Natalianatalia
Fanka BB :)
Albo Tesco kiedyś się odezwał tu u nas Marek pieczarek co jego stary miał urodziny w lipcu, pamiętacie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mam 29 w tym roku po teście pappa wyszło trisomia 18 i 13 ryzyko ok 1:100. Usg ok, nifty które na szczęście miałam przed wynikiem pappa pokazało bardzo niskie ryzyko. Mój lekarz w szoku mówi że po moim przypadku dziewczynom jeszcze bardziej poleca robić nifty od razu.Dziś finał ją oglądałam poprzednią edycję ale w porównaniu do tej była nudna, ciekawych ludzi dobrali aczkolwiek nie lubię toksyczności w tego typu programach dziewczyny co oglądaja chyba wiedza o kogo mi chodzi
Kurcze mnie to bardzo mocno zastanawia za dużo tych dziwnych wyników, dziewczyny którym wyszły takie wyniki możecie napisać swój wiek? Czy to ma bardzo duże znaczenie? Jestem zaskoczona bardzo takimi wynikami... Ja mam 34 lata powinnam niby tez mieć podwyższone a nawet przed skorygowaniem nie wyszlo ryzyko czy na to jeszcze mają wpływ inne czynniki skoro usg wyszło u was prawidłowo?
Ja nie rozumiem obrażanie się np na kogoś że nie powiedział ktoś chce pokazać na social mediach usg z pierwszego tygodnia proszę bardzo a ktoś nie chce i nie życzy sobie mówienia każdemu Np my mówimy powoli jeśli ktoś zapyta ale nie wstawiam na fb I instagram zdjec wiec pewnie znaczna część ludzi mi mniej bliskich nie wie nawet cześć rodziny jeszcze nie wie . Dla przykładu nasi bliscy znajomi poinformowali nas w 5 miesiacu byłam zaskoczona ale tak wyszło cieszyłam się do głowy by mi nie przyszło obrażać sięwg chciałabym wam napisać ze za miesiąc mamy imprezę rodzinna ze strony partnera a o ciazy wiedza tylko jego rodzice narazie a ja zaczynam 4 miesiąc i już jest widać . Jestem ciekawa ci powiedzą jak przyjdę na imprezę i powiem ze dzisiaj tez nie pije bo jestem w 5 tym miesiącu już, Nie chce jeździć po wszystkich i osobno informować bo ma duża rodzine , ani wstawiać nic na fb czy Instagram jak dziewczyny jego braci, wstawiały coś jako relacje i już wszyscy wiedzieli, my tez tak się dowiedzieliśmy i z tego względu tez nie poczowam się do informowania ich osobiście .
Tak podejrzewam szacuje ze tutaj będzie kolo 1500, ale jestem zdecydowana jednak to zawsze opieka dla mnie chociaz ten szpital ma dobre opinie kilka kolezanek rodzilo , sama tam miałam zabiegi, ale wiadomo jak to jest "przezorny ubiezpieczony"
oronieniu jak pojechałam do szpitala trafiłam na suke z kijem w dipie , a w tej ciazy jak jechałam z plamieniem to był aniołSzczerze powiem Ci, ze ja tez o tym myslalam jakiś czas temu. Jak mówisz przezorny ubezpieczony, nigdy nie wiesz na jaka położna trafisz akurat na dyżurze. Muszę o tym poczytać, za i przeciw i zdecydować.
Ostatnio sobie nawet pomyślałam, że jesli chodzi o zdrowie i bezpieczeństwo moje i dziecka dla mnie chyba nie ma kwoty, której bym nie zapłaciła choćbym miała spod ziemi wyciągnąć
No ja przy p
oronieniu jak pojechałam do szpitala trafiłam na suke z kijem w dipie , a w tej ciazy jak jechałam z plamieniem to był anioł
u mnie w mieście jest szkoła rodzenia w szpitalu tam gdzie porodówka i jestem zainteresowana żeby tam iść. Nie jest za darmo ale myślę,że taniej niż taka w prywatnej placówce (500 zł ),z tego co czytałam zajęcia 2 razy w tyg ale proszą żeby zapisywać się szybciej,bo może nie być miejsca później. A szkoła od 20 tc. Dzisiaj zagadam z lekarzem,bo potrzebne zaświadczenie ,że nie widzi przeciwskazan.A może zacznijmy temat szkoły rodzenia , czy któraś byłaby zainteresowana ??
Moja siostra chodziła w pierwszej ciazy i już chce mi podawać kontakt do swojej położnej , nudzę się w domu na tym l4 a każda wiedza w pierwszej ciazy z takiego rodzaju źródła się przyda ,
to jest ryzyko skorygowane? Wydaje mi się że wynik nie jest aż taki złyEch odebrałam wyniki testu pappa ryzyko trisomii 22 1:200 też zrobimy nifty..