reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

To ja tak się wkopałam i nakupiłam bardzo mało rozmiaru 56, bo przecież szybko wyrośnie albo w ogóle nie założy... a nosiła go przez miesiąc z hakiem. Teraz na pewno dokupię, tylko znowu pory roku się nie zgadzają - starsze dziecko z grudnia, teraz będzie lipiec...
Moja miała 50 cm jak się urodziła. I rozmiar 56 nosiła dwa miesiące 😀 na początku to się w nich topiła. I teraz się zastanawiam czy kupować mniejszy rozmiar 😏

reklama
Właśnie kilka lat temu, w upalnym czerwcu, gdzie temp sięgały nawet 35 stopni, u jednej mojej znajomej dziecko w samej pieluszce leżało w tym koszu Mojżesza. Pamiętam, że jej mama była przerażona i za wszelką cenę chciała ja przykrywać 😂😂 Ale młodej było mega dobrze. 🤷🏻‍♀️ Ja też się boję komentarzy mojej rodziny, bo oni latem w największe temp. włożyliby dziecku ocieplaną czapeczkę i skarpetki 🙈🙊 To chyba takie pokolenie. 🙆‍♀️

Gdybyście widziały jak tu ubierają dzieci moja sąsiadka urodziła w Marcu widziałam małego jak wyszła na dwór 3 tygodnie po porodzie bez czapeczki, a tak gwizdało że chciało głowę urwać, często widziałam małe dzieci w fotelikach bez skarpetek w gołych stopkach, a zimno było. Pamiętam raz z mamą byłam na zakupach my ubrane w kurtki, a dziecko w spacerówce w samym sweterku ( mama śmiała się że w Polsce ludzie do pomocy społecznej dzwonili by gdyby widzieli taką sytuację że dziecko zaniedbane nie ubrane)

Nie chce napisać tego w zła godzinę, ale dzisiaj jest pierwszy dzień od nie wiem kiedy, jak nie wymiotowałam ani razu. 😄 błagaaam niech już tak zostanie! 🙃 mąż aż zaczął klaskać ze szczęścia i mówi, że musimy to uczcić i zamawia pizze 🤣 bo już tak za nim chodzi, a nie chciał robić mi przykrości i jeść beze mnie 🤣

Dziewczyny nie wiem czy temat był poruszany. Czy pijecie kawę w ciąży? Dzisiaj wypiłam mała a ile się nasłuchałam od koleżanki ..
Ja piłam jeszcze do zeszłego tygodnia 1-2 dziennie, zależnie jak mi się chciało ale nie pijałam raczej w te dni herbaty. Do 2 kaw dziennie jest dopuszczalne 🙂 ostatnio mnie jakoś odrzuciło, ale też jestem przeziębiona i przestawilam się na herbatę z imbirem 🙂

Gdybyście widziały jak tu ubierają dzieci moja sąsiadka urodziła w Marcu widziałam małego jak wyszła na dwór 3 tygodnie po porodzie bez czapeczki, a tak gwizdało że chciało głowę urwać, często widziałam małe dzieci w fotelikach bez skarpetek w gołych stopkach, a zimno było. Pamiętam raz z mamą byłam na zakupach my ubrane w kurtki, a dziecko w spacerówce w samym sweterku ( mama śmiała się że w Polsce ludzie do pomocy społecznej dzwonili by gdyby widzieli taką sytuację że dziecko zaniedbane nie ubrane)
Mieszkam w UK i jest dokładnie tak samo.

Wybacz teraz dojrzałam że y Ciebie też doszło do przeoczenia 🙈 tak myślałam że coś przeoczyłam bo na telefonie mialam 55 osób a na kartce mi wyszło 49 🤦 oczywiście 3 osoby usunęłam bo nie było od nich odpowiedzi od listopada a jedna udzielała się na innych wątkach "nałogowo" a u nas nic... Nie chciałam nikogo urazić jakby co 😉
Też siebie nie znalazłam 😅staram się udzielać jak tylko jestem wolna ale czasami godziny pracy niestety nie pozwalają na więcej 😅
Termin 21.07 a w piątek będę wiedziec dokładnie po prenatalnych

Mieszkam w UK i jest dokładnie tak samo.

To prawda. Pamietam raz przełom września/października było już dość zimno, bardzo wiało, miałam już kurtkę na sobie a i tak było mi zimno, w kolejce do lekarza dziecko na oko 6-8 miesięcy bez skarpetek! Gole stopki normalnie aż sine, a rodzice ubrani w polarki…

reklama
Do góry