reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny tak szalejecie z postami że 2 dni w pracy i nie jestem w stanie was nadrobić:)
Co do kawy to ja już nie pije wogole bo przestała mi smakować ( przed ciąża nawet 3-4 dziennnie). Detektora raczej nie kupuje bo o dziwo jestem narazie w miarę spokojna czasem mam jakieś chwilowe napady paniki czy wszystkie dobrze ale na szczęście zaraz mi przechodzą. Aż sama jestem w szoku :)
Co do ciuszków i kompetowania wyprawki to jeszcze czekam nic nie kupuje ( No poza jednym malutkim misiem króliczkiem 😄).
Dziś też kupiłam poduszkę do spania C zobaczymy czy się sprawdzi :) narazie mąż robi za poduszkę 😆
Dziś wracam z pracy a tu domowe burgery mi na kolację zrobił 🥰

Dziewczyny mam pytanie do tych, które są bardziej doświadczone i jest to ich kolejna już ciąża. 😁 Ja jestem teraz w 15 tygodniu i mam wrażenie ze w ciągu ostatnich dni poczułam dwa razy lekkie dotknięcie dziecka. Czy to jest możliwe na tym etapie ??? 😁 Jestem świadoma tego, ze można ruchy dziecka pomylić z bulgotaniem w brzuchu albo wzdęciami, ale w momencie tego dotknięcia nic się w moim brzuchu nie działo i dodatkowo było to mniej więcej w miejscu gdzie powinna być u mnie macica. Nie można tego nazwać kopnięciem, po prostu mam wrażenie jakby dziecko mnie dotknęło od środka 😂 wiem ze to może dziwnie i śmiesznie brzmieć ale czułam to dokładnie 😃 mój mąż się ze mnie śmieje i twierdzi ze nie ma takiej możliwości żeby poczuć dotyk tak małej istotki jeszcze i wątłej. Ale czytałam ze w 15 tygodniu dziecko może już mieć nawet 16 cm (ja byłam ostatni raz u lekarza 19 grudnia na prenatalnych i miało 8,5 cm a teraz nie wiem ile ma bo wizyta dopiero 11.01). To jest pierwsza ciąża i lekarz mówił ze mogę zacząć czuć ruchy koło 20 tygodnia dopiero No i zastanawiam się czy sobie wkręcam czy to możliwe ze coś czuje 😃
Ja czułam regularnie od 14 tc w pierwszej ciąży 🙂 pierwsze były jak takie pęknięcia maleńkich baniek w brzuchu 🙂

Dziewczyny mam pytanie do tych, które są bardziej doświadczone i jest to ich kolejna już ciąża. 😁 Ja jestem teraz w 15 tygodniu i mam wrażenie ze w ciągu ostatnich dni poczułam dwa razy lekkie dotknięcie dziecka. Czy to jest możliwe na tym etapie ??? 😁 Jestem świadoma tego, ze można ruchy dziecka pomylić z bulgotaniem w brzuchu albo wzdęciami, ale w momencie tego dotknięcia nic się w moim brzuchu nie działo i dodatkowo było to mniej więcej w miejscu gdzie powinna być u mnie macica. Nie można tego nazwać kopnięciem, po prostu mam wrażenie jakby dziecko mnie dotknęło od środka 😂 wiem ze to może dziwnie i śmiesznie brzmieć ale czułam to dokładnie 😃 mój mąż się ze mnie śmieje i twierdzi ze nie ma takiej możliwości żeby poczuć dotyk tak małej istotki jeszcze i wątłej. Ale czytałam ze w 15 tygodniu dziecko może już mieć nawet 16 cm (ja byłam ostatni raz u lekarza 19 grudnia na prenatalnych i miało 8,5 cm a teraz nie wiem ile ma bo wizyta dopiero 11.01). To jest pierwsza ciąża i lekarz mówił ze mogę zacząć czuć ruchy koło 20 tygodnia dopiero No i zastanawiam się czy sobie wkręcam czy to możliwe ze coś czuje 😃
W pierwszej ciąży poczułam ruchy w 17tyg. To takie uczucie jak dotyk skrzydełkami motylka. Takie muśnięcia. Wszystko zależy gdzie umiejscowione jest łożysko i anatomii kobiety😊

Ja zamierzam poprosić teraz lekarza zeby następne wizyty były co 3 tygodnie, powiem mu, że mnie to mega stresuje i zobaczę czy da się namówić. Ostatnio udało mi się z nim wynegocjować wizytę o kilka dni wcześniej 🤣 może i teraz się zgodzi... pewnie ma nie jedną taka pacjentkę.
Mnie też moja już spławiła z częstymi wizytami.... miałam mieć kolejną za dwa tygodnie, a tu pani z rejestracji wczoraj niespodziewanie zmieniła mi termin na wcześniejszy, bo pani doktor nie ma w moim pierwotnym terminie 🤷🏻‍♀️😆😆 No to jak mnie zobaczy, to pewnie pomyśli, że coś pomajstrowalam z wcześniejszą datą - ciągle widzi moją nieszczęśliwą minę, jak mi nie pozwala przyjść wcześniej 😆

Ja czułam regularnie od 14 tc w pierwszej ciąży 🙂 pierwsze były jak takie pęknięcia maleńkich baniek w brzuchu 🙂
Kiedyś któraś z dziewczyn porównała pierwsze ruchy swojego dziecka do trzepotania skrzydeł motyla 🥰 ja już chcę to poczuć!

Gratulacje dla dziewczyn po dzisiejszych wizytach ;) piękne bobaski ❤

W pierwszej ciąży zaczęłam czuć w okolicy 20 tygodnia.

Ja w pierwszej ciąży poczułam ruchy w 19 tygodniu. Podobno w drugiej może to nastąpić wcześniej 😄 zobaczymy 😄

Ale naprodukowałyście- dopiero skończyłam nadrabiać.
Gratuluję wszystkim dzisiejszych wizyt😍😍😍💙
Kawę pije 1 słabą dziennie - chyba bardziej dla zapachu ja parze aniżeli dla smaku. Przed ciąża piłam 2 duże.
Dziś mialam produktywny dzień. Zrobilam 3 prania, obiad na 2 dni( nie z domem dżemowym- uśmiałam się do łez) I trochę ogarnęłam kurze. Efekt- zasnęłam na 1.5 h po południu bo byłam wykończona🤣

reklama
@Tereska95 a ja mysle ze jest to możliwe :) ! W 1 ciazy poczulam takie jakby pukanie wlasnie jakos w 15 tyg I wiedxialam ze to to bo pare razy sie powtorzylo jesxcze w kolejnych dniach I pozniej to juz bylam pewna na 100%

Do góry