reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Cześć po świętach :)
Chociaż zostawiliśmy sami w domu, to totalnie mnie tych kilka dni zmiotło z planszy. W piątek mieliśmy prenatalne w 12+0 - na usg wszystko super :) Wiek ciąży oceniony na 2 dni starszy, więc w sumie nie wiem, którego terminu się trzymać, ale patrząc na oś wydarzeń wydaje mi się, że jednak oryginalnego a maluszek zdrowo rośnie :) Teraz czekamy na wyniki z krwi i 5.01 kokejna wizyta.
Jakoś jestem spokojniejsza i nie panikuję od kiedy na usg widać tak wyraźnie ludzkie kształty, których nie dane było mi oglądać w poprzednich straconych ciążach. Nawet odpuszczam rozstrząsanie znaczenia braku jakichś szczególnych objawów w tym momencie i się staram na spokojnie cieszyć. Odeszła mi np. niechęć do jedzenia - powiedziałabym, że z nawiązką, no nagle mam ochotę na wszystko i cały czas ;) Może wkrótce trochę się to wypośrodkuje:)

Za wszystkie wizytujacę mocno trzymam kciuki! ♡
Super, gratulacje! Pięknie widać maluszka ;)
Lekarz mówił już wstępnie jaka płeć?

Ja już po USG prenetalnym. Wyszło dobrze przeziernosc ok, kość nosowa jest, raczki., nóżki ok, wiek ciąży z USG 12+6 z om 12+2. Wynik z krwi za ok 10 dni. USG przez brzuch ale pomiar utrudniony przez ułożenie i tkankę tluszczową. Próbowała je trochę poobracac ale nie chciało współpracowac. Trzymam kciuki za wszytskie wasze wizyty w tym tygodniu.

Super, gratulacje! Pięknie widać maluszka ;)
Lekarz mówił już wstępnie jaka płeć?
Na prenatalnym nie (ze stresu sami nie zapytaliśmy), ale tydzień wcześniej lekarz prowadzący stwierdził, że na 80% to może być chłopiec. Wcześniej mimowolnie wizualizowaliśmy sobie dziewczynkę, więc mnie to wstępne określenie (do którego niby mamy się nie przywiązywać) trochę otworzyło;)

Nie wierzę - jednak udało mi się wychwycić tętno detektorem!! 🥰🥰🥰 jakie to super uczucie... Nawet nagrałam dyktafonem, żeby mąż też posłuchał. Przyłożyłam głowicę trochę wyżej niż wcześniej i było słychać raz lepiej, raz gorzej ale jednak wyraźnie. A dzisiaj dopiero 10+2.
Jak dzisiaj będzie u mnie dobrze na wizycie, to chyba sobie sama kupię. Jakim modelem wychwytujesz tak szybko tętno? 🤔

Dziewczyny ile u was trwało USG prenetalne? U mnie ok 15 min i nie wiem czy to nie za krótko przez to że dziecko nie chciało współpracowac. Czy takie USG nie powinno trwać min 30 minut?

Załączniki

• IMG_20221227_111156.jpg
    IMG_20221227_111156.jpg
    554,8 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Na kiedy masz termin
Na 4.07 z ostatniego usg
Dziewczyny ile u was trwało USG prenetalne? U mnie ok 15 min i nie wiem czy to nie za krótko przez to że dziecko nie chciało współpracowac. Czy takie USG nie powinno trwać min 30 minut?
Odpowiem jutro, bo mam o 11.30 tylko ja już mam wyniki z krwi, wiec pewnie będzie tez to brane pod uwagę i może trwać dłużej :-)

Do góry