Jeszcze a propos czasu kiedy pobierana jest pappa to kolejna sprawa która mnie niezmiernie wkurza w opiece prenatalnej - jedni lekarze mówią że musi być pobrana razem, a inni że powinna być pobrana między 9-10 tc, a USG najlepiej w okolicach 12 tc. Przeszukałam internety w tym temacie, wywiady i wypowiedzi z specjalistów no i zdanie są dokładnie tak podzielone
jak żyć w tej ciąży?
/śmiech przez łzy/
Ja właśnie wróciłam od dentysty i jestem zasmucona bo kazał mi definitywnie wyrwać 6
najgorzej że już w zeszłym roku wiedziałam że będzie do rwania, ale najpierw histeroskopia, potem nieudana stymulacja, potem głowa zajęta tym co zrobić żeby się udało, w końcu kolejna stymulacja, myślałam że będzie transfer mrożony ale jednak był świeży, więc ostatecznie nie wyrwałam. Czuję się źle z faktem że teraz narażam dziecko na niebezpieczeństwo, nie mówiąc już o antybiotykach itp.
dodatkowo dzisiaj kazał wyrwać dwie 8. Już umówiłam się do chirurga szczękowego, ale co to będzie nie wiem. Na heparynie i acardzie mogą mi odmówić zabiegu. Macie doświadczenie z takimi przypadkami?
Zadzwoniłam też do poradni zdrowia psychicznego bo widzę że te moje spadki nastroju i ataki paniki nie mijają, ale oczywiście tak jak z ginekologiem, niby bez skierowania, niby do 7 dni roboczych mają obowiązek przyjąć kobietę w ciąży, ale niestety wszyscy mają to głęboko w d...