reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Gdyby udało się uchwycic ten nosek u mojego bejbika odetchnęłabym porządnie, a tak jednak w głowie siedzi. Ale jest zdecydowanie lepiej. Pójdę za tydzień na powtórkę to się wszystko rozwiąże 😁

Za chwilę ruszam 300km do rodzinki z wieściami🥳 nie wiem jak nadrobię czytanie później, tak się rozpisałyście 😂

Wy też macie tyle zdjęć z prenatalnych? 😂😂 liczyłam, że dostanę 2 może 3 🫢
Wow zazdro 😍😍😍 ja dostałam tylko trzy fotki: jedna karku, jedna serca i jedna mózgu

Ja mam teraz ochotę na pomidory,leczo, pomidorowa cały czas chodzą za mną dzis też pomidorowa i naleśniki 😄🙈
Ogórkowa mi się marzyła jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży😂😂
Teraz też wszystkie zupy mogę jeść na zmianę przez 7 dni w tygodniu. :)
Ale jutro mój ukochany zaplanował sobie typowy polski obiad ziemniaki, schabowy plus surówka bo mówi że ostatni raz jadł taki w listopadzie 😂😂😂

Do mnie dotarł w grudniu, ale że zbiegło się to u mnie z największym nasileniem mdłości to dopiero od jakiegoś tygodnia eksperymentuję :-)

Mnie ciekawi chlebek i bułeczki. Oraz placki ziemniaczane podobno wystarczy 45 s i gotowe do pieczenia. Mój mąż uwielbia i zapowiedział pierwsze co mam mu zrobić 😊 a dla mnie zawsze było koszmarem ucieranie ziemniaków 😂

Właśnie apropo brania kąpieli czy prysznica ?
Ja zawsze musiałam mieć prawie wrzątek i do tej pory się tak kąpie, zastanawiam się czy to może zaszkodzić w jakiś sposób ?..
Ojej, w takim razie najlepiej jakbyś się przestawiła na nieco zimniejsza wodę. Zbyt ciepła woda może powodować odklejanie się macicy - takie mam info od lekarza. Ja sama cierpię z powodu ochłodzenia swoich kąpieli odkąd zaszłam w ciąże 😂 bo uwielbiam wrzątek chociaż jest niezdrowy dla skory - szczególnie zima i latem kiedy tylko w ten sposób mogę zagrzać zimne stopy itp 😂 i do tej pory kapie się tylko w prysznicu bo nie kupiłam jeszcze termometru do wody żeby kapać się w wannie - nie ufam swojemu osądowi bo dla mnie np ciepła woda jest już parząca dla mojego męża 😂 wiec muszę w końcu zebrać się i kupić termometr zanim zanurzę się cała w kąpieli w wannie. Temperatura która poleca się dla ciężarnych to najlepiej temperatura ciała, a max temperatura 38 stopni

Ja mam chyba z 12 zdjęć a tylko na jednym widzę że to moje dziecko 🤣 reszta dla mnie to jakieś plamki dziwne 😂
Heheh :) bo właśnie na takich zdjęciach czasem ciężko coś rozpoznać. Ja pierwsze zdjęcie bobaska które wysłałam teściowej - dla mnie było mega wyraźne, a teściowa dwa tygodnie później do mnie żebym jej powiedziała gdzie jest główka a gdzie nóżki bo ona nie widzi 😂

Ja właśnie jestem mega ciekawa jak teraz wyglada bejbik bo ostatnie zdjęcia mam tylko te trzy z 19 grudnia i wtedy miał 8 cm, a teraz na pewno jest juz większy bo będę zaczynać 16 tydzień w niedziele i chciałabym mieć jakieś aktualne zdjęcie żeby sobie patrzeć 😃

Ojej, w takim razie najlepiej jakbyś się przestawiła na nieco zimniejsza wodę. Zbyt ciepła woda może powodować odklejanie się macicy - takie mam info od lekarza. Ja sama cierpię z powodu ochłodzenia swoich kąpieli odkąd zaszłam w ciąże 😂 bo uwielbiam wrzątek chociaż jest niezdrowy dla skory - szczególnie zima i latem kiedy tylko w ten sposób mogę zagrzać zimne stopy itp 😂 i do tej pory kapie się tylko w prysznicu bo nie kupiłam jeszcze termometru do wody żeby kapać się w wannie - nie ufam swojemu osądowi bo dla mnie np ciepła woda jest już parząca dla mojego męża 😂 wiec muszę w końcu zebrać się i kupić termometr zanim zanurzę się cała w kąpieli w wannie. Temperatura która poleca się dla ciężarnych to najlepiej temperatura ciała, a max temperatura 38 stopni
Ja teraz też zrezygnowałam z kąpieli w wannie, bo uwielbiałam moczyć się we wrzątku 😎 Może w późniejszych miesiącach też się zaopatrzę w taki termometr i się wyłożę z brzuchem 😁

Mnie ciekawi chlebek i bułeczki. Oraz placki ziemniaczane podobno wystarczy 45 s i gotowe do pieczenia. Mój mąż uwielbia i zapowiedział pierwsze co mam mu zrobić 😊 a dla mnie zawsze było koszmarem ucieranie ziemniaków 😂
ja dziś też robiłam dosłownie kilka minut ale nie mam thermomixa a jedynie maszynkę do mięsa z wymienną końcówką do tarcia 😉 mega ułatwienie

reklama
Do góry