reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

To prawda. Pamietam raz przełom września/października było już dość zimno, bardzo wiało, miałam już kurtkę na sobie a i tak było mi zimno, w kolejce do lekarza dziecko na oko 6-8 miesięcy bez skarpetek! Gole stopki normalnie aż sine, a rodzice ubrani w polarki…
Oh tak, oni tutaj od dziecka zahartowani. Ja wiecznie w płaszcze i szaliki opatulona a mąż i znajomi w sweterkach… 😂

reklama
Tez mnie to zastanawia czemu nie było widać wcześniej. Porównując USG z prenatalnych i z 2.5 tygodnia przed prenatalnymi to różnica niebo a ziemia tam nie było żadnego obrzęku. Tak istnieje malutka szansa że obrzęk jest tylko przez wadę serduszka. No ale Papa również wyszła tragicznie. Ryzyko wady genetycznej jest u nas bardzo duże. Czekam z niecierpliwością na telefon z IMiD chciałbym już wiedzieć.

Jaka masz Rh grupy krwi i jaki ma mąż. Właśnie u mojej kuzynki było tak że miała rh+ a mąż rh- okazało się że mają rodzaj konfliktu jak zrobiła test Coombsa wyszło. prenatalne wyszły tragicznie i z krwi i właśnie z USG urodziła zdrową dziewczynkę, ale odrazy brała leki jak tylko się dowiedziała.

Dziewczyny nie wiem czy temat był poruszany. Czy pijecie kawę w ciąży? Dzisiaj wypiłam mała a ile się nasłuchałam od koleżanki ..
Ja pije jedną, rozpuszczalną z mlekiem. Generalnie przed ciążą byłam mega kawoszką, ale jakoś mnie odrzuciło. Dodam że piłam sypaną z kawiarki bez mleka, bo tylko taka mnie stawiała na nogi i podnosiła to moje żenujące ciśnienie a teraz na samą myśl o takiej kawie mi niedobrze :p ale też już słyszałam, szczególnie w pracy zanim poszłam na l4, pijesz kawę, ło matko i córko, blebleble, od takich starszych wiekiem koleżanek.
Pytałam o te ćwiczenia w ciąży, powiedział że jak ciaza zdrowa to nie ma przeciwskazań, tak samo o lot samolotem (bo pod koniec stycznia będę lecieć), że spokojnie sobie mogę latać po całej Europie. Boże, to jest takie wyjątkowe uczucie oglądać to życie, które się w sobie nosi. Jestem w euforii. Rano pogoda była piękna jak się obudziłam, jak sprzątałam to leciała fajna muzyka i tak się nastrajałam, że to musi być udany dzień ❤️

Raczej się cieszyć, ja w okolicach 11 tez się lepiej czułam, na całe święta, jadłam i słone i słodkie i kwaśne 🤩 całe trzy dni. Żeby później zaczęło się na nowo… 🙉🙈 jeden dzień lepszy, jeden gorszy

No to dzisiaj będę świętować i może w końcu coś dobrego zjem na kolację 🤣
Już zapomniałam jak to jest jeść praktycznie wszystko 🤣

Oh tak, oni tutaj od dziecka zahartowani. Ja wiecznie w płaszcze i szaliki opatulona a mąż i znajomi w sweterkach… 😂

Mam dokładnie tak samo, ta zima w UK jest bardzo mroźna więc do pracy założyłam buty ponad kostkę żeby mi nie piździlo 🤣 na dzień dobry dostałam komentarz czy u mnie to już śnieg pada że tak się ubieram 🤣
Z której części uk jesteś? Bo ja z Londynu 🙃

Ile ja się nasłuchałam, żebym córce założyła skarpetki i czapkę... Booooziu 😂 . Po domu biega boso. A na wiosnę i jesień, to mało kiedy ma czapkę. Tylko jak wieje mocno. Babcie nie mogą tego przeżyć 🙈
Mieszkam w irlandii I tu inaczej sie dzieci wychowuje, na bank nie przegrzewa. Chodzę na pływanie z moimi dziewczynami i jestem jedyna która suszy włosy starszej córce bo ma długie. Irlandczycy wychodzą w mokrych. W listopadzie jak byłam na basenie to facet wynosił z basenu do samochodu córkę tak około 1.5 roku w bodziaku i spodenkach..bez czapki, kurtki, skarpet 😱 teraz na dyskoteki nie chodzę ale lata temu zawsze można było poznać dziewczynę z polski lub Europy wschodniej bo miala kurtke, czapke I szal zima a tutejsze dziewczyny jak mialy kurtke to bylo dobrze 😜

reklama
Do góry