reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
witam
czytalam sobie w poludnie posta Wilsonki, i tak sobie mysle ze moj kacper to akurat dzis grzeczny a tu nagle on się budzi z takim rykiem, jesc nie chcial, pic tez, nic chyba z 2 h byl do niczego, wrrrrrrr co zaa maly hałasliwy człowiek.Taki mały a najbardziej go wtym domu slychac.
Teraz spi od 16, wiec pewnie zaraz się obudzi M pojechał na uczelnie na zaliczenia, a ja znów sama,
dzis przynisósł mi jak co miesiac rozyczkę to juz/dopiero 35 miesiacy jak jestesmy razem w lutym mamy 3 lata, zawsze 22, dostaje jakiegos kwiatuszka czy coś nigdy nie zapomina, ciekawe jak dlugo ;-)
poczytam co tam wyskrobalyscie na innych wątkach;-)

Ewa- mojej znajomej syn ma 15 mcy i ma 15kg i lekarz kazał mu dawac mniej jesć bo to jest za duzo jak dla takiego brzdąca, a mojej kolezanki corka ma ponad 2 lata i wazy 13kg, to tez zalezy czy dziecko jest ruchliwe itd, a pewnie Twój Tomek taki jest.
Naszed maluchy za niedlugo tez nie bedą wazyc wiecej niz 10kg bo jak zaczną szaleć,biegac to zaraz ciałka stracą,

Ostatnia edycja:
Ojej...a co tu tak cicho?:confused:
Ja zaraz idę na swoje ćwiczonka:tak: Mąż kapie Zosię.
Mam nadzieję, że noc dzisiejsza da się przeżyć, bo juz sięboję:-(.
Dobrej nocki, cioteczki, bo nie sądzę, żebym tu jeszcze dzis zajrzała. Mężuś w domku, to ni ma czasa;-)
A! I nie martwcie sie jakby mnie jutro nie było:-D
Uwielbiam Was!!
Pa, pa!

dmuchawcu to milej zabawy zyczymy. i udanej nocy, Gdzie są wszystkie mamusie ??????????????????
Kamlotka, Justysia, aaa Antkowa juz tak dawno jej nie było..

W ogóle to wczoraj ponownie byłam u chirurga z kolanem. Dostałam skierowanie na rezonans magnetyczny. Dzwoniłam dzisiaj do szpitala w Rybniku i najwczesniej moge badanie mieć zrobione w połowie lipca!!!! W Jastrzębiu natomiast na początku czerwca! Bedę jeszcze dzwoniła do Katowic, może tam wczesniej mi zrobią :dry: I jak tu człowiek ma chorować :confused:
Patra to i tak krótko czekasz, moja bratanica czeka już 10 miesięcy, najszybciej załatwiła w Kędzierzynie- koźlu! Tylko ,że ona załatwiała w kwietniu zeszłego roku! Zadzwoń sobie tam , może będzie szybciej!

A u nas szpital domowy , wszyscy chorzy , tylko Maks już jest w formie ! Stasiu też w nocy miał atak i myśleliśmy ,że na szpital już pojedziemy , ale wziew za drugim razem zadziałał!
Mój Stasiu jak miał 13 miesięcy ważył 14kg i miał wpisane otyłość! Maks już ma zupełnie inna budowę waży 9 kg i jest na oko chudziutki , chociaż, wagowo jest powyżej 50 centyla! No , ale przy wadze nikt nie bierze pod uwagę długości! Co mnie strasznie dziwi, bo są takie siatki centylowe, patrząc na to ,że jedne dzieci są krótsze a drugie dłuższe, powinno być to uwzględnione!

Wszystkim małym mini solenizantom wszystkiego dobrego !

W ogóle Alusia powiem Ci tak:
Z nudów oglądam znajomych na NK. No i u mojego kumpla z liceum w znajomych widzę Ciebie! I dopiero zauwazyłam na profilu,że Ty do budowlanki chodziłaś tak jak i ja :-) Tyle, że ja edukacje w tej szkole zakończyłam w 2005, a Ty w tym roku ją rozpoczęłaś :tak: Więc się minęłyśmy :-D No i mamy spora ilośc wspólnych znajomych.

niuta3, Beata dzisiaj zrobiłam sobie liste miast gdzie robią rezonans. I w poniedziałek po kolei będę dzwoniła i pytała o termin. W Rybniku i Jastrzebiu juz wiem jak sprawa wygląda. Teraz jeszcze Gliwice, Sosnowiec, Katowice, Tychy, Kędzierzyn-Koźle tez na liście jest :-D ewentualnie jeszcze Bielsko-Biała :-p

Wieczorem robiłąm małemu inhalacje poraz pierwszy. Musiałam inhalator z przychodni wypozyczyć. Ale ten sprzęt buczy :confused: Piguła poradziłą mi żeby małego inhalować jak śpi bo wtedy się nie kręci. Szkoda tylko, że ten buczek Kacpra obudził :dry: i trzeba było usypiać na nowo.

Witam Was!!!
Ada, ja jestem :-)
U nas całkiem ok i dzionek i nocka. Mały śpi od kilku nocy całkiem ładnie. A było przez jakiś czas okropnie- jak u Beaci...:zawstydzona/y: Ale teraz to minęło.
Byłam dzisiaj w pracy, mały został na trochę z opiekunką, a później z moim mężem. Ponoć był bardzo grzeczny.

Patra- ja też miałam jakiś czas temu wypożyczony inhalator z przychodni. Też strasznie buczał:-( Sadzałam Matiego sobie na kolanach, przykładałam maseczkę do jego buźki i śpiewałam mu, kołysaliśmy się. I powiem Ci, że było bez problemu. Na śpiąco nie próbowałam, bo mógłby się wystraszyć tego hałasu.

Ada- nam te inhalacje przepisała lekarka jak małemu katar zaczął schodzić w dół i osiadał powoli na oskrzelach. Dzięki temu uniknęliśmy antybiotyków.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MILUSIŃSKICH SOLENIZANTÓW!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
W ogóle Alusia powiem Ci tak:
Z nudów oglądam znajomych na NK. No i u mojego kumpla z liceum w znajomych widzę Ciebie! I dopiero zauwazyłam na profilu,że Ty do budowlanki chodziłaś tak jak i ja :-) Tyle, że ja edukacje w tej szkole zakończyłam w 2005, a Ty w tym roku ją rozpoczęłaś :tak: Więc się minęłyśmy :-D No i mamy spora ilośc wspólnych znajomych.

niuta3, Beata dzisiaj zrobiłam sobie liste miast gdzie robią rezonans. I w poniedziałek po kolei będę dzwoniła i pytała o termin. W Rybniku i Jastrzebiu juz wiem jak sprawa wygląda. Teraz jeszcze Gliwice, Sosnowiec, Katowice, Tychy, Kędzierzyn-Koźle tez na liście jest :-D ewentualnie jeszcze Bielsko-Biała :-p

Wieczorem robiłąm małemu inhalacje poraz pierwszy. Musiałam inhalator z przychodni wypozyczyć. Ale ten sprzęt buczy :confused: Piguła poradziłą mi żeby małego inhalować jak śpi bo wtedy się nie kręci. Szkoda tylko, że ten buczek Kacpra obudził :dry: i trzeba było usypiać na nowo.
Patra ja mam nowy nebulizator i tez buczy, ale mały dość spokojnie przy nim siedzi jak ma ustnik bo sam go sobie przykłada do buzi , bo go chce gryźć! A co masz do inhalacji?

Do góry