reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Zaczytałam się, a właściwie zaoglądałam;-) na allegro. I przegapiłam Waszą obecność tutaj:-( I teraz pewnie nikogo tu nie ma...
Ada- no właśnie, bo te inhalacje stosuje się zanim wystąpi zapalenie oskrzeli. U Was już widocznie był konieczny antybiotyk. Ja w takim razie też życzę Ci stosunkowo dobrej nocy:-D
Patra- Mati miał dokładnie te same leki. I powiem Ci, że po dwóch dniach już było duuuużo lepiej. A po 6 dniach Mati już był całkiem zdrowy. Także Kacperkowi też szybciutko pewnie przejdzie.
Niutka- a Wy te inhalacje ciągle stosujecie, czy tylko jak jest gorzej? Biedny ten Twój synuś, że ma takie duszności. Ale teraz są dobre leki i na pewno będzie dobrze:tak:
Daisy- dziękujemy za jutrzejsze życzonka:-D Rzeczywiście jutro mija 6 miesięcy! Ale ten czas leci!

Dla tych, które już uciekły spać- DOBREJ NOCKI, KOLOROWYCH SNÓW I GRZECZNYCH ŚPIOSZKÓW!!!!

reklama
Wszytskie zniknely a ja sie pojawilam wrrr :-:)-(
W dzien ostatnio nie mam czasu. Robertowi sie cos poprzestawialo. Nie wiem czy to normalne bo spi w dzien o 11.30 do 13 i pozniej juz nie chce spac. Jak nie idziemy na spacer bo pogoda nie taka to marudzi i marudzi w domu. O 16 trze oczy. To dostaje deserek i do wyra a tam za to jest godzinna walka zeby zasna na 30 minut. Sie obudzi i caly czas beczy.

A tak to dzisiaj bylam pierwszy raz na silowni. Niedawno wrocilam. Ehhh jutro beda zakwasy juz mnie zaczyna wszystko bolec i pewnie przez tydzien smiac sie nie bede mogla. Ale cos za cos.

Jak jtos jest to niech sie odezwie bo czuje sie samotna. Maly spi, moj P tez spokoj, cisza i teraz mam czas.

Witam sobotnio:-)
Ja niestety sama z małym zostałam dzisiaj. M. do pracy:-(, ale może wróci ok. 15. Samochodu nie udało się odpalić, więc pojechał autobusem. A też nie wiadomo jak one będą jeździć.
U nas nocka ok. Tylko Mati budzi się ostatnio o 5 a budził się zawsze o 6. Myślałam, że może głodny już jest i nakarmiłam go raz kaszką na noc, to i tak się obudził o 5.
Ale już tak myślę nad wprowadzeniem mleka modyfikowanego, bo chyba się moim nie najada... I mam kilka pytań do Was, ale to na odpowiednim wątku, jeśli zdążę:-)

My dzisiaj kończymy 6 miesięcy- PÓŁ ROKU:szok:

ŻYCZENIA PRZESYŁAMY TEŻ DLA JANKA I KUBUSIA!!!!
Mam nadzieję, że ich mamusie to przeczytają i przekażą ;-) Bo dawno ich nie widziałam...:-(

Witam weekendowo i zapowiadam, że raczej mnie tu dziś nie zastaniecie. Mąż w domku więc z dzieciakami będzie szaleństwo :tak:

Teściowie wracają, ale zapowiedzieli, że obiadu nie chcą, bo idą na imprezę po południu więc się tam najedzą :-p

Nocka bardzo fajna. Adam zbudził się kilka minut przed 5, dałam cyca i spał do 7:30 :tak: a o 8 wypił prawie 180ml mleczka z butli.

Miłego weekendu i trzymajcie się w te mrozy. U nas teraz -18 :no: brrrrr...

Cześc matki wariatki!
Przedewszystkim wszystkiego naj naj naj SOLENIZANTOM!!!

u nas kolejna nieprzespana noc :dry: Tak jak wczoraj pobudka o 1, 3, 4, trzeba było usypiać na nowo. o 5:30 kolejna pobudka, butla i.... koniec spania :confused: Jak zawsze spalismy tak do 8 tak przez tą chorobę Kacper o 6 rano nabiera ochoty na zabawe. Dobrze ze mąż w domu to sie nim zajął a ja poszłam spać :-D O 9 oboje mnie obudzili, Teraz leze sobie z małym na kolderce na podłodze i ten mały łobuziak wdrapuje mi się na tyłek :dry: Ok odezwe się później bo chce mi go zjeść :-D

Ostatnia edycja:
Dzien doberek cioteczki:-)
Ja jak zwykle sama,małż ma co prawda wolne ale pojechał do mamy robic łazienkie jak zawsze jak tylko ma dzien wolny:-(wróci koło 20,a wtedy to nawet pogadac nie ma kiedy bo kapanie usypianie,ale dobrze ze jutro niedziela a w niedziele sie płytek nie przykleja:tak:
To sa uroki bycia na swoim,siedze cały tydzien od rana do nocy sama z syneczkiem,jeszcze przez te mrozy nawet na spacer nie wychodzimy:-(
Ogólnie to czuje sie nie zaciekawie,wczoraj na wieczór jeżdziłam po teściowa do pracy i mimo ze samochód miałam w ocieplanym garażu to troszke mi było chłodno no i jak wróciłam to juz z gilem,Teraz chodze przymroczona a w domu kupe sprzatania.Zmykam bo mały woła.
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SOLENIZANTÓW

reklama
Olcia my te inhalacje stosujemy przy każdym katarku , ale najpierw robimy solą fizjologiczną , dopiero jak zaczyna się kaszelek to stosujemy pulmocort! Z inhalatora to nawet my korzystamy jak mamy katar!

Patra , a kazał ci lekarz oklepywać Kacpra po inhalacjach, bo my się potem oklepujemy, tzn kładę małego na brzuszku na kolanach i klepie lekko przymkniętą dłonią od nerek do góry !

Do góry