reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Mieszkam nad morzem i zawsze się zastanawiam: pooo co tu ludzie przyjeżdżają, co ciekawego w tym morzu widzą 😂

Ja jestem 13+5 i wydaje mi się, że mam mniejszy niż wcześniej 😆 ale wcześniej to pewnie były "zapowietrzone" jelita 😄
Nie wchodzę w żadne spodnie ani leginsy, kupiłam rajstopy ciążowe i w nich ciągle śmigam, czekam na paczkę z sinsay jeszcze. Więc coś tam urósł ale się rozlało i nie widać 😁
Chciałabym już mieć widoczny bęben, to może poczuje w końcu tą ciążę, bo do tej pory do mnie nie dochodzi 🤔

Ja pappy nie robiłam ale na usg mi doktorek takie cos wyliczyl i Trochę nie rozumiem tego ryzyka podstawowego i skorygowanego. W czym roznica
U mnie 1:608 i 1:12176. Podpowie ktoś? 😁
Mi lekarz mówił że ryzyko podstawowe to jest z wieku, ile mamy lat, a skorygowane to wynik z krwi

Z tym jedzeniem to jakaś masakra. Ja jestem ciągle głodna. Porcje u mnie wieksze, bo nienajadam się tymi co ptzed ciążą. Teraz aż musiałam z pracy wyjść i kupić bułkę, bo bym chyba padła. Nie chcę myśleć ile przytyłam od ostatniej wizyty....
I co już po bułce, a bym teraz coś słodkiego wciągła 🤪
Ja zauważyłam że jeśli robię dłuższą przerwę niż 2 godziny w jedzeniu to mnie zaczyna mdlić i ciągnąć na wymioty.. więc z zegarkiem w ręku coś przegryzam co 2 godzinki 🤤🤤🤤

Ja tez planuje zakupić chicco, bardzo fajne rozwiązanie na początek 😉
Hej, ja dziś mam szalony dzień, bo syn został ze mną w domu. Jakby to powiedzieć..zaspaliśmy do przedszkola 😁 Nie chciałam już gnać na szybko z nim, bez śniadania. Mamy więc taki luźniejszy dzień choć tak naprawdę intensywny,jak to z dzieckiem. 🙈

Ja też będę chciała kupować dostawkę Chicco, choć na pewno używaną, bo szkoda mi $ na nową.
Dla syna nie miałam i strasznie się męczyłam, bo w nocy ciągle go musiałam głaskać i trzymać za rękę przez szczebelki łóżeczka. Poza tym do karmienia piersią wydaje mi się to fajna opcja. Pamiętam ten koszmar jak trzeba było wyjąć dziecko z łóżeczka do karmienia, potem odłożyć a przy odkładaniu dziecko się często wybudzało. 🙈 I zabawa od nowa.

Ja też pochodzę z nad morza, choć teraz nie mieszkam i zawsze najciemniej jest pod latarnią, bo do plażowania byłam ostatnia 😂 za to do spotkań wieczornych ze znajomymi na kocyku na plaży pierwsza 😂
Ja tez jestem z nad „morza”, 3miasto😻😻😻 i również jeżeli chodzi o plażowanie to siła mnie nikt nie wyciągnie 😂 ale spacerki uwielbiam, zwłaszcza wiosna, jesienią i zima ( brak turystów 🙈)

Właśnie ja muszę sobie domówić jeszcze inny kolor spódnczki (wcześniej wzięłam czarną) i z dwie pary leginsów jeszcze :D
Mąż mówił, że płaci, to trzeba korzystać.
A Tobie @konwalia_[/USER
[/QUOTE]
O, a co to za spódniczki?
Właśnie się zastanawiam, czy nie kupić jakiegoś kompletu do zdjęć, który będzie rósł razem ze mną, bo już mąż zwraca mi uwagę, że miałam robić foto brzuszka, a nie mam jeszcze żadnego 😱 Ale nie chcę robić w bieliźnie, więc może taka spódniczka i jakiś top będą rozwiązaniem 🤔🤔🤔

Ja zauważyłam że jeśli robię dłuższą przerwę niż 2 godziny w jedzeniu to mnie zaczyna mdlić i ciągnąć na wymioty.. więc z zegarkiem w ręku coś przegryzam co 2 godzinki 🤤🤤🤤
Na poczatku tak miałam. Nie wymioty, a nudnosci 8 jak jadłam to było ok wiec wsuwałam czego efektem było +2kg. Teraz jem, bo jestem głodna i musiałam podnieść porcje, bo zjadłam i zagladałam, że nie możliwe, że to koniec... Za 2 tyg wizyta i aż ciekawa jestem jaka waga będzie (bo nie mam wagi).

A moja tylko na dworze w wózku. Moja wiosenna to się wychodziło. Za to książki na ławce czytałam.
Moja też na spacerach spała i to nawet 2/3 godziny 😃 tylko nie mogłam usiąść na ławce, bo zaraz się budziła 😅 cały czas musiałam spacerować. 😅 potem to już słuchawki brałam i oglądałam seriale z telefonu robiąc kolejne kółka w parku 🙈

Właśnie ja muszę sobie domówić jeszcze inny kolor spódnczki (wcześniej wzięłam czarną) i z dwie pary leginsów jeszcze :D
Mąż mówił, że płaci, to trzeba korzystać.
A Tobie @konwalia_ Tomi powinien płacić za reklamę 🤣
Też mam już odłożone w koszyku 4 pary legginsow z Tomiego, ale poczekam chyba na wypłatę🤪
Na razie wchodzę we wszystkie stare spodnie, tylko te z guzikiem i rozporkiem mnie trochę drażnią na dłuższą metę. A po domu mam mnóstwo starych legginsów bo na szczęście je uwielbiam 😂

reklama
Do góry