reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam z pracy.
Ja się chyba wczoraj przechwaliłam;-), bo od wieczora mnie mdli. Poszłam spać o 20, wstałam niewyspana i ledwo zmusiłam się do zjedzenia kawałka chleba. Brrr. Teraz jestem głodna, ale nadal mnie mdli. Tragedia.
Widzę, że powoli nas dolegliwości dopadają.

Mes28 ja termin mam w okolicach 4 lipca, ale to z moich wyliczeń. 8 grudnia idę na wizytę i wtedy lekarka założy mi kartę i poda termin. Nie wiem ile miał pęcherzyk:-(, babka powiedziała mi tylko, że z usg wychodzi 6 tydz. i 5 dni. Jak widać co lekarz to praktyka;-).

reklama
Sam i EffciaF współczuje dolegliwości, choć właściwie to nie wiem, co one znaczą, bo sama na razie dobrze się czuję, a i z pierwszym dzieckiem żadnych mdłości nie miałam... Moja szwagierka natomiast wymiotowała do 3 miesiąca ciąży... To Was pocieszyłam co?;);)

Cześć dziewczyny. Ja też z pracy. Okropnie się rani czułam. W pociągu dzwoniłam do męża żeby ze mną gadał, bo bałam się, że zemdleję, oczywiście miejsc nie było siedzących. W tramwaju był taki tłok, że mi się bułka w torebce zgniotła. A niedobrze mi dziś bardzo.Ja mam takimi falami raz ok, raz mnie mdli. :(
Przy chłopakach było ok nie miałam takich mdłości. O ciąży z Jankiem dowiedziałam się, dzień przed wylotem do Maroka. Polecieliśmy, dwa tygodnie ok, ale powrót.... nie nadaję się do samolotu w ciąży, dobrze że te torebki były. :)
Hmm, tak pomyślałam, a może to dziewczyna i dlatego jest inaczej... :))))

Dzień Dobry:-):-)

Widzę, że coraz więcej z nas dopadają ciążowe dolegliwości:-):-) Mnie w ciązy z Marcelem trzymały do 12 tygodnia ale mam znajome które borykały się z tym długo długo dłużej:szok::szok::szok: Mam nadzieję, że z nami tak nie będzie o ja po kilku dniach już mam dosyc:crazy:
Ale dzisiaj czuję się lepiej:tak: Już nawet kuchnię posprzątałam, wczoraj to nie zrobiłam kompletnie nic tak było ze mną źle:szok:

Ja to dziękuję dziś za kefir, bez niego chyba bym nic nie przełknęła:no:.

Beloved_girl dla mnie mdłości to też nowość.

Kaśka74 współczuję poranka. Ja dojeżdżam do pracy autobusem, ale wsiadam na drugim przestanki i zawsze siadam. Podoba mi się twoja teoria, mam nadzieję, że w myśl tego ja będę miała synka, bo też czuję się całkiem inaczej ;-).

Sylwia.m nie strasz;-).

Witam dziewczyny, ja dziś pierwszego pawia zaliczyłam niestety:-( a niby mówią że druga ciąża o 180stopni inna od pierwszej, blah...a wszystko przez męża bo sobie jajecznicę na boczku smażył jenyyy...

Pięknie Magduska. :) Miły początek dnia. Ja to jem dopiero w pracy. Głodna jestem, ale jakoś się boję, że tym pociągiem nie dojadę. Już zjadłam bułkę, jogurt i teraz mam kawkę.

czesc dziewczyny ja tez z pracy i choc z dolegliwosciami - mdlosciami to jakos sie trzymam a sniadanie jem na trzy raty. A moja ciaża jest podobna do tej porzedniej choć tez mam nadzieje, ze bedzie do pary ;-)ale jeśli ma to byc dziewczynka to też fajnie.
U mnie w pracy jest taka reguła - pracujemy w dwóch zespolach i kazdy zespół w innym budynku to w jednym rodzą sie chłopaki ( i to nawet w pokoleniu wnucząt), a w drugim dziewczyny (wnuczki też) Ja jestem w tym babskim,ale mam nadzieje ze przełamię tą passe bo tak naprawde to marzy mi sie Szymon.

beloved_girl - ja poprzednia ciazę tez tak miałam ze do 3 miesiąca ale to da sie przezyc bo czego kobieta nie jest w stanie wytrzymać dla takiego szcześcia jakim jest dziecko ?
Wczoraj nawet mój szef stwierdził ze to jednak dobrze Pan Bog wymyslił ze kobiety rodza dzieci bo jakby to mieli robic mezczyźni to pewnie już by nikogo na świecie nie było :-D
pozdrawiam mdłosciowo i przedpołudniowo :)

reklama
Dla mnie kawa jest fuuuuuuuuj od jakiegoś tygodnia ;-)

Poranne mdłości się pojawiają, ale szybko mijają, bez sensacji zwrotnych na całe szczęście ;-)

Do góry