reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Dziewczyny a czy mamy w gronie kogoś komu owszem, towarzyszą mdłości ale nie jakieś potworne, ale ani razu nie wymiotował? Bo mam wrażenie że tylko ja 🙈 myślałam że tak naprawdę niewiele kobiet wymiotuje w ciąży.
Nie wymiotowałam ;) mdłości czasami bardzo lekkie, ale tylko wieczorem lub w nocy. Ale codziennie biorę imbir i wit b6.
W święta wrócił mi za to większy ból piersi i to również w dzień.

W ogóle to brat męża z żoną pożyczyli nam detektor tętna 😍
Teraz tak zastanawiam się kiedy użyć, bo dzisiaj jest 10+1, producent zaleca od 14 tyg. Ale czytałam opinie, że już od 12 tyg wyczuwa tętno maluszka.

reklama
Dziewczyny a czy mamy w gronie kogoś komu owszem, towarzyszą mdłości ale nie jakieś potworne, ale ani razu nie wymiotował? Bo mam wrażenie że tylko ja 🙈 myślałam że tak naprawdę niewiele kobiet wymiotuje w ciąży.
Mdłości jak miałam to od początku bardzo delikatne i ani razu nie wymiotowałam... Niestety brak tych objawów tylko stresuje, Chociaż moja Pani ginekolog uspokaja i mówi, że ma dzieci i przy ciążach też nie wymiotowała.. Także wszystko chyba zależy od organizmu mimo wszystko.
Narzeczonego mama też była dwa razy w ciąży i tylko raz jej się zdarzyło zwymiotować, a poza tym nie czuła że jest w ciąży i urodziła zdrowe dzieci :) 😀

Nie wymiotowałam ;) mdłości czasami bardzo lekkie, ale tylko wieczorem lub w nocy. Ale codziennie biorę imbir i wit b6.
W święta wrócił mi za to większy ból piersi i to również w dzień.

W ogóle to brat męża z żoną pożyczyli nam detektor tętna 😍
Teraz tak zastanawiam się kiedy użyć, bo dzisiaj jest 10+1, producent zaleca od 14 tyg. Ale czytałam opinie, że już od 12 tyg wyczuwa tętno maluszka.

Ja bez problemu znajduje (prawie codziennie) tętno od 10+3, detektorem od 12 tygodnia, ale jestem dość szczupła i najwyraźniej dziecko jest z przodu. Myślę że możesz na spokojnie sobie próbować nawet już ale bez stresu - nastawiając się "raczej nie znajdę, a jak znajdę to fajnie". Szukaj bardzo nisko - zaraz nad spojeniem łonowym 🙂

Ja nie wymiotowałam ani razu, a mdłości już mi przeszły, poza tym ze brzuszek trochę się zaokragla, to już żadnych praktycznie objawow nie mam, a dziś byłam na 3 godzinnym spacerze, bo wreszcie odzyskałam siły :-) szczerze mówiąc czasami to już zapominam, ze w ciąży jestem ;-)

Ja też nie wymiotuję ale mdłości mam okropne. Szczególnie wieczorem. Czasami sobie myślę że jakbym zwymiotowała to byłoby mi lepiej. Wiem wiem wtedy też bym narzekała😉

Ja bez problemu znajduje (prawie codziennie) tętno od 10+3, detektorem od 12 tygodnia, ale jestem dość szczupła i najwyraźniej dziecko jest z przodu. Myślę że możesz na spokojnie sobie próbować nawet już ale bez stresu - nastawiając się "raczej nie znajdę, a jak znajdę to fajnie". Szukaj bardzo nisko - zaraz nad spojeniem łonowym 🙂
Dziekuję za instrukcję ;) kupię żel i będę próbować. Dam znać jak znajdę :)

reklama
Dziekuję za instrukcję ;) kupię żel i będę próbować. Dam znać jak znajdę :)
Trzymam kciuki, wspaniałe uczucie ❤️ ja swoją drogą boje się dnia kiedy nie znajdę serduszka po tym jak teraz zawsze jak "potrzebuje" to znajduje 🙈 niby wiem że maluch może się schować, że na tym etapie to naprawdę mało znaczy że detektorem nie umiem wyszukać ale mimo wszystko pewnie będę panikować 😂😂

Do góry