reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
O mam podobnie! Tylko ja jak dotykam to zaraz opieprz dostaje od mojego ze mam nie ściskac nic bo zrobie krzywdę jego dziecku 😁
To samo miałam wczoraj :D chciałam żeby też sobie dotknął, powiedział że się boi i że ja mam też nic nie naciskać 🤣
Kwasu foliowego nie „przedawkujesz” nadmiar wydalany jest z moczem 😊
Ja do 10tego tygodnia zgodnie z zaleceniem ginekologa brałam tylko kwas foliowy. Tabletka 0,4 ale brałam ich aż 4szt dziennie.
Tak jak tutaj już koleżanka pisała, niestety ale można przedawkować w przypadku problemów z wchłanianiem kwasu foliowego przy mutacjach. Dziwię się, że jeszcze ginekolodzy zalecają zwykły kwas foliowy wiedząc, że ponad połowa z nas go nie przyswaja prawidłowo.
Nawet jeśli ktoś nie robił badań dla własnego dobra powinien przyjmować folian.

To samo miałam wczoraj :D chciałam żeby też sobie dotknął, powiedział że się boi i że ja mam też nic nie naciskać 🤣
Tak jak tutaj już koleżanka pisała, niestety ale można przedawkować w przypadku problemów z wchłanianiem kwasu foliowego przy mutacjach. Dziwię się, że jeszcze ginekolodzy zalecają zwykły kwas foliowy wiedząc, że ponad połowa z nas go nie przyswaja prawidłowo.
Nawet jeśli ktoś nie robił badań dla własnego dobra powinien przyjmować folian.
Czyli np. coś takiego, co załączyłam warto dodatkowo stosować i jednocześnie np. Pregna Plus, który biorę od początku? 🤔

Załączniki

• Screenshot_20221222_141324_com.android.chrome_edit_1534096520471639.jpg
    Screenshot_20221222_141324_com.android.chrome_edit_1534096520471639.jpg
    81,1 KB · Wyświetleń: 25
Uf, teraz sobie przypomniałam, że badałam sobie z ciekawości kwas foliowy z miesiąc przed ciążą, będąc na zwykłym foliku i miałam go na szczęście w normie 😎😎😎

reklama
A to podejrzewam, że u Ciebie nie ma problemu ;) ja miałam ponad normę przy mutacji.
A, to ja na pewno nie miałam ponad normę. Miałam wyśrodkowany wynik, ale nie mam go teraz przy sobie. I tak patrzę na skład tej Pregny i chyba jest bardziej złożony niż myślałam...

Załączniki

• Screenshot_20221222_141856_com.android.chrome_edit_1534430435116380.jpg
    Screenshot_20221222_141856_com.android.chrome_edit_1534430435116380.jpg
    103,3 KB · Wyświetleń: 45
Do góry