reklama
Anuszka272
Moderator
ja tym co są dla mnie najważniejsi powiedziałam osobiście a reszta to już się dowiedziała drogą pantoflową lub przez córkęwg chciałabym wam napisać ze za miesiąc mamy imprezę rodzinna ze strony partnera a o ciazy wiedza tylko jego rodzice narazie a ja zaczynam 4 miesiąc i już jest widać . Jestem ciekawa ci powiedzą jak przyjdę na imprezę i powiem ze dzisiaj tez nie pije bo jestem w 5 tym miesiącu już, Nie chce jeździć po wszystkich i osobno informować bo ma duża rodzine , ani wstawiać nic na fb czy Instagram jak dziewczyny jego braci, wstawiały coś jako relacje i już wszyscy wiedzieli, my tez tak się dowiedzieliśmy i z tego względu tez nie poczowam się do informowania ich osobiście .
Morskawoda32
Fanka BB :)
My powiedzieliśmy tylko wąskiej części znajomych i rodziny. Oczywiście to się już szerzej rozeszło, rodzice zbyt podekscytowaniwg chciałabym wam napisać ze za miesiąc mamy imprezę rodzinna ze strony partnera a o ciazy wiedza tylko jego rodzice narazie a ja zaczynam 4 miesiąc i już jest widać . Jestem ciekawa ci powiedzą jak przyjdę na imprezę i powiem ze dzisiaj tez nie pije bo jestem w 5 tym miesiącu już, Nie chce jeździć po wszystkich i osobno informować bo ma duża rodzine , ani wstawiać nic na fb czy Instagram jak dziewczyny jego braci, wstawiały coś jako relacje i już wszyscy wiedzieli, my tez tak się dowiedzieliśmy i z tego względu tez nie poczowam się do informowania ich osobiście .
Postów na socjalach tez nie zamierzam robić.
Nie czuj się zobligowana do niczego. To Twoja ciąża, mówisz komu i kiedy chcesz
konwalia_
Zaangażowana w BB
u mnie moi rodzice jeszcze nie wiedzą a widziałam się z nimi w tygodniu,raczej nic nie podejrzewają wiedzą tylko z pracy,bo musiałam iść na l4 i siostra z którą pracuje ale trzyma język za zębami. Chociaż ostatnio też naburmuszona była,że nie chce powiedzieć a rodzice by się ucieszyli ale po mojej poprzedniej ciąży która źle się skończyła najchętniej ukrylabym się na kilka miesięcywg chciałabym wam napisać ze za miesiąc mamy imprezę rodzinna ze strony partnera a o ciazy wiedza tylko jego rodzice narazie a ja zaczynam 4 miesiąc i już jest widać . Jestem ciekawa ci powiedzą jak przyjdę na imprezę i powiem ze dzisiaj tez nie pije bo jestem w 5 tym miesiącu już, Nie chce jeździć po wszystkich i osobno informować bo ma duża rodzine , ani wstawiać nic na fb czy Instagram jak dziewczyny jego braci, wstawiały coś jako relacje i już wszyscy wiedzieli, my tez tak się dowiedzieliśmy i z tego względu tez nie poczowam się do informowania ich osobiście .
Też tak myślę. W naszym przypadku fajnie to działa. Np podczas wizyty położnej w domu dostałam skierowanie od pediatry na badanie bioderek i nie musiałam biec do przychodniJa już złapałam kontakt z położną, mam do niej chodzić od 21 tc. Podobno dobrze jest jak położna i pediatra współpracują, są z tego samego ośrodka.
Talala6
Fanka BB :)
Ja się zastanawiałam czy jest mi potrzebna szkoła rodzenia skoro robiłam ją w pierwszej ciąży z synem 6 lat temu. Jednak stwierdziłam,że pewne standardy mogły się zmienić, poza tym fajnie przypomnieć sobie np.zasady pielęgnacji noworodka,choć wiem że też na YouTube jest tego od groma. Myślę jednak,że skorzystam ze szkoły rodzenia prowadzonej w ramach NFZ z kursami online (na żywo). Akurat położna z mojej przychodni taką prowadzi,więc jak się do niej zapiszę to mogę skorzystać z tej szkoły. Myślę,że spoko opcja, akurat dla mnie, bo jakieś już tam doświadczenie dzieciowe mam.
Myślami jestem z EJK dzisiaj, jeśli też ktoś dziś wizytuje to trzymam kciuki.
Myślami jestem z EJK dzisiaj, jeśli też ktoś dziś wizytuje to trzymam kciuki.
Anuszka272
Moderator
Dzień dobry tak wgl dzisiaj trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za Twoją amniopunkcję @EJK85 ja już odliczam godziny do czwartkowej wizyty codziennie słucham serduszka dla uspokojenia... Noce są dla mnie męczące bo śnią mi się jakieś głupoty budzę się co chwilę i zaraz następny sen włączyłam właśnie PnŚ
Dzień dobry tak wgl dzisiaj trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za Twoją amniopunkcję @EJK85 ja już odliczam godziny do czwartkowej wizyty codziennie słucham serduszka dla uspokojenia... Noce są dla mnie męczące bo śnią mi się jakieś głupoty budzę się co chwilę i zaraz następny sen włączyłam właśnie PnŚ
To akurat trafiłaś na ten fragment o połogu ale maja racje temat niewyczerpany, moznaby gadać o tym i gadać, tak jak i słuchać…
szkoda, ze tak króciutko o tym było
Właśnie jestem już w poczekalni ,ale mam stres i strach .Dzień dobry tak wgl dzisiaj trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za Twoją amniopunkcję @EJK85 ja już odliczam godziny do czwartkowej wizyty codziennie słucham serduszka dla uspokojenia... Noce są dla mnie męczące bo śnią mi się jakieś głupoty budzę się co chwilę i zaraz następny sen włączyłam właśnie PnŚ
reklama
Myślami sercem i kciukami jestem przy WasWłaśnie jestem już w poczekalni ,ale mam stres i strach .