reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Jak sobie chwalisz Thermomixa? Często używasz?
Ja mam termo i polecam z całego serca :) używam codziennie. Rano owsianka później jakaś zupa lub zupa krem i dwa razy w tygodniu chlebuś lub bułki :) dodatkowo drugie dania typu placki, mikstury na zapiekanki makaronowe wszystko w termo :) dzisiaj mam zamiar jeszcze zrobić ciasto marchewkowe i ciasteczka owsiane bo mój mąż wraca z delegacji a to są zdrowe przekąski które ja tez bez wyrzutów sumienia mogę sobie podjadać 😃

reklama
Właśnie apropo brania kąpieli czy prysznica ?
Ja zawsze musiałam mieć prawie wrzątek i do tej pory się tak kąpie, zastanawiam się czy to może zaszkodzić w jakiś sposób ?..
Mi lekarz powiedział, że do końca ciąży mam nie kąpać się w wannie. Pomijając fakt gorącej wody mówił też że sprzyja to infekcjom intymnym bo w ciąży zmienia się całkiem ph, chyba że brała bym wcześniej prysznic, a później wchodziła do letniej wody w wannie.

Heheh :) bo właśnie na takich zdjęciach czasem ciężko coś rozpoznać. Ja pierwsze zdjęcie bobaska które wysłałam teściowej - dla mnie było mega wyraźne, a teściowa dwa tygodnie później do mnie żebym jej powiedziała gdzie jest główka a gdzie nóżki bo ona nie widzi 😂

Ja właśnie jestem mega ciekawa jak teraz wyglada bejbik bo ostatnie zdjęcia mam tylko te trzy z 19 grudnia i wtedy miał 8 cm, a teraz na pewno jest juz większy bo będę zaczynać 16 tydzień w niedziele i chciałabym mieć jakieś aktualne zdjęcie żeby sobie patrzeć 😃
Ja mam to jedno z prenatalnych fajne że widać bejbika, nawet porównuje sobie ze zdjęciem syna z tego samego tygodnia i wydaje mi się że córa będzie podobna 🙈😁😁 często sobie podglądam 🙈

Ostatnia edycja:
Jeszcze a propos czasu kiedy pobierana jest pappa to kolejna sprawa która mnie niezmiernie wkurza w opiece prenatalnej - jedni lekarze mówią że musi być pobrana razem, a inni że powinna być pobrana między 9-10 tc, a USG najlepiej w okolicach 12 tc. Przeszukałam internety w tym temacie, wywiady i wypowiedzi z specjalistów no i zdanie są dokładnie tak podzielone 🙃🙃 jak żyć w tej ciąży? 😅 /śmiech przez łzy/

Ja właśnie wróciłam od dentysty i jestem zasmucona bo kazał mi definitywnie wyrwać 6 :( najgorzej że już w zeszłym roku wiedziałam że będzie do rwania, ale najpierw histeroskopia, potem nieudana stymulacja, potem głowa zajęta tym co zrobić żeby się udało, w końcu kolejna stymulacja, myślałam że będzie transfer mrożony ale jednak był świeży, więc ostatecznie nie wyrwałam. Czuję się źle z faktem że teraz narażam dziecko na niebezpieczeństwo, nie mówiąc już o antybiotykach itp. :( dodatkowo dzisiaj kazał wyrwać dwie 8. Już umówiłam się do chirurga szczękowego, ale co to będzie nie wiem. Na heparynie i acardzie mogą mi odmówić zabiegu. Macie doświadczenie z takimi przypadkami?
Zadzwoniłam też do poradni zdrowia psychicznego bo widzę że te moje spadki nastroju i ataki paniki nie mijają, ale oczywiście tak jak z ginekologiem, niby bez skierowania, niby do 7 dni roboczych mają obowiązek przyjąć kobietę w ciąży, ale niestety wszyscy mają to głęboko w d... ;)

Jeszcze a propos czasu kiedy pobierana jest pappa to kolejna sprawa która mnie niezmiernie wkurza w opiece prenatalnej - jedni lekarze mówią że musi być pobrana razem, a inni że powinna być pobrana między 9-10 tc, a USG najlepiej w okolicach 12 tc. Przeszukałam internety w tym temacie, wywiady i wypowiedzi z specjalistów no i zdanie są dokładnie tak podzielone 🙃🙃 jak żyć w tej ciąży? 😅 /śmiech przez łzy/

Ja właśnie wróciłam od dentysty i jestem zasmucona bo kazał mi definitywnie wyrwać 6 :( najgorzej że już w zeszłym roku wiedziałam że będzie do rwania, ale najpierw histeroskopia, potem nieudana stymulacja, potem głowa zajęta tym co zrobić żeby się udało, w końcu kolejna stymulacja, myślałam że będzie transfer mrożony ale jednak był świeży, więc ostatecznie nie wyrwałam. Czuję się źle z faktem że teraz narażam dziecko na niebezpieczeństwo, nie mówiąc już o antybiotykach itp. :( dodatkowo dzisiaj kazał wyrwać dwie 8. Już umówiłam się do chirurga szczękowego, ale co to będzie nie wiem. Na heparynie i acardzie mogą mi odmówić zabiegu. Macie doświadczenie z takimi przypadkami?
Zadzwoniłam też do poradni zdrowia psychicznego bo widzę że te moje spadki nastroju i ataki paniki nie mijają, ale oczywiście tak jak z ginekologiem, niby bez skierowania, niby do 7 dni roboczych mają obowiązek przyjąć kobietę w ciąży, ale niestety wszyscy mają to głęboko w d... ;)
U mnie znowu i krew i usg musi być zrobione w widełkach czasowych dla prenatalnych (od 11+0), do tego odstęp tygodniowy między jednym a drugim. Czyli jeszcze inaczej...

Zrobiłam pappe dzień po USG i tego samego dnia też miałam juz wynik i pelney opis od lekarza. Bo odesłałam na maila i zaraz dostałam uzupełnione ryzyko o wyniki pappy. I coraz bardziej uświadczam się w przekonaniu, że bezsensu wykonywanie tej pappy, ważniejsze jest usg

A jak nasza Pszczolka ? Masz moze juz wyniki
Dziś tam dzwonilam, bo mialy być w ciągu tygodnia, ale otrzymałam info że wyników jeszcze nie ma proszę uzbroić się w cierpliwość ☹️ Łatwo powiedzieć ☹️

Też się zastanawiam i praktycznie codziennie o was myślę .
Dziękuję ❤️

Powiem Wam że dziś mam kryzys. Jestem mi cholernie ciężko i nie radzę sobie ze swoimi emocjami. Na wizycie u endokrynologa się poryczalam i nie mogłam się uspokoić a kobitka nie wiedziała jak mi pomóc. Nie zdarzyło mi się jeszcze żebym się rozkleiła przy kimś obcym (prócz psychologa), bo jestem z takich osób które trzymają wszystko w sobie a dziś pękłam. Muszę znowu umówić się na psychoterapię bo ponownie życie mi się sypie.

@EJK85 nawet nie wiesz jak się cieszę z Twojej dzisiejszej wizyty!! 😍 😍 bardzo się cieszę, że tak przebiegła i że lekarz poświęcił Ci odpowiednią ilość czasu:-)

Ja posiadam Thermomix i jestem bradzo zadowolona :-) oczywiście przepisy trzeba też doprawić po swojemu, a niekoniecznie sugerować się podanymi ilościami :-)

reklama
Do góry