reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Dobra mogę trochę odetchnąć na te święta.
Bobo rośnie jak szalone, ma już 3,76cm. Wychodzi, że przyspieszył 3 dni z terminem, ale poczekam aż mi na prenatalnych określą ostatecznie termin. Bardzo dużo się ruszał ❤️ machał rączkami i nóżkami 😍
Takie wiadomości i fotki są nam mega potrzebne!!! 😃 Gratuluje Pięknego Bobaska ❤️ Musimy się jakoś podnieść na duchu przed Świetami :-) ja mam dopiero za tydzień prenatalne, a już śniła mi się w nocy wizyta :-/

reklama
Czyli np. coś takiego, co załączyłam warto dodatkowo stosować i jednocześnie np. Pregna Plus, który biorę od początku? 🤔
Mam szwagierkę farmaceutkę i w kazdej z tych witamin dla kobiet jest kwas foliowy metylowany jak i normalny . Sama miałam z tym problem gdyż muszę brać metylowany . Wcześniej przed ciążą brałam właśnie ten co na zdjęciu ... Ale od momentu ciąży biorę fembion 1 za parę dni już przechodzę na fembion2 😍😍

A, to ja na pewno nie miałam ponad normę. Miałam wyśrodkowany wynik, ale nie mam go teraz przy sobie. I tak patrzę na skład tej Pregny i chyba jest bardziej złożony niż myślałam...
To tu masz obie formy :) jedynie co to jest mała dawka DHA, ale dobrze że jest.
I aktualnie nie stosuje się żelaza w I trymestrze, oczywiście jeśli nie ma specjalnych wskazań. W tym Twoim preparacie jest w składzie.

I aktualnie nie stosuje się żelaza w I trymestrze, oczywiście jeśli nie ma specjalnych wskazań. W tym Twoim preparacie jest w składzie.
Tam wygląda w fembion1

Załączniki

• Screenshot_2022-12-22-15-04-39-511_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2022-12-22-15-04-39-511_com.miui.gallery.jpg
    285 KB · Wyświetleń: 34
Hej 😊 !

Którą z Was cycki przestały tak mocno bolec, jakby się uspokoiły a na wizycie wyszło później, że wszystko oki ? Bo mnie już nie bolą tak jak na początku. W dodatku miałam straszny sen i obudziłam się jakaś taka poschizowana…

@AgaM95 trzymam kciuki 🤞🤞🤞
Mnie przestaly boleć jakiś tydzień temu i ofrazzu umówiłam się na wizytę przed świętami bo chyba bym oszalała 😵
No i okazało się że wszystko jest dobrze serduszko bije nawet doktor dał nam chwilę posłuchać. Mamy aktualnie 12 tydzień ❤️

Dziewczyny czy mooge wziąć jakaś tabletkę na ból głowy ?
Od rana mnie boli i nie przechodzi. Na dodatek jestem w pracy jeszcze 3 godziny i czuję że zaraz umrę,a nie mam opcji wyjść do domu szybciej .
Ratunku

DHA biorę dodatkowo. I żelazo faktycznie biorę w tym, ale też kazała mi zażywać Tardyferon, bo mi bez niego żelazo leci od razu 😱

Dziewczyny czy mooge wziąć jakaś tabletkę na ból głowy ?
Od rana mnie boli i nie przechodzi. Na dodatek jestem w pracy jeszcze 3 godziny i czuję że zaraz umrę,a nie mam opcji wyjść do domu szybciej .
Ratunku
Chyba apap można, ale też mnie glowa bolała i nie wzięłam w końcu bo nie byłam pewna hmm :>

U mnie już piersi mniej bolą a wczoraj na USG wszystko ok

Ja dziś właśnie pakowałam pod choinkę sobie i nie byłabym sobą gdybym nie wypróbowała 🤦 przez 20min nie znalazłam tętna dziecka 😭 nie wiem może nie umiem tego zrobić albo za dużo tłuszczyku u mnie albo za słaby detektor nie wiem... Ale zamiast być spokojniejszą po wczorajszej wizycie teraz schizuje 😢

U mnie brzuch też większy 🙈 i przytyłam już 3kg 😱
Ja właśnie przywiozłam od siostry jej stary ,co prawda trochę po przejściach ale będę testować

reklama
Do góry