reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Dziewczyny!!! Jestem po! Wszystko dobrze, lekarz wszystko pomierzył, pokazywał ❤️ rozpoznałam mózg, kończyny, nosek, żuchwę i to by było na tyle😂 dopatrzenie żołądka to dla mnie za dużo. 😂
Pobrali mi na miejscu krew do pappy, za tydz ma być wynik. Zmierzył mi podwójnie cisnienie z każdej ręki, powiedział że ryzyko chorób minimalne, mąż jeszcze dopytał czy jest coś, czym powinnyśmy się niepokoić, powiedział że absolutnie nie. A i najprawdopodobniej dziewczynka. Ale wiadomo, to jeszcze nie jest sto procent pewności. Powiem Wam odetchnęłam z ulgą. Siedziałam tam cała w stresie, cisnienie oczywiście jak na siebie u lekarza wyższe. 😅 jestem szczęśliwa ❤️

reklama
Dziewczyny nie wiem czy temat był poruszany. Czy pijecie kawę w ciąży? Dzisiaj wypiłam mała a ile się nasłuchałam od koleżanki ..
Nie byłabym w stanie przełknąć, odrzuciło mnie kilka tygodni temu. Ale jedna mała kawa to chyba nie jest dużo, no chyba że ktoś spożywa dodatkowo w dużych ilościach inne produkty z kofeiną (nawet w herbacie jest).

Jak będzie już wątek prywatny to napiszę o moich przypuszczeniach. Wiadomo że mogę się mylić ale niektóre pytania które zadaje mi ta osoba w pracy mnie zdeko szokują bo tylko tu o tym pisałam 😱

Na prawdę jestem w szoku że gdzieś mogą znaleźć się takie osoby.. mam też kilka takich ciekawskich w pracy i zawsze się zastanawiałam jak bardzo ich życie musi być nudne że tak bardzo interesują się czyimś 🤣🤣

Dziewczyny nie wiem czy temat był poruszany. Czy pijecie kawę w ciąży? Dzisiaj wypiłam mała a ile się nasłuchałam od koleżanki ..
Podobno można, ale mnie jakoś odrzuciło od kawy. Zupełnie mi teraz nie smakuje. Chyba że moka - kawa o smaku kakao 😅. Ale za to zdziwiłam się, że nie wolno herbat pić. I to najbardziej szokuje ludzi ;p.

Nie byłabym w stanie przełknąć, odrzuciło mnie kilka tygodni temu. Ale jedna mała kawa to chyba nie jest dużo, no chyba że ktoś spożywa dodatkowo w dużych ilościach inne produkty z kofeiną (nawet w herbacie jest).
Dokładnie tak myślę 😊 gdyby mnie nie odrzuciło to pewnie pilabym codziennie, jednak teraz to nawet od herbaty mnie odrzuca 😅

W ogóle dzisiaj jest pierwszy dzień od kiedy nie mam takich mdłości jak zazwyczaj, czuje się dobrze i nawet jestem głodna 🤣
Nie mam pojęcia czy się martwić czy cieszyć bo to dopiero 11+4 😅

Jestem już w domu. Moja lekarka zadziałała i przyjęli mnie zaraz po moim poprzednim wpisie. Niestety nie zbadała mnie osobiście, bo ma dziś dzień operacyjny i nie mogła się wyrwać. Zrobili mi USG i nie wiadomo jakiego pochodzenia jest ta krew. Możliwe że jest jakiś krwiaczek którego nie widać. Mam się oszczędzać i leżeć gdyby coś się działo zwiększyło się krwawienie mam wracać na IP. Niestety lekarz dziś również potwierdził że rokowania dla mojego synka są kiepskie. Obrzęk się nie zmniejszył a wadę serca widać na pierwszy rzut oka ☹️ Nie mniej jednak czekamy na wyniki z IMiD i mam nie tracić nadziei jakkolwiek to brzmi.

Bardzo Wam dziękuję za wszystkie kciuki, dobre słowo jesteście kochane ❤️

Obrzęk jeżeli nie ma podstawy imunologicznej to jest duża szansa aby się wchłoną, a jeśli nie to już w drugim trymestrze można podać leki wewnątrz maciczne tu są duże szansę 😊 zależy jaką wadę ma serduszko o tym mało czytałam i nie szukałam informacji, ale moją kuzynkę wystraszyli na prenatalnych że dziecko ma wadę serduszka na cito szukała lekarzy robiła badania prywatnie i okazało się że żadnej wady nie ma. Mam dużą nadzieję że będzie dobrze, a obrzęk wchłonie się sam✊

Moja miała 50 cm jak się urodziła. I rozmiar 56 nosiła dwa miesiące 😀 na początku to się w nich topiła. I teraz się zastanawiam czy kupować mniejszy rozmiar 😏
A urodziłaś sporo przed terminem czy po prostu taka malutka była? Moja miała 55 i była urodzona po terminie, ale ogólnie drobnej postury i sporo też spadła z wagi po porodzie.

Dokładnie tak myślę 😊 gdyby mnie nie odrzuciło to pewnie pilabym codziennie, jednak teraz to nawet od herbaty mnie odrzuca 😅

W ogóle dzisiaj jest pierwszy dzień od kiedy nie mam takich mdłości jak zazwyczaj, czuje się dobrze i nawet jestem głodna 🤣
Nie mam pojęcia czy się martwić czy cieszyć bo to dopiero 11+4 😅

Raczej się cieszyć, ja w okolicach 11 tez się lepiej czułam, na całe święta, jadłam i słone i słodkie i kwaśne 🤩 całe trzy dni. Żeby później zaczęło się na nowo… 🙉🙈 jeden dzień lepszy, jeden gorszy

reklama
Do góry