeba się moim brzdacem zajmowac:sorry2: Na szczęście Marcel jest bardzo grzeczny i potrafi zając się sam sobą podczas jak mama leży i odpoczywa:tak:

Co do przeczuc mi się też wydaje, że to chłopiec choc bardzo chciałabym dziewczynkę. A imiona już dawno wybrane i raczej już się nie zmienią, a mianowicie Oliwia i Antoś:-)

Lucy spryciarz z Twojego synka:tak: Mój niedawno dopiero zaczął chodzic przy meblach:-D

Zazdroszczę Wam, że miałyście już usg:tak: W UK pierwsze usg robią dopiero w 12tc ale że poroniłam już dwa razy i powiedziałm lekarzowi (ogólnemu bo gina też się tu nie widzi przez całą ciążę:wściekła/y:) że strasznie się boję i nie wytrzymam tak długo to może będę miała wcześniejsze badanie:-) Narazie czekam na list ze szpitala:-)

Dziewczyny a ja w takiej kwestii technicznej... sorki, że odchodzę od tematu ciążowego, ale oswajam sie dopiero z tym forum i przyznam, że ciężko mi idzie... chcialabym zeby powiadomienia o nowych postach przychodzily na mojego meila, ale nie wiem gdzie mam to odznaczyc... poszukalam w opcjach i cos tam zaznaczylam, ale zadne powiadomienie nie przyszlo... widze tez ze mozna śledzić dany temat, ale tez nie wiem jak to zrobic?:confused: Czy znajdzie sie jakas dobra duszyczka, ktora pomoze takiej ciemnej masie, jak ja:)

Witam wszystkie mamusie:-).
Ja po wizycie, wszystko jest dobrze, miałam usg, widziałam moją fasolkę, ma piękny pęcherzyk żółciowy. Według usg ciąża ma 6 tyg. i 5 dni. Następna wizyta 8.12. Mi też jeszcze nie założono karty ciążowej. Raczej u nas tak jest, lekarze zakładają dopiero przy drugiej wizycie.

Ja też dopisuję się do mam lipcowych. A na kiedy masz termin porodu? Mi lekarka założyła kartę już przy 1 wizycie i zrobiła usg. A jak duży był twój pęcherzyk na usg?
Pozdrowionka

Nie przejmuj się Kames - mi też Gin powiedział ze wg @ to 4/5 tydzień a wg wielkości to dopiero 3/4 a z objawów to pozostały tylko bolące piersi i dzis jakaś niestrawność(piję miętę i Activie - mam nadzieje ze to nie zaszkodzi). Jajniki wróciły do normy az małż sie zdziwił jak wstałam z uśmiechem i powiedziałam ze mnie nic nie boli :tak:także glowa do góry wszystko bedzie dobrze.

Wiecie co ja to samo usłyszałam i aż się przestraszyłam. W 1 ciąży poszłam trochę później do lekarza bo to była taka niespodziewana ciąża a teraz to się martwię czy aby wszystko OK

Dziękuję - suwaczek gotowy:-)

Mes28 tak jak napisała kpjm nie ma co się przejmować - fasolki rosną w swoim indywidualnym tempie..zresztą na forum są przykłady jak to fasolki w 6 tyg. wyglądają jak puste jajo płodowe po czym po tygodniu mają już bijące serduszko:tak:
a więc ja zaczęłam się cieszyć moją młodziutką ciążą - niech się pięknie rozwija w swoim tempie

reklama
Witam ze stanowiska pracy, niestety błogie lenistwo się skończyło i trzeba wrócić do brutalnej rzeczywistości.
Ja od wczoraj walcze z mega mdłościami. Najgorzej było wczoraj wieczorem i w nocy. Musiałam spać na siedząco.
Narazie sie jakoś czuję ale zobaczymy co będzie dalej.
Dzisiaj pierwsze USG mam nadzieję że zobaczę:-) serduszko.
Miłego dnia

Do góry