reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Hej dziewczyny, dobrego weekendu! 😘

Ja mam opcje odziedziczyć taki kosz po rodzinie, ale jakoś mam wątpliwości bo myślałam ciągle o dostawce. Dlaczego Mojżesz jest tak polecany przez położne?

Podpowiesz jak komponujesz posiłki? Znalazłaś jakąś fajną ściągnę na necie? Wyniki wyszły mi prawie identyczne niestety. Ja całe życie jadłam też 3 posiłki, ok 5 h odstępu, ciężko będzie mi się przestawić
niestety z ta ilością posiłków to jak nie pamietam to bym dalej 3 jadła i długie odstępy czasu. Takich przykładów co można jeść jest w necie bardzo dużo wiec można sobie wybrać pod siebie idealny. Trochę szukam inspiracji na insta ( wpisuje hasłami) i na yt dużo filmów oglądam ( np. Nie słodzę).
Wywaliłam z diety ziemniaki i biała mąkę ( wiec tradycyjne naleśniki, pierogi, pieczywo odpadło) oraz słodycze ( chociaż od nich mnie trochę odrzuciło w ciąży).
Staram się tez odpowiednio przygotowywać czyli nie doprowadzać do rozgotowania warzyw czy kasz, owsiankę zalewać najpierw ( o ile nie robię wersji nocnej, która ubóstwiam) ale już nie daje do niej dojrzałego banana, rodzynek itp tylko np. Jabłko, morele itp… ost dużo soczewicy jem ( różne wariacje wege gulaszu). Trochę potestuje przepisy to będę potem wrzucać fotki 😁

Pewnie tylko w ciąży. Ja przed ciazą robiłam krzywą i było ok. Dopiero w ciąży takie skoki. Po ciąży na szczęście wróciło do normy. Ciekawe jak będzie teraz...

A mi się dzisiaj śniło że mąż kolezanki z pracy chciał zabić inną koleżankę🤣🤣🤣
ja nigdy wcześniej nie robiłam krzywej bo zawsze cukier na czczo dobry wiec nie kierowali dalej… podejrzewam cukrzyce / IO dlatego u siebie w ost roku bo miałam problem aby schudnąć ( pomimo ograniczania kalorii i ćwiczeń ale to był tez taki niecały rok po porodzie przedwczesnym) , może w poprzedniej mi się robiła i tak mi zostało…. Lepiej się czuje na niskim IG :)

Ale może to nie ma żadnego wpływu i laboratoria pracuje bo przecież inaczej powinni o tym poinformować. Tak mi się przypomniało ze jakiś w styczniu mają bo kiedyś z Chinka pracowałam;)
Nawet poczytałam o tym im chińskim nowym roku w internecie i faktycznie tam mocno świętują bo przez tydzień mają pozamykane urzędy itp😏 ale w tym roku to przypada dopiero po naszym 20 stycznia.

niestety z ta ilością posiłków to jak nie pamietam to bym dalej 3 jadła i długie odstępy czasu. Takich przykładów co można jeść jest w necie bardzo dużo wiec można sobie wybrać pod siebie idealny. Trochę szukam inspiracji na insta ( wpisuje hasłami) i na yt dużo filmów oglądam ( np. Nie słodzę).
Wywaliłam z diety ziemniaki i biała mąkę ( wiec tradycyjne naleśniki, pierogi, pieczywo odpadło) oraz słodycze ( chociaż od nich mnie trochę odrzuciło w ciąży).
Staram się tez odpowiednio przygotowywać czyli nie doprowadzać do rozgotowania warzyw czy kasz, owsiankę zalewać najpierw ( o ile nie robię wersji nocnej, która ubóstwiam) ale już nie daje do niej dojrzałego banana, rodzynek itp tylko np. Jabłko, morele itp… ost dużo soczewicy jem ( różne wariacje wege gulaszu). Trochę potestuje przepisy to będę potem wrzucać fotki 😁
polecam naleśniki z mąki pełnoziarnistej ja od dwóch lat tylko na takiej jestem z własnego wyboru

Nawet poczytałam o tym im chińskim nowym roku w internecie i faktycznie tam mocno świętują bo przez tydzień mają pozamykane urzędy itp😏 ale w tym roku to przypada dopiero po naszym 20 stycznia.
Hejka dziewczyny 😁Tak czytałam też na ten temat i wszędzie w necie info że po 20 stycznia .Nic mi nie pozostaje tylko czekać . @Violk4 mam nadzieję,że w moim przypadku to przychodnia zawaliła i Twój wynik będzie szybciutko dostępny .

polecam naleśniki z mąki pełnoziarnistej ja od dwóch lat tylko na takiej jestem z własnego wyboru
taaak ja tez jak w domu to głównie na pełnoziarnistej. Ale teraz szukam inspiracji na migdałową, z ciecierzycy itp… Chodzi mi tez o to, ze teraz zwracam uwagę i na mieście nie jem takich rzeczy z białej, sprawdzam aby w pieczywie nie było itp. Kiedyś nie byłam aż tak wybredna 🙈 nie jadłam ale nie popadałam w skrajność 🙈

reklama
Do góry